biztosító

Személyi változások a CarGaranti-nél

2018.12.25.

A CarGarantie igazgatótanácsának elnöke, Axel Berger (62) 2019. január 1-től a vállalat felügyelőbizottságában folytatja munká-ját. Az igazgatótanács elnökségét Dr. Marcus Söldner veszi át, aki Wolfgang Bach pénzügyi és vállalatirányítási igazgatóval közösen fogja irányítani a vállalatot.

Axel Berger úgy határozott, hogy több mint húszéves igazgatótanácsi tevékenységet követően, melyből 12 évig az igazgatótanács elnökeként dolgozott, a felügyelőbizottságban folytatja munkáját. Axel Berger 1989-ben kezdett a CarGarantie-nál, és különböző értékesítési vezetői pozíció-kon át jutott el az igazgatótanácsi tevékenységig. Az értékesítésben vég-zett nagyon erősen operatív tevékenysége mellett elsősorban az ismétlődő stratégiai döntései – legutóbb a nemzetközi IWS együttműködés létrehozása – befolyásolták a vállalat sikerét.  A jelenleg 200 millió eurós biztosítási díjvolumennel és több mint 40 gyártói, valamint 23 ezer szakkereskedői együttműködéssel rendelkező freiburgi speciális biztosító, országos vállalatból európai piacvezetővé fejlődött a gépjárműágazat garanciabiztosítási szektorában. A vállalat ma nemzetközi szinten 22 országban van jelen Európában és Ázsiában.

Axel Berger, az igazgatótanács elnöke (középen), Wolfgang Bach, pénzügyi és általános vezetési igazgató (balra), Dr. Marcus Söldner, értékesítési igazgató (jobbra)

Az igazgatótanács új elnöke, Dr. Marcus Söldner (47) 2,5 éve a Car-Garantie igazgatótanácsának tagja, és igazgatótanácsi tevékenységének megkezdése előtt a nyugat- és kelet-európai, valamint az ázsiai piacokért, továbbá az üzletfejlesztési és marketingterületért volt felelős. A CarGarantie-nál végzett munkáját megelőzően különböző vezető pozíciók-ban folytatott nemzetközi tevékenységet a gépjárműágazatban, többek között az Allianznál, a BMW Csoportnál és a Nissannál.

Mielőtt 2016-ban a CarGarantie-hoz került, a Nissan Global Reinsurance Ltd. ügyvezetőjeként a Nissan garanciabiztosítási üzletágának nemzetközi felelőse volt.

Wolfgang Bach (60) pénzügyi és vállalatirányítási igazgatóként a pénzügyi, a kontrolling, a termékkontrolling, az IT és a humán erőforrás területekért felel. Mivel Axel Berger a felügyelőbizottságban folytatja tevékenységét, Wolfgang Bach további belső területeket vesz át, így például a garancia ügyintézést és a jogi részleget. Mielőtt a CarGarantie-hoz került, különböző igazgatói pozíciókat töltött be a Gothaer konszern-ben.

Az igazgató kifejezett célja az európai piacvezető helyzet további kiépítése. Ennek középpontjában a kereskedői és gyártói együtt-működések bővítése, a garancia és az ügyfélmegtartás szektor további termékeinek fejlesztése, illetve a szervizszolgáltatások további erősítése áll majd.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.20
A hibrid LMP1-es prototípusok utoljára vehettek részt a világ leghíresebb autóversenyén, ahol....
2020.09.20
A történelmi helyszínek felkutatása mellett a mezőgazdasági területek parlagfűvel való....
2020.09.20
Hétfőtől a ceglédi vonalon is forgalomba áll egy emeletes motorvonat - közölte a MÁV Zrt. az MTI-....
2020.09.20
A férfi mindkét szemére vak volt, mégis megkapta a vezetői engedélyt. A hatóságok most vizsgálják,....
2020.09.20
Maria Plotena Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.20
A Tihanyi révnél szervezett Kicsik-nagyok kerékpáron programon népszerűsítette a TUKE a....
2020.09.20
A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) használatba kívánja adni 11 vitorláskikötőjét, 15 éves,....
2020.09.20
Összeütközött két gépkocsi az M5-ösön, Ócsa és Inárcs között. A baleset a sztráda Szeged felé....
2020.09.20
A kutyatulajdonosok jó része autóval is szállítja kedvencét, de csak kevesen ügyelnek arra, hogy....
2020.09.20
A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében  hétfőtől tovább....