elekromos autók

A szerelem butít és nyomorba dönt – az autós szektorban is...

2023.02.06.

„Kína csapdát állított és mi szépen belesétáltunk” - súlyos szavakkal illette egy olasz szakértő mindazt a folyamatot, ami jelenleg az autóiparban zajlik.

 

A zéró kibocsátású autó egy ideológiai tévedés, amely az egész energetikai átmenet félreértésének gyökere – ez az alaptézise egy elismert olasz szakértőnek, akivel az Il Giornale készített interjút. Andrea Taschini stratégiai tanácsadó, az autóiparban dolgozó menedzser és elemző, aki könyvet is írt az elektromos átállásról (Attraversare il cambiamento). Nyilatkozatában nem is próbált szépíteni kifejezésmódján, megmondta kerek perec, hogy Kína a legapróbb részletekig kidolgozott csapdát állított, aminek az EU klasszul be is dőlt. Hogy mire alapozza ezt a vádat?

Minden Kínában kezdődött (Forrás: ilgiornale.it)

Taschini véleménye szerint „az európai szerelem az elektromos ágazat iránt Peking erőteljes lobbizásából ered. Ugyanis Kína képtelen volt az európai szigorú károsanyag-kibocsátási előírásoknak megfelelő endotermikus motorokat kifejleszteni, ezért úgy döntött, hogy az elektromos autó szponzorálásával megszállja az öreg kontinenst. Ehhez szinte kizárólagos birtokában van az akkumulátorok és az elektromos motorok gyártásához szükséges összes nyersanyag. Az európaiak bedőltek a lobbinak és hatalmas töltőhálózatot építettek ki, megnyitva ezzel az utat a kínai olcsó autók előtt, amelyek előreláthatóan elözönlik az Uniót.”

Az öreg kontinens meghódítása (Forrás: ilsole24ore.com)

A szakértő szerint versenyképességre kellene törekedni, nem pedig olyan támogatásokra alapozni, amelyek őrült piaci torzulásokat okoznak. „Európa a globális CO2-kibocsátásnak csupán 8%-át adja, miközben Kína és India együtt már meghaladja az 50%-ot. Nem értek egyet azzal az elképzeléssel, hogy a 8%-os kibocsátás miatt Európának fel kellene áldoznia versenyképességét, homályos célok elérése érdekében.”

A világ országainak karbon lábnyoma (Forrás: worldpopulace.com)

Az elemző hozzátette, hogy az USA és Kína közötti kereskedelmi háború kíméletlen lesz az elkövetkező évtizedekben és senki nem engedheti meg magának, hogy az európai kontinenst az amerikaiak és kínaiak Disneylandjévé változtassa. Tehát Európának gyorsan irányt kell változtatnia.

Európa nem lehet nagyhatalmak játszótere! (Forrás: disneyparks.disney.go.com)

„Meggyőződésem, hogy az endotermikus motorok még hosszú életűek lesznek. Nincs elég nyersanyag ahhoz, hogy a világ gépkocsiállományát (amely 2040-re várhatóan 2 milliárd lesz) elektromos autókká alakítsuk át. Végül is a villamos energia csak egy vektor, nem pedig energiaforrás, azt valahogyan elő kell állítani, és ehhez a szénhidrogének még évtizedekig nélkülözhetetlenek lesznek".

Forrás: ilgiornale.it

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.21
Óbudán 50 helyett 101-gyel mértek be egy autóst. Rajta kívül 41 gyorshajtót regisztráltak 7 és fél....
2024.06.21
A szlovák kormány aláírta a befektetési szerződést a Gotion és InoBat cégekkel, amelyek....
2024.06.21
A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi....
2024.06.21
Egész évben, de különösen nyáron nagyon sok magyar ül autóba, hogy a szomszédos Ausztriában....
2024.06.21
A parlament jóváhagyta az egynapos autópálya-matricára vonatkozó törvényt - írja a parameter.sk. ..
2024.06.21
Kedden írta alá Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael....
2024.06.21
Két év börtönbüntetésre ítélt a bécsi kerületi bíróság egy 46 éves férfit, mert 2013-ban egy banda....
2024.06.21
Súlyos baleset történt szombaton délután a szlovákiai Vysoká nad Kysucou községben (Čadcai járás):....
2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....