Scania

Takarékosabb az új generációs Scania

2017.08.27.

A Scania Hungária Kft. teszteléssel beigazolta, hogy az új generációs Scania körülbelül 4%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt a korábbi modellekhez képest.

A hazai közúti teszt során az egyébként is kiváló üzemanyag-hatékonyságú Scania R 450 Streamline, egy új generációs R 450 és egy szintén új generációs S 500 nyerges vontató vett részt, amik részterheléssel ellátott félpótkocsikat húztak.

Az európai haszonjármű-magazinok korábbi tesztjeinek mintájára a magyarországi márkaképviselet saját maga is elvégezte összehasonlító tesztjét, hazai körülmények között, a magyarországi üzemeltetők körében leginkább elterjedt specifikációjú járművek részvételével, hogy a lehető leghitelesebben, saját meggyőződésük alapján számolhassanak be az új generáció üzemanyag-fogyasztás terén tapasztalt fejlődéséről.A tesztszerelvények összgördülőtömege a mérési bizonylatok alapján 34 tonna volt. Az üzemanyag-fogyasztást a műszerpanel központi kijelzőjén leolvasható értékek és valós üzemanyagszint-mérés szerint vizsgálták. A teszt során a forgalom minden esetben enyhe volt, ám a két új generációs járművel erősebb szélben, olykor enyhe esőben és átlagosan 10–15 Celsius-fokkal hűvösebb időben végezték a tesztet, mint a Streamline modellel.

A tesztsorozatban három olyan, összesen közel 1500 kilométer hosszú útvonalat jelöltek ki, amelyek az útfajták összetételi arányában, a domborzati viszonyokban és a forgalmi körülményekben is lényegesen eltérnek egymástól.Az első tesztkör a Biatorbágy–Szeged–Békéscsaba–Szolnok–Biatorbágy útvonalból állt. A körülbelül ötszáz kilométer hosszú, teljesen síkvidéki út fele-fele arányban autópályát és főútvonalat tartalmazott.

A második kört a Biatorbágy–Eger–Kékestető–Gyöngyös–Biatorbágy útvonal alkotta. A mintegy négyszáz kilométer hosszú kör javarészt autópályás szakaszokból állt, ám száz kilométer kifejezetten hegyvidéki utakon futott, Kékestetőn keresztül.

A harmadik tesztkör a Biatorbágy–Szekszárd–Nagykanizsa–Biatorbágy útvonalon vezetett végig. A nagyjából ötszáz kilométeres táv kétharmadát autópálya, egyharmadát pedig főútvonal alkotta, méghozzá dombos vidéken.

A különböző útvonalakon elért átlagfogyasztási értékeket összegezve megállapítható, hogy az S 500 modell 4.1, míg az R 450 modell 3.8 százalékkal jobb eredményt ért el, mint a referenciajárműként futó R 450 Streamline; beigazolva ezzel, hogy az új generációs Scania tehergépkocsik körülbelül 4%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....
2024.05.27
A szakértői bizottság végleges döntése alapján Kapu Tibor lehet az az ember, akit Magyarország....
2024.05.27
A  Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte Magyarország tíz legnagyobb....
2024.05.27
Az ÖBB – Osztrák Szövetségi Vasútak -  létszámhiánnyal küzd. A vasútspecifikus foglalkozások a....
2024.05.27
Péntekről szombatra virradó éjszaka egy Hyundai személykocsi csapódott fának Nagymácséd (Galántai....
2024.05.26
Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik....
2024.05.26
A megújított Superb kombi változata akkor lép piacra, amikor a riválisok mezőnye ritkul, a....
2024.05.26
A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-....