Forma 1

Tisztázta a Ferrarit az FIA

2018.05.27.

Az FIA kizárta annak lehetőségét, hogy csalással tesz szert előnyre a Ferrari. Az ellenfelek visszamenőleges óvására kevés az esély.

Minden jel arra utal, hogy lassan lezárul a Ferrari ERS-ügye. Csütörtökön az olasz csapat egy új szoftver és egy plusz szenzor bevetéséről tájékoztatta az FIA-t, melyek segítségével azt igyekezett bizonyítani, alaptalanok a velük szemben megfogalmazott vádak, és nem lépik túl az MGU-K előírt 120 Kilowattos teljesítményét. A szövetség ezen intézkedésekkel alapos vizsgálatnak vetette alá a csapat ERS-használatát, és úgy tudni, máris megállapította, hogy a vörösök nem szegnek szabályt.

- Elégedettek vagyunk mindazzal, amit prezentáltak nekünk – erősítette meg az Auto Motor und Sportnak az FIA egyik embere. A német lap szerint ezzel nemcsak a vádak alól mentette fel magát a Scuderia, annak esélye is minimálisra csökkent, hogy bármely ellenfelük óvjon ellenük. Erre kizárólag az FIA nemzetközi bírósága előtt lenne lehetőségük, mégpedig úgy, ha meggyőzik Jean Todt FIA-elnököt, a bakui és barcelonai gyanús mérésekre hivatkozva kérjen visszamenőleges vizsgálatot. Még ha fenn is áll annak gyanúja, hogy a Ferrari a korábbi versenyeken, amíg a szövetség nem kezdett el szigorúbban foglalkozni a témával, csalt az ERS-sel, az elnök bizonyára csak megalapozott bizonyítékok birtokában indítaná meg az eljárást.

- És még ha Todt a meghallgatás mellett is határozna, akkor is a Ferrarinak lennének jobb lapjai – tette hozzá a német lap. „A döntőbíróságban civil jogászok foglalnak helyet, akiknek fogalmuk sincs az ügyről. És ha még az FIA megfigyelői sem tudnak egyértelmű bizonyítékokkal szolgálni, hogyan lennének képesek erre a kívülállók?” – tette föl a kérdést Michael Schmidt szakíró, hozzátéve, hogy a Ferrari mérnökei könnyedén zavart kelthetnének a különböző adatok és tények felhozatalával.

Úgy fest tehát, hogy a Ferrari ilyen szempontból is biztos talajon áll. A lap hozzátette, a Mercedes már eddig sem vállalta a nyílt konfrontációt a Ferrarival, mivel politikai síkon egy csapatot alkotnak a sportági vezetőkkel szemben. A Red Bullt motorral ellátó Renault pedig a jelek szerint nem is szívesen folyna bele az ügybe. Erre utal Cyril Abiteboul kommentárja is, aki arra a megállapításra jutott: „Egyszerűbb technikára van szükség a Forma–1-ben. Ha még az FIA-nak is nehézséget okoz megtalálni a hibákat, akkor nagyon rossz úton járunk.”

Forrás: m4sport.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.01
Menetdinamika, erő és színtiszta aerodinamika: ID. AERO. Június 27-én, Kínában tartott....
2022.07.01
Csendes társak és robotpilóták, ez már több, mint az álmodozók kamionja, ez a XXI. század XXL....
2022.07.01
A CG Car-Garantie Versicherungs-AG minden évben a mintegy egymilliónyi autóra vonatkozó garanciát....
2022.07.01
2022 második negyedévében folytatódott a piac lassulása, amely várhatóan kitart egészen az év végig....
2022.07.01
Kevesebb, mint 3 hét maradt a jubileumi 10. „5 tengelyen-biztos kézzel!” verseny nevezési....
2022.07.01
A zürichi HB-t (Hauptbahhof, magyarul főpályaudvar) egy nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezet....
2022.07.01
Egy diszkont gföhli benzinkútnál átmenetileg napi 30 literre korlátozzák a tankolható üzemanyagot.....
2022.07.01
A környezetvédelem, a klímatudatosság és a klímavédelem áll az idei győri Gyerekegyetem fókuszában....
2022.07.01
A svéd Volvo Cars bejelentette, hogy autógyárat épít Kassa közelében, a Valaliky ipari parkban. A....
2022.07.01
Bicske térségében a 37-es kilométerszelvénynél ütközött két kamion - írja a police.hu ..