Stuttgart

Tisztelgés a tradíció előtt: a 911 Targa 4S Heritage Design Edition

2020.06.04.

 A legaktuálisabb 911-es az 50-es és a korai 60-as évek stílusjegyeivel: az összesen négytagú gyűjtői Heritage Design Edition sorozat első modelljeként debütált a 911 Targa 4S Heritage Design Edition. A történelmi külső-belső ismertetőjegyeket a tervezők újragondolt formában álmodták meg, és a Porsche Exclusive Manu-faktur részleg a legmodernebb technológiák felhasználásával készíti el az exkluzív autókat. Az újdonság máris megrendelhető, az első példányok 2020 őszén érkeznek meg a Porsche Centrumokba. 

Az aktuális 911 modellkódjára rímelve 992 példányban van limitálva a sorozat. Az exkluzív modell bevezetésével párhuzamosan a különleges kiadás bizonyos utastéri elemei minden új 911-hez elérhetők lesznek a Heritage Design csomag keretében. Mindezeken felül kifejezetten a gyűjtői példányok vásárlói számára a Porsche Design egy, az autó stílusához tökéletesen passzoló, szintén limitált, minőségi kronográfot is bemutatott.

„A Heritage Design modellek által ügyfeleinkben az 50-es, 60-as, 70-es és 80-as évek emlékeit szeretnénk felidézni. Egyetlen másik autógyártó sem képes ezt a hangulatot olyan jól átmenteni az aktuális modellekbe, mint a Porsche. Fő célunk, hogy vásárlóink igényeit kielégítsük. Mindezeken felül exkluzív limitált modelljeinkkel egy új terméksorozatot szeretnénk létrehozni, amely termékstratégiánkban a ‘Lifestyle‘ irányzatot képviseli“, mondta Oliver Blume, a Porsche AG vezérigazgatója.

Az exkluzív cseresznye metál fényezés – akárcsak a másik négy rendelkezésre álló külső fényezés – az aranyszínű feliratokkal karöltve az 50-es évek autentikus hangulatát idézi fel. Ezen felül magas minőségben fehérre fóliázott elemek koronázzák meg a történelmi összképet. Külön említést érdemel az első sárvédő ívek lándzsa formájú grafikája. Ezek az ún. „Spears“ motívumok a Porsche Motorsport kezdeti időszakát juttatják eszünkbe. A 911 Targa 4S Heritage Design Edition modellek további kiemelendő ismertetőjegye a Porsche Heritage jelvény a hátsó hűtőrácson, ami azt a plakettet idézi fel, amely a Porsche 356-ra került fel a 100.000 km-es futásteljesítmény átlépését követően. A régi idők minőséget igazoló ‘pecsétjének‘ modern interpretációja mind a négy Porsche Heritage Design modell farára fel fog kerülni. Az 1963-ból származó történelmi Porsche jelvény az autó elején, kormányán, kerekein, fejtámláin, kulcsán és kulcstartóján, az elöl 20, míg hátul 21 colos Carrera Exclusive Design kerekekkel, továbbá a klasszikus megjelenést idéző feketére fényezett féknyergekkel együtt újabb összekötő kapocs a múlt és a jelen között.

Természetesen a belső teret is a tradíció jegyében álmodták meg a tervezők: az ex-kluzív Bi-Color bőrbelső két összeállításban (bordó bőr és Atacama bézs OLEA Club bőr vagy fekete bőr és Atacama bézs OLEA Club bőr kombinációja) elérhető. Az 50-es évek divatjának szellemét a beltérben egyebek mellett az üléseken, valamint az ajtókon alkalmazott kordbársony idézi fel, amit már a Porsche 356-ban is használtak. A klasszikus stílusú fordulatszámmérő és stopperóra zöld színű megvilágítása szintén a koncepció különleges hangulatát igyekszik kihangsúlyozni, akárcsak a mikroszálas perforált tetőkárpit és az átfogó Exclusive Manufaktur bőrözés. Egy, a középkonzol díszbetétjén elhelyezett fém plakett az adott autó sorszámát mutatja a limitált modell-sorozaton belül.

A Heritage Design sorozat első tagja a néhány napja bemutatott, vadonatúj Porsche 911 Targa modellen alapul, ezáltal megörökölte a 992 generációjú Targa legújabb technológiáit a futómű, az asszisztens rendszerek és a multimédia tekintetében. A meghajtásról egy 450 lóerős, 6-hengeres, 3-literes Bi-Turbo boxermotor gondoskodik, amely a nyolcfokozatú PDK duplakuplungos váltóval együttműködve 304 km/h-s végsebességet és (a Launch Control rajtautomatika funkció használatával) akár 3,6 másodpercen belüli 0-100 km/h-s sprintidőt tesz lehetővé.

A Porsche Heritage Design irányzat: a klasszikus dizájnelemek új interpretációja

A Heritage Design modellek a Porsche palettáján belül a ‘Lifestyle‘ stílusirányzatot képviselik, amit a különösen érzelemdús koncepció jegyében alkotnak meg a ter-vezők. A Heritage Design szériáknál a „Style Porsche“ formatervezői részleg a Por-sche Exclusive Manufaktur részleggel összedolgozva az ikonikus 911-modellek esetében az 50-es, 60-as, 70-es és 80-as évekre jellemző stílusjegyeket idézik fel. Az új stratégiába első ízben a 2019-es 911 Speedster Heritage Design csomagja engedett betekintést. A Porsche mostantól összesen négy exkluzív limitált sorozatban fogja feleleveníteni a múltidéző irányzatot.

A 911 Targa 4S Heritage Design Edition kronográf: az autóhoz rímelő óra

A Porsche Design kifejezetten az új limitált 911-sorozat vásárlói számára tervezett egy exkluzív, csúcsminőségű karórát: a 911 Targa 4S Heritage Design Edition kronográfot. Ez a puritán kialakítású, rendkívül igényesen kivitelezett mechanikus óra tökéletesen illik a négykerekű Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition modellhez, és az autóhoz hasonlóan 992 példány készül belőle. A kronográf bizonyos részletei a legendás Porsche 356 és az ikonikus Porsche 911 Targa modelleket idézik: a számlap kialakítása például a fehér másodpercmutatóval és a foszforzöld gyűrűkkel az imént említett autók sebesség-/fordulatszámmérőjét idézi fel, az órabeosztásokon pedig a Porsche jellegzetes betűtípusa köszön vissza. A limitált, exkluzív kronográf szíja abból a bőrből készül, mint az autók belső tere, és a dombornyomott „911“ logó újabb emléket állít a sportautó-ikonnak.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.10
Ha imádja a sütiket és fagyikat igazi Kánaánra találhat Dunaharasztiban, ahol nem csak látványosak....
2020.07.10
Németországból jön az új design, amin több műszaki egyetem és intézet dolgozik közösen a BMW-vel....
2020.07.10
Max Verstappen bizonyult a leggyorsabbnak a Forma 1-es Stájer Nagydíj második szabadedzésén. A Red....
2020.07.10
Viktor Szkopincsev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.07.10
Kínában júniusban már a harmadik egymást követő hónapban nőttek az autóeladások éves összevetésben....
2020.07.10
Az angol hatóság körözte az Interpol rendszerben - az autóalkatrészt lefoglalták. ..
2020.07.10
- Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési....
2020.07.10
A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-....
2020.07.10
A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről.....
2020.07.10
- A Tesla "nagyon közel jár" az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető....