járműgyártás

Tízmilliárdos autóalkatrész-gyárat adtak át Sajókeresztúron

2022.03.05.

Átadták az Arago Green Technologies Kft. közel 10 milliárd forintból, csaknem négymilliárd forintos kormányzati támogatással felépített autóipari pótalkatrész-gyárát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókeresztúron pénteken.

Az ünnepségen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára elmondta, a megyében jelenleg 66 gazdaságélénkítő beruházás zajlik, ezek közül hatvan beruházás a pandémia alatt elindított versenyképesség-növelő támogatás segítségével, 55 milliárd forint összértékben épül, és amelyek 31 ezer munkahely megőrzéséhez járulnak hozzá.

További hat beruházás a HIPA által finanszírozott fejlesztési projekt mintegy 200 millió euró értékben, ezek 527 új munkahely létesítését tették lehetővé - tette hozzá az államtitkár. Magyar Levente kifejtette, ezek a projektek mind azt jelzik, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén ma már nem olyan helyzetben van, mint tíz-húsz évvel ezelőtt, hanem az ország egyik gazdasági motorjának számít.

Az infrastruktúra soha nem látott mértékben fejlődik a megyében, zajlik a miskolci repülőtér fejlesztésének előkészítése, ami felteheti Miskolcot és térségét a leggyorsabban fejlődő térségek közé - fogalmazott az államtitkár.

A sajtókeresztúri fejlesztés kapcsán hangsúlyozta, Magyarország szinte minden gazdasági mutatóban ott van az élvonalban, a régióban mi voltunk képesek a legnagyobb GDP-növekedést elérni, valamint európai szinten is dobogós helyezést értünk el.

Fotók: MTI/Vajda János

Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője a beruházásról szólva arról beszélt, Észak-Magyarország egyik legnagyobb, mintegy 10 ezer négyzetméter alapterületű autóalkatrész-gyára több mint hatvan munkavállalót alkalmaz, év végére azonban 180-ra is emelkedhet az üzemben foglalkoztatottak száma.

Orosz Tamás, az Arago Green Technologies Kft. igazgatója hangsúlyozta, Európa útjait közel 325 millió jármű járja, melyek üzemben tartása közel hárommilliárd darab különböző pótalkatrész legyártását teszi szükségessé minden évben.

Szakszerű folyamatokkal és modern technológiával a régi szerkezetek akár 85 százaléka megmenthető és a járműiparba visszaforgatható, az újragyártási folyamat során a termék gyakorlatilag az eredeti előírások specifikációk mentén születik újjá - ismertette cég ügyvezetője.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
A Continental legújabb tanulmánya szerint a válaszadók több, mint 70%-a aggódik a közlekedés....
2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....
2022.08.08
Ráfutásos balesetet rögzítettek az M3-as autópálya kamerái: ha csak kicsit nagyobb követési....
2022.08.08
Meghalt egy motoros vasárnap este a 38-as számú főúton, Nyírtelek közelében történt balesetben,....