Máté Autó Kft

Több mint három évtized után is bővíti kínálatát a Máté csoport

2022.09.30.

Krisztusi korba lépett a Dunántúl egyik legrégebbi és túlzás nélkül állítható, egyik legpatinásabb autókereskedés és szervízhálózata, a 32 évvel ezelőtt Máté Márton gépészmérnök által alapított Autó Máté cégcsoport. Különös és jópofa fintora a sorsnak, hogy - mint az autószerktornak mesél Máté Márton - az első jármű amit értékesített legelső telephelyükön Balatonbogláron egy háromkerekű Piaggio Ape miniteherautó volt, amely Máté úr információi szerint mind a mai napig hűséggel szolgálja tulajdonosát. 32 év elteltével pedig megkezdte az Autó Máté csoport az immáron korszerű, az egész világon közkedvelt Piaggio Porter kisáruszállító család forgalmazását.

 

Képre kattintva galéria nyílik!

- Hiszünk abban, hogy van létjogosultsága és piaca a takarékos, praktikus járműveknek, hiszen olyan időszak elé nézünk, amikor bizony még a jól menő vállalkozások is folyamatosan monitorozni fogják a megtakarítási lehetőségeket. Nos egy olyan cég, amely szállítójárművével naponta kevesebb mint 100 km-t tesz meg, két tonnánál kisebb mennyiségű árút, gépet szállít, az elfog gondolkozni azon, hogy egy ilyen célra jócskán túlméretezett árúszállító helyett, a Porter több száz(!) változatának valamelyikét válassza. - magyarázza Máté Márton, aki mint ahogy mindig, ezúttal is személyes tapasztalatai alapján hozott döntést: sok száz kilométert megtéve, végig járva a Balaton térségét, magamon teszteltem először a Portert, és csak a saját tapasztalataimat követően kértem ki a kollégák véleményét és döntöttem a forgalmazás megindítása mellett, hangsúlyozza a hazai autókereskedelemben fiatalos, sportos megjelenése ellenére az egyik legendás veteránjának számító szakember. 
 
A nagy szerelemmel, a Peugeot-tal kezdődött, majd a konszern társ Citroen-nel bővült, és a Ford forgalmazásával, a középdunántúli autókereskedelem egyik legfontosabbikává vált a Máté csoport, sem Siófokon, sem Bogláron, sem pedig Dunaújvárosban nem ült a babérjain. Máté úr és két nagyfia, a szintén gépészmérnök Gergő és Marci, a kezdetektől nyitottan viszonyultak az elektromobilitáshoz. Magyarországon az elsők között tanulták és taníttatták ki kollégáikat a villanyautózás tudományából. Ma már minden bázisukon villanytöltőkkel, akumulátor cserére és javításra is felkészült szakemberekkel várják azokat, akik a villanyautózás mellett döntenek. Talán ennek a jövő iránti nyitottságnak a következménye, hogy a Máté csoport néhány héttel ezelőtt megkezdte a patinás Nissan márka forgalmazását is. 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
- A Nissan a nagysorozatban gyártott villanyautók világelső márkája, de korábban is a megbízhatóság, a tartósság, a praktikum és a sportosság szinonímája volt világszerte, ezért megtiszteltetés és kihívás számunkra ennek az óriási átalakuláson, és megújuláson átmenő márkának a forgalmazása, - magyarázza Máté Márton hozzátéve: a Nissan hazai importőre szemében vélhetően érték volt az Autó Máté három évtizedes stabilitása és az a villanyautós tudásbázis és infrastruktúra, amit a Máté csoport az elmúlt években létrehozott. A harminc éves jubileum és a Krisztusi kor között eltelt két esztendő újdonságai ezzel azonban még nem értek véget. Szintén néhány hete kezdte meg a Máté csoport az egykori nagyhírű angol, de azóta kínai kézbe került MG márka forgalmazását. Rendkívül tetszetős kitűnő ár-érték arányú hi-tech villanyautók és megbízható, jól felszerelt, korszerű belső égésú motorral hajtott járművek szerepelnek a kínálatban, amelyek szintén minőségi, de racionális döntést jelenthetnek a magyar családoknak, valamint a hazai kis- és középvállalkozásoknak egyaránt - mondja Máté Márton, aki nem kis büszkeséggel beszél arról, hogy náluk szinte magától értetődő és zökkenő mentes volt a generáció váltás, két gépészmérnök üzletember fia egymással is kitűnő testvéri barátságban, ma már teljes kompetenciával képesek a jócskán megnövekedett és egyre szerteágazóbb autóipari, műszaki és kereskedelmi szolgáltatásokat nyújtó cégcsoport vezetésére. 
 
Az Máté család autóipari tevékenysége 1991-ben Balatonbogláron kezdődött, ahol 1994-ben nyílt meg az első Peugeot márkakereskedés és szervíz, amelyet  egy újabb, a "Balaton fővárosában", Siófokon épült látványos "Peugeot palota" követett 2002-ben. Mivel Máté Márton, és két fia, ifj Máté Márton és Máté Gergely - szintén gépészmérnökök - ekkor már tudatosan regionális autópiaci szereplőként kívántak a Balaton régióban és a Közép Dunántúlon tevékenykedni, logikus lépés volt, hogy 2013-ban Dunaújvárosban is szeviz és autókereskedelmi bázist hozzanak létre, amely mára a hazai Ford hálózat egyik ékköve. 
 
Képre kattintva galéria nyílik!
 
További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....
2023.12.11
A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd....
2023.12.11
Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg....
2023.12.11
Sokkolta Németországot az a baleset, amelyben egy 49 éves anya és 23 éves lánya vesztette életét.....
2023.12.10
A tetejére borulva állt meg a kocsi – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2023.12.10
Valószínűleg a Te autód is tudja a kábelmentes AA-t! ..
2023.12.10
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mentő ötlet. ..
2023.12.10
Olaf Scholz kancellár ellátogatott a BMW müncheni gyárába, és kommentálta az iparág folyamatban....