Tóbiás és Balambér – Itt a farsang, áll a bál | Autoszektor
Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér – Itt a farsang, áll a bál

2017.02.04.

Tóbiás és Balambér minden hétre tartogat nektek egy-egy izgalmas történetet, melyekben a kutyusok saját kalandjaikról mesélnek. Ezúttal a farsang körül forog a kölykök minden gondolata, hiszen nemsokára itt az iskolai jelmezverseny. Vajon kié lesz a legötletesebb jelmez? Édesanyának több szuper ötlete is támadt.

Tóbiás és Balambér lázasan készül a farsangi mulatságra

A farsang a vidám mulatságok, bálok, lakomák időszaka, amikor búcsút intünk a télnek és köszöntjük a tavaszt. Ilyenkor mindenki jelmezbe bújik. Tóbiás iskolájában jelmezversenyt rendeznek, ahol a legötletesebb maskarát ajándékkal jutalmazzák. A két kutyakölyök már napok óta azon töri a fejecskéjét, vajon mit öltsön magára, hogy megnyerjék a versenyt.

Édesanya a konyhában farsangi fánkot süt, hogy jobban ráhangolódjanak a farsangra. Az édesség finom illata megtölti a szobát. Tóbiás már alig várja, hogy beleharaphasson a finom, puha fánkba. Előtte persze jó alaposan nyakon önti Édesanya ízletes baracklekvárjával…

- Hmmmm, de finom! Édesanya, ez nagyon ízlik – nyammogja frissen sült süteményét Balambér.

- Köszönöm, fiacskám! De lassan edd, és jól fújd meg, ha meleg, nehogy megfeküdje a gyomrodat. – intette óvatosságra kisfiát Édesanya.

- Ez tényleg nagyon ínycsiklandó! – mondta teli szájjal Tóbiás.

A lekvár kiült a bajszocskájára. Édesanya elmosolyodott. Ahogy a kiskutyák így falatoztak, Tóbiás egyszer csak felkiáltott:

- Édesanya, támadt egy szuper ötletem! – mondta csillogó szemekkel, miközben mutató ujját a magasba emelte, nyomatékosítva ötletét.

- No és mi lenne az? – érdeklődött Édesanya.

- Most lehet, hogy meg fogtok lepődni, mert egy igazán különleges dolog jutott eszembe: közlekedési lámpa szeretnék lenni! – mondta Tóbiás, és büszkén kihúzta magát.

- Hű, ez nekem sosem jutott volna eszembe – mondta meglepetten Balambér, majd hozzátette: – Szerintem ez igazán jó ötlet! Biztosan másnak sem jut eszébe ilyesmi és majd jól meglepődnek, amikor meglátnak.

- Ez nekem is tetszik, nagyon egyedi jelmezötlet! – lelkesedett Édesanya.

Tóbiás közlekedési lámpának öltözik a farsangon

Miután megették a fánkokat, már munkához is láttak. A jelmez hamarosan elkészült, és Tóbiás büszkén öltötte magára.

Az iskolai farsangi mulatságra Tóbiás barátai is lelkesen készültek. A sok ötletes jelmez között volt szendvics, gomba, hupikék törpikék, dömper, madáretető, boszorkány, de még tükörtojás is!

A legkülönlegesebb jelmezről úgy döntöttek, hogy miután a maskarába bújt versenyzők bemutatkoztak, mindenkinek adtak egy-egy papírcetlit, amire felírták annak a jelmeznek a nevét, amelyik nekik a legjobban tetszett. Már csak össze kellett számolni, ki kapta a legtöbb szavazatot.

Amíg várakoztak, falatoztak a finom fánkokból. Majd a terem hirtelen elcsendesedett és kihirdették a győztest. Szerintetek ki kapta a legtöbb szavazatot?

A figyelem az osztályterem közepére vetődött, ahol az osztályfőnök a harmadik helytől visszaszámolva elárulta a dobogós helyezéseket:

- A farsangi jelmezverseny harmadik helyezettje a gomba lett.

- Éljen, éljen! – tapsoltak vidáman a gyerekek.

- A második helyet a tükörtojás érte el – folytatta az osztályfőnök, majd a dicsérő tapsot hirtelen feszült csend váltotta fel.

- Nos, igen, bizonyára izgultok – mondta kedvesen mosolyogva az osztályfőnök. – A farsangi jelmezverseny győztese a közlekedési lámpa lett! Tapsoljuk meg!

A gomba és a tükörtojás is jól sikerült

Tóbiás majd’ kiugrott a bőréből örömében. Az osztályfőnök átadta neki a győztesnek járó farsangi kupát, majd kezdetét vette a bál. Mindenki sokáig táncolt és mulatott, míg el nem fáradtak, és haza nem tértek. Tóbiás elégedetten hajtotta buksiját a párnájára.

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.27
A rendszerváltás előtt legfeljebb a balatoni szállodák előtt parkoló autókban láthattunk Grundig....
2022.11.27
Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) hétfő 0 órától 24 órás munkabeszüntetést tart, ami érinti a MÁV-....
2022.11.27
A szabadtéri parkolók és nem lakás célú épületek fotovoltaikus paneljeinek telepítésére vonatkozó....
2022.11.27
A zuglói rendőrök néhány nap alatt azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a HÉV előtt....
2022.11.27
Már javában készülődik az idei versenyévadra a győri Széchenyi István Egyetem égisze alatt....
2022.11.27
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mit hoz az idei tél? ..
2022.11.27
A Mazda Motor Corporation közzé tette a vállalat középtávú gazdálkodási tervének frissítését és a....
2022.11.27
A Volkswagen Konszern nemzetközi szakmunkástanuló versenyének idei díjazottja az Audi Hungaria....
2022.11.27
Megrázó fotókat tett közzé az MTI a ma reggeli halálos balesetről.  ..
2022.11.27
A megfelelő látás elengedhetetlen, hogy balesetmentesen és szabályosan tudjunk közlekedni, ezért....