Tóbiás és Balambér kalandjai – Barátunk a Buborék Berci | Autoszektor

Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai – Barátunk a Buborék Berci

2015.06.21.

Tóbiás és Balambér két kutyakölyök minden héten egy jó tanáccsal vagy egy érdekes történettel kedveskedik barátainak. Ezen a héten elmeséljük, hogyan ismerkedtünk meg Buborék Bercivel. Mindezeken túl azt is eláruljuk, hol találkozhatsz a közeljövőben Tóbiással, Balambérral és a Buborék Együttessel.

Tóbiás és Balambér barátja, Buborék Berci

Egyszer volt, hol nem volt… kezdhetnénk megismerkedésünk történetét. Valahogy úgy történt, hogy úgy két évvel ezelőtt Tóbiás és Balambér egy vidám gyermekdalt dalolva jöttek haza Léna, a kisegér szülinapi zsúrjáról. Egész álló nap, sőt még másnap és harmadnap is a Buborék együttes Bogárbál című énekét kántálták (a dalokba egyébként Ti is bármikor belehallgathattok, ha IDE kattintotok), ami ekkorra már feltűnt édesanyjuknak is. Ezért rögvest felkutatta az interneten, ki énekli ezt az aranyos kis nótát, és mivel szeretett volna kedveskedni kis kölyköcskéinek, annak is utánajárt, hogy hol koncertezik legközelebb az együttes. A család el is ment a következő „Buborék Partyra” (ez az együttes legfrissebb albuma – a szerk.), ahol a kutyakölykök nemcsak az együttes dalait fújták kívülről, hanem Buborék Bercivel is megismerkedtek… és egy életre szóló barátságot kötöttek.

A Buborék együttes és a névadó buborékok

Most pedig vessünk egy pillantást a Buborék együttesre, nézzük meg, kik is ők valójában, és miért is volt olyan egyszerű megdobbantaniuk Tóbiás és Balambér szívét. A Buborék együttes egy tíz évvel ezelőtt, 2005-ben alakult gyerekzenekar, amely saját szerzeményű gyermekdalaival nem csak szórakoztatni szeretne: zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik, és célja, hogy a gyerekek is igényes zenét hallgathassanak. Szövegviláguk - játékos formában - a gondolkodó „kisemberekhez” szól, akiket ugyanúgy minden érdekel, mint a nagyokat. Dalaik nem csak szórakoztatnak, segítenek a gyermekeknek a tanulásban és a körülöttük lévő világ megértésben. A Buborék együttes előadása kitekintés a világra a gyermekek szemével. A Fonogram díjra jelölt zenekar ez idáig 4 albumot adott ki és aktívan járja az országot, koncerteket ad a kis rendezvényektől kezdve egészen a nagy fesztiválokig, például a Minimax Hajók kedvelt fellépője. A fellépések mellett több TV csatorna gyermekműsorának is rendszeres vendége, Vendégcsalogató című dalukat például a Minimax gyermekcsatornáról ismerhette meg a közönség.

Tóbiás és Balambér szórakoztatja a gyermekeket a Buborék együttes buliján

A nagy barátság első gyümölcsei Tóbiás, Balambér és a Buborék együttes közös fellépései voltak, többek között a MiniPoliszban, a Közlekedési Múzeumnál, vagy éppen a Buborék együttes szülinapi koncertjén.

 

A közös fellépéseken mindig fantasztikus a hangulat

De nemcsak a közös fellépésekben nyilvánul meg az együttműködés, hanem a közös munka kiterjed a zenés-mesés albumok készítésére is. Elárulunk egy kulisszatitkot: a hamarosan megjelenő Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai hangoskönyv sorozat második részének dalait a Buborék együttes előadásában hallgathatjátok majd meg. De van ám más hírünk is: a csipet-csapat közösen megihletett Bicikli című dala már fel is került a Buborék együttes nemrég megjelent Buborék Party című albumára.

Ők pedig ilyenkor is szívesen mesélik el dalba öntve a biztonságos közlekedés alapjait

Az idei nyárra tervezett közös programjaik közül pedig mindenképpen érdemes megemlíteni a balatoni Minimax hajót, ahol több ízben fellép az együttes, és ilyenkor részt vesz a hajókiránduláson Tóbiás vagy Balambér is. A legutóbbi „vízi koncertre” éppen tegnap került sor, melynek élményeit hamarosan megosztjuk veletek itt, az Autószektor hasábjain is. Ha Ti is szeretnétek velük hajókázni, érdemes játszani az ajándék jegyekért, és persze jó előre felkészülni arra, mire kell majd odafigyelni, hogy ne csak remekül szórakozzunk, hanem végig biztonságban is legyünk a hajón.

Tóbiást és Balambért igazi sztárokként üdvözli a közönség

Kövesd figyelemmel Tóbiás és Balambér mellett a Buborék együttes Facebook oldalát, és tudj meg róluk még többet az Autószektoron, a Tóbiás és Balambér kalandjai rovat soron következő cikkeiben. Ja és persze azt se feledjétek, hogy ha velünk tartotok, Tóbiás, Balambér és Buborék Berci jóvoltából akár belépőt is nyerhettek a balatoni Minimax hajóra! Nyáron se feledjétek el, csak óvatosan!

Ajándék belépőt sorsoltunk a Tóbiás és Balambér Facebook oldalán a Balatoni Minimax hajóra

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.25
Szó szerint.   ..
2023.03.25
A megengedett sebesség több mint dupláját mutatta a műszer Zalában. ..
2023.03.25
A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek....
2023.03.25
Németország és az Európai Unió szombaton bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a kizárólag belső....
2023.03.25
A főváros vezetése a jelenlegi belvárosi "autópályák" helyett újjáéledő sugárutakat szeretne látni....
2023.03.25
A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új Skodát nyerhet. ..
2023.03.25
Nem éppen szabályosan pakolta meg Cinquecentóját a lopott fát szállító sofőr. ..
2023.03.25
Idén második alkalommal használhatják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes....
2023.03.25
Az autóipar továbbra is az innováció melegágya, amelyet többek között a gyalogosok vagy....
2023.03.25
Távozik a Forma-1-es McLaren istálló ügyvezető igazgatói posztjáról James Key, a várakozásoktól....