Tóbiás és Balambér kalandjai – Hogy készült? | Autoszektor
Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai – Hogy készült?

2014.03.15.

A Tóbiás-sztori, egészen a kezdetektől. Honnan jött az ötlet? Hogyan indult útjára?

Az elmúlt hetek rendezvényein a KRESZ-parkban kerekező gyermekek szüleivel beszélgettünk, és számos esetben a CD létrejöttének történeténél kötöttünk ki. Többen is kérdezték, hogy erről miért nem olvashattak még sehol? Íme hiánypótló írásunk a Tóbiás sztoriról, egészen a kezdetektől.

A főleg közlekedésmérnökökből és kommunikációs szakemberekből álló csapatunk 2011 tavaszán egy közlekedésbiztonsági program stratégiáján dolgozott, amely a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelésére kidolgozott anyagok széles körű ismertetését szolgálta. Tehát, hogy jutnak el a módszertani anyagok az óvó nénikhez és a szülőkhöz.

STOP!

A munka során így lehetőségünk volt betekinteni az elmúlt évek, évtizedek anyagaiba, hogy mi készült az óvodás illetve az idősebb korosztály részére. Ekkor tudatosult bennünk, hogy a 80-as évek elején vetített STOP! Közlekedj okosan! sorozat óta nem készült olyan átfogó, gyermekeket megszólító anyag, amire mindannyian emlékeznénk.

Ugye emlékeztek még rájuk?

Élesszük fel!

Jött az ötlet 2011 nyarán, a fent említett munka leadása utáni strandszezonban. A következő kérdés a „hogyan?” volt, hiszen mindannyian úgy láttuk, hogy egy rajzfilm manapság már nem akkora kuriózum, mint volt a 80-as évek derekán. Óvó nénikkel, tanító nénikkel való beszélgetések után kiderült, hogy a TV és a mesecsatornák hatásaként egyre inkább háttérbe szorultak a gyermekek képzelőerejét is megmozgató valódi mesék. És tudjuk, hogy a mai világban - sajnos - a szülőknek is kevesebb ideje van lefekvés előtt egy mesekönyvet kinyitva mesélni a gyerkőcöknek.

Legyen hangoskönyv

Így mégis egy mesével örvendeztetjük meg a gyerekeket, ahol nekik kell elképzelni a történetek részleteit, és a szülőket is segítjük abban, hogy gondosan kidolgozott üzenetek és intelmek jussanak el a gyermekekhez a biztonságos közlekedés témakörében. Valamint a mese CD lehetőséget nyújt arra is, hogy az óvodába vagy iskolába vezető úton együtt hallgassák a történeteket az autóban.

Ennyit röviden az elindulás előtti koncepcióról. Jövő héten beavatunk Titeket abba is, hogy milyen munkálatok előzték még meg a meseírást!

Tóbiás és Balambér tanácsa:

Mivel Tóbiás és Balambér minden vasárnap jótanácsokkal szolgál a szülőknek, így ez most sem marad el. Mi azért hoztuk létre a mese CD-t, hogy a felnövő generáció már egy más típusú közlekedési morált teremtsen maga körül. Ez nagyban múlik rajtatok is, akik minden nap példaként szolgáltok a gyermekeknek. Ha most toleranciára szoktatjuk a kicsiket, akkor ők már így fognak minket kezelni, amikor mi leszünk az idősebb, "kalapos" nemzedék az utakon!

És tudjátok: csak óvatosan!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.03.25
Szó szerint.   ..
2023.03.25
A megengedett sebesség több mint dupláját mutatta a műszer Zalában. ..
2023.03.25
A gyártó ígérete szerint az elektromos platós lenyűgöző teljesítményt nyújt majd – írja az electrek....
2023.03.25
Németország és az Európai Unió szombaton bejelentette, hogy megegyezésre jutottak a kizárólag belső....
2023.03.25
A főváros vezetése a jelenlegi belvárosi "autópályák" helyett újjáéledő sugárutakat szeretne látni....
2023.03.25
A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új Skodát nyerhet. ..
2023.03.25
Nem éppen szabályosan pakolta meg Cinquecentóját a lopott fát szállító sofőr. ..
2023.03.25
Idén második alkalommal használhatják a gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes....
2023.03.25
Az autóipar továbbra is az innováció melegágya, amelyet többek között a gyalogosok vagy....
2023.03.25
Távozik a Forma-1-es McLaren istálló ügyvezető igazgatói posztjáról James Key, a várakozásoktól....