Tóbiás és Balambér kalandjai – Itt a Vakáció! | Autoszektor
Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandjai – Itt a Vakáció!

2016.06.21.

Tóbiás és Balambér, a két kópé kutyakölyök alig várta a napot, hogy végre felkerüljön a táblára a nagy „V” betű, és kezdetét vegye a Vakáció! Édesanyával és Édesapával minden évben elutaznak valahová, így kíváncsian várták: ezúttal vajon hová fognak menni nyaralni? Tóbiásnak van egy régi vágya, talán most valóra válik?

A Vakációnak már minden betűje a táblán!

Tóbiás szeret ugyan iskolába járni, mégis év végére már jól elfárad a sok tanulástól. Ilyenkor már nagyon várja, a szünidő közeledtét, és, hogy vidámabban teljesen az utolsó napok, iskolatársaival idén is elkezdték felírni a táblára a már bevált játékot: -Ó, -IÓ, -CIÓ, -ÁCIÓ, -KÁCIÓ, -AKÁCIÓ és végül a VAKÁCIÓ!

- Végre-végre! Itt a szünidő!! – ujjongott Tóbiás, amikor a V betű is a helyére került.

Az utolsó tanítási napon pedig minden kisdiák gondosan bepakolt az iskolatáskájába, majd boldogan indult haza, hogy felkészüljenek a nyaralásra. De hazafelé úton mindenki törte a kis fejét: vajon hová fogunk utazni Édesanyával és Édesapával? Idén is a Balatonra? Vagy elmegyünk a tengerpartra? Netán megnézünk néhány új várost, az ottani várakat és kirándulunk az erdőkben? És vajon idén is mehetünk táborba?

Tóbiás már bepakolt az iskolatáskába, és szeptemberig gondosan elpakolja

Így morfondírozott magában Tóbiás is, amikor hazaérve belépett az ajtón, és kisöccse toppant elé:

- Szia, Tóbiás! – köszöntötte Balambér testvérét – Milyen volt az utolsó napod az iskolában?

- Szia, Balambér! Köszönöm, igen jó volt, sokat nevettünk, és elköszöntünk egymástól. Nap közben pedig mindenki lerajzolta, hová szeretne menni nyaralni.

- És Te mit rajzoltál, Tóbiás? – kíváncsiskodott a kisebbik kutyakölyök.

- Én… sokat gondolkodtam, és van is egy remek ötletem! – válaszolt Tóbiás – De egyelőre még nem árulom el, mert azt kívánom, hátha valóra válik a kívánságom…

- Kicsikéim! – szólította meg a két kutyakölyköt Édesanya – Gyerünk gyorsan az asztalhoz, és vacsora után van egy meglepetésünk számotokra Édesapával.

- Hurrááá! – kiáltottak a kutyusok, és már szaladtak is vacsorázni.

Vacsora után szépen leültek egymás mellé a kanapéra, és érdeklődve figyelték szüleiket. Édesanya eléjük lépett és így szólt:

- Kicsikéim, elérkezett a szünidő! Mivel mind a ketten nagyon szófogadók és ügyesek, szorgalmasak voltatok egész évben, ezét Édesapával arra gondoltunk, hogy idén többféle programból választhattok, mivel szeretnétek tölteni a nyaralást.

- Juj, de jó, juj, de jó! – ugrándozott örömében a két kiskutya.

Itt a szünidő! Éljen-éljen!

- Mit szeretnétek, kicsikéim? Van sok nyári tábor, ahol lehet sportolni vagy kézműves foglalkozásokon részt venni. Elmehetünk a Balatonra is egy-két hétre, ahol lehet biciklizni is a környező városokban és a vízparton. De elmehetünk több kirándulásra is, nézhetünk várakat… De ezek csak ötletek, ti mire vágytok?

- Én… Én… – szólalt meg félénken Tóbiás – Én nagyon szeretnék eljutni a tengerpartra, mert… mert ott még sosem voltunk! Kíváncsi vagyok, hogy tényleg olyan égszínkék a víz? És tényleg lehet látni a lábunkat is a vízben? És szeretnék kagylót is gyűjteni.

- Ó, ez nagyon jó ötlet! – mondta Édesanya. Akkor oda fogunk menni. És viszünk labdát is, hogy tudjunk játszani a homokos parton.

- Szuper! – kiáltott fel Balambér is.

A kutyakölykök nagyon örültek, hogy végre eljutnak a tengerhez. Boldogan segítettek Édesanyának bepakolni a bőröndbe. A strandra belekerült a fürdőnadrág, a papucs, a napszemüveg, a naptej.

- Tegyünk el még egy-egy kendőt is, mert ha erős a napsütés, kell, hogy védje a fejecskétek a káros sugaraktól.

Jaj, úgy élvezem én a strandot!

Együtt gyorsan bepakoltak az utazótáskába, Édesapa pedig addig lefoglalta a szállást. Édesanya még gondoskodott szendvicsekről az utazáshoz és készített limonádét is az útra.

Tóbiás és Balambér a készülődés után boldogan hajtotta álomra a fejét, várva, hogy reggel induljanak a tengerre és egy új kalandot és új élményeket éljenek át.

Naponta friss játékokért és hírekért lájkoljátok a Tóbiás és Balambér Facebook oldalt! Hetente friss írásainkat kövessétek itt, az Autószektoron!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.05
Idén tizenkettedik alkalommal hirdette meg abroncsadományozási programját a Hankook Tire....
2023.12.05
A Honda befejezte hagyományos autóinak elektrifikációját, és megtette a következő lépést a plug-in....
2023.12.05
Nyolc év után, napi öt vonatpárral újraindult a vasúti személyközlekedés Szeged és Szabadka között....
2023.12.05
„Az elmúlt időszakban három olyan baleset is történt, ami miatt megint fogjuk a fejünket...pedig....
2023.12.05
Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján....
2023.12.05
Főként délután lehetnek nagyon csúszósak az utak – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd....
2023.12.05
A harmadik generációs Leaf állítólag a 2021-es Chill-Out koncepcióból merít majd inspirációt. ..
2023.12.04
Új tudományterület forradalmasíthatja a közlekedést, erről szólt a Bosch Budapest Innovációs....
2023.12.04
A volt Rába gyár területére vonatkozó településrendezési eszközök módosításáról tartottak....
2023.12.04
A csökkenő infláció, az iskolakezdés meghozta az étvágyat a luxusautók iránt. Hiába az egyre romló....