Tóbiás és Balambér kalandjai – Jön, jön, jön! | Autoszektor

Tóbiás és Balambér

Tóbiás és Balambér kalandjai – Jön, jön, jön!

2015.08.02.

Rohan az idő! Már belecsaptunk az augusztusba, közeleg a VAKÁCIÓ vége, a következő hetek sokaknál már az ovira vagy sulira való felkészülés jegyében telnek. Tóbiás és Balambér sem unatkoznak, még lesz egy Balatoni Minimax Hajókázásuk augusztus közepén, emellett a kutyakölykök is készülnek a sulikezdésre, bla-bla-bla… na de mi az a NAGY HÍR? Hát képzeljétek, eljött az idő, szeptemberben végre megjelenik a Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai hangoskönyv 2. része, hurrááá!

Hurrááá! Ugye Ti is örültök a második résznek?

 

A kétéves Autószektornak ezúttal is boldog születésnapot kívánó Tóbiás és Balambér gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak szóló cikkeit, történeteit és jó tanácsait már szinte az indulás óta megtalálhatjátok az Autószektor hasábjain a Tóbiás és Balambér rovatban, így többször olvashattatok például arról, ki is az a Tóbiás és Balambér, milyen fontos közlekedésbiztonsági üzeneteket tartalmaz a hangoskönyv CD első része (utca, zebra, busz, bringa, vonat, stb.). Már az első résznél is betekintést engedtünk a kulisszák mögé, valamint elmeséltük, miért és hogyan készült a hangoskönyv, milyen volt a stúdiómunka. Nos, a második résszel kapcsolatban is örömmel avatunk be Titeket a részletekbe.

Így készült az első rész, még valamikor 2012 februárjában

 

Nos, a második korongon 3 mese és 3 dal lesz hallható. A Szente Vajk barátunk által írt meséket úgy tettük könnyedebbé, hogy a dalokat a mesék közepére illesztettük. A tematika az előző rész folytatásaként következetesen dolgozza fel a kicsik biztonságos közlekedéséhez kapcsolódó alapvető témákat és közlekedésbiztonsági témájú üzeneteket.

Az első mesében Tóbiás a KRESZ-parkban tanul meg néhány fontos közlekedésbiztonsági tudnivalót, például a jelzőtáblák jelentését, (ezekről ITT, az Autószektoron már olvashattál). A Tóbiás születésnapja című mesében a kerékpár kötelező felszereléseit mutatjuk majd be, a megjelenéskor igen aktuális Tóbiás és az ősz című történet pedig a „látni és látszani” elvére, vagyis a láthatóságra lett felfűzve. Az első meséhez tartozó dal a KRESZ-park helyes használatáról szól, a második a biztonságos kerékpározásról, a harmadik pedig a láthatóságról. Mindezeken felül a második részhez kapcsolódóan lesz még egy meglepetés mese is, amit nem a CD-n lehet meghallgatni, de erről egyelőre nem rántjuk le a leplet…

A mesék szövegét ezúttal is tapasztalt óvoda és iskolapedagógusok, valamint közlekedésre nevelési szakemberek lektorálták. A meséken, az első CD-vel összhangban, ugyanazok a szereplők szerepelnek (lesz egy új állandó vendégünk, de erről néhány sorral később még szót ejtünk – a szerk.), és ehhez ugyanazok a népszerű, elismert színészek adták hangjukat.

Léna az egérke, azaz Csuhai Bori művésznő. KATTINTS A KÉPRE A VIDEÓÉRT!

 

A dalokat ezúttal a Buborék együttes szerezte (korábbi cikkünk róluk IDE kattintva olvasható). A Buborék együttes a gyerekek és szüleik körében nagy népszerűségnek örvendő, gyermekdalokat játszó együttes. Közreműködésükkel várhatóan még több gyermeket és szülőt tudunk elérni, továbbá koncertjeiken is helyet kap Tóbiás és Balambér, ami további ismertséget eredményez.

Szeretünk a Buborék együttessel zenélni

 

A második rész borítóját is Berényi Nagy Péter (azaz Tücsök Peti) rajzolja. A borító maga még nincs végleges állapotban, de a Tücsök Peti néhány skiccet már megmutatott nekünk. Ugye nektek is tetszik?

Berényi-Nagy Péter, azaz Tücsök Peti munkaasztalán tekintettük meg a kulisszatitkokat

 

A Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai megjelenése nagyban köszönhető az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságnak, akik a kezdetek óta komoly támogatást nyújtanak a CD-k és foglalkoztató füzet fejlesztéséhez és sokszorosításához, az Iskola Rendőre programon keresztül a gyermekekhez való eljuttatásához, valamint több gyermek és családi programon való részvételhez. Kiváló együttműködésünknek köszönhetően a rendőrök kis kedvencével, OBB Marcival, a jóságos rendőrrel Tóbiás és Balambér életre szóló barátságot kötött, így a most megjelenő CD-n bizony már OBB Marci is szerepet kapott! Mellettük persze más szervezetek is érdeklődnek Tóbiás és Balambér iránt, így például az Autószektort kiadó Autós Nagykoalíciónak is sokat köszönhetünk, hiszen például az együttműködésünk részeként olvashattok most minket a hírportál hasábjain.

Barátunk, OBB Marci

 

Ha szeretnél Te is Tóbiás és Balambér közlekedési kalandjai foglalkoztató füzetet és egyet a hangoskönyv CD első vagy második részéből, kattints IDE! A legfrissebb hírekért, újdonságokért, fotókért és videókért lájkold Tóbiás és Balambér Facebook oldalát, továbbá kövess minket figyelemmel itt, az Autószektor Tóbiás és Balambér kalandjai állandó rovatban! Ne feledjétek, augusztus 15-én Siófokon ebben a szezonban utoljára találkozhattok Tóbiással a Balatoni Minimax Hajón, már ezért is érdemes ellátogatni a nyár végén (még egyszer) a magyar tengerhez. Aki pedig hajóra száll, az fogadja meg jó tanácsainkat, melyeket a biztonságos közlekedés jegyében gyűjtöttünk össze Számotokra! Az Autószektoron egyébként is hasznos információkat olvashattok a balatoni vízimentőkkel kapcsolatban IDE kattintva.

Aki odafigyel Tóbiás és Balambér jótanácsaira, az tudja, mi a teendője, ha elindul bringázni

 

Élvezzétek a nyár hátralevő részét, és várjuk együtt a szeptembert, vagyis a Tóbiás és Balambér CD 2. részének megjelenését!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.13
A hely szelleme is számít, Monacóban vagyonokat ért a legolcsóbban elárverezett Formula versenyautó....
2024.07.13
Kisiklott Romániában a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat....
2024.07.13
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Tata előtt két személyautó ütközött össze. A 72-es....
2024.07.13
Short Blade nevet kapott a Geely kisebb, ám sokkal nagyobb energiasűrűségű LFP akkumulátora, aminek....
2024.07.13
Sokkoló hír terjed a német konszernnel összefüggésben, mely szerint az alkalmazottai 40%-át is....
2024.07.13
Nemcsak a színe vadító, hanem a lénye is vonzó. A Volvo EX30 igazi különlegesség, nem csoda, hogy....
2024.07.13
A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint halálos baleset történt....
2024.07.13
Palackozott vizet oszt a harmadfokú hőségriasztás meghosszabbítása miatt július 18-ig a MÁV-START....
2024.07.13
A várakozási idő csökkentése érdekében csak kilépő irányban üzemel a röszkei közúti határátkelőhely....
2024.07.13
Július 12-14. között a Magyar Országos Rally bajnokság negyedik versenyével, a Székesfehérvár....