Tóbiás és Balambér kalandjai – A nagy medence party | Autoszektor
Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér kalandjai – A nagy medence party

2016.07.12.

Tóbiás és Balambér imád a vízben lubickolni. A július az egyik kedvenc hónapjuk, mert a nagy melegben jócskán van lehetőségük strandolni! Ma azonban nem csak a gyerekmedencében pancsolnak, hanem Édesanyával megtanítják Balambért úszni. A kiskutya egy picit még fél a nagy víztől, de testvére hamar megnyugtatja: Úszni jó!

 

Balambér, irány a strand és megtanítalak úszni!

Reggel Tóbiás és Balambér izgatottan ébredt, mert strandolni mennek! Azonban Balambér, a kisebbik kutyakölyök mindenkinél izgatottabb, számára ugyanis nagy nap ez a mai: Édesanya megígérte neki, hogy ma leveszik a karúszót, és megtanul segítség nélkül úszni! Balambér azért egy kicsit félt, mert sosem volt még mély vízben.

Reggeli után bepakolták a strandtáskába a plédet, a fürdőruhákat, a törölközőket, a strandpapucsot, a karúszókat, mindenkinek egy-egy üveg friss limonádét, majd bekenték magukat naptejjel, és feltettek egy fehér sapit a fejükre, hogy védje őket a tűző napsütéstől, aztán uzsgyi! Autóba ültek, hogy mihamarabb odaérjenek a strandra.

Amint odaértek, Tóbiás és Balambér gyorsan leterítették a plédet a zöld fűre, majd a gyerekmedencéhez siettek. Édesanya utánuk szólt:

- Fiacskáim! Jól mártózzatok le, mozgassátok át magatokat! Utána gyakorlunk pár úszótechnikát, és, ha már elég jól megy, átmegyünk a mély vízbe!

Mókázás a kisvízben!

Tóbiás és Balambér biccentett a fejével, majd besétáltak a vízbe és fröcskölték egymást a többi gyerekkel. Közben sokat nevettek és mókáztak a vízben. Egy kis idő múltán azonban kimentek a medence széléhez, ahol Édesanya várta őket.

- Nos, Balambér fiacskám, akkor először megmutatom, hogyan kell mellúszásban a karodat használni. Csináld utánam: a mellkasod előtt összezárod a tenyeredet, előrenyújtod a kezedet, majd a tenyeredet hátrafordítod és széttárod a karodat, majd hátraviszed a kezedet vissza a mellkasod elé. Ha ez megvolt, újrakezded, és így folytatod, körbe-körbe.

- Jól csinálom? – kérdezte érdeklődve Balambér, miközben nagyokat körözött kis kezeivel a mellkasa előtt.

- Igen, kicsikém, ügyes vagy! Arra figyelj, hogy az ujjaid mindig maradjanak zárva, mert a tenyereddel úgy tudod a vízben előre „hajtani” magad. Ha széttárod az ujjacskáid, akkor átmegy köztük a víz, és nem fogsz tudni úszni.

- Áhááá, értem! – mondta Balambér, és gyorsan összezárta az ujjait.

Gyakoroljuk az úszómozdulatokat!

Miután jól begyakorolták a kézmozdulatot, megtanították Balambérnak a lábmunkát is. Leültek a medence szélére, majd felhúzták a térdecskéjüket, előrenyújtották a lábukat, majd terpeszben visszahúzták maguk elé. Miután ezt is jól begyakorolták, elindultak a nagymedence felé.

- Balambér, amíg nem vagy biztos magadban, először legyen rajtad a karúszó, úgy én is jobban biztonságban érezlek a nagy vízben, és biztosan nem érhet baj.

- Rendben, Édesanya, akkor vegyük fel a karúszót. – mondta szófogadón a kiskutya.

- Anya, én már tudok úszni, ugrálhatok a vízbe a medence széléről? – kérdezte izgatottan Tóbiás.

- Óvatosan, kisfiam! Ugye tudod, hogy fejest nem szabad ugrani, mert ahhoz nem elég mély a víz?

- Igen, Édesanya, vigyázok, ne aggódj! – nyugtatta meg anyukáját Tóbiás.

Azzal a kisebbik kutyakölyök bement a vízbe, és elkezdte – most már a mély vízben – a korábban begyakorolt mozdulatokat. Maga is meglepődött, milyen ügyesen úszik, gyorsan haladt előre a vízben. Egy pár kör után Édesanya levette róla a karúszót, és lássatok csodát! Balambér megtanult úszni!

- Tóbiás, Tóbiás! – kiabálta izgatottan – Nézd, hogy úszom! Ez tényleg jó móka!

Testvére pedig nagyon büszke volt kisöccsére, hogy ilyen hamar megtanult úszni.

Úszni jó!

Még pár kört úsztak, aztán kimentek a vízből és leheveredtek a plédre, hogy pihenjenek egy kicsit. Ittak a limonádéból, és kérték Édesanyát, hogy még egy kicsit menjenek vissza úszni. Néhány kör után azonban annyira kimerültek, hogy elindultak hazafelé, hogy aludjanak egy nagyot és másnap folytatódhasson a móka.

Neked is tetszett Tóbiás és Balambér kalandja? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki....
2023.12.11
– Kiváló eredményeket produkáltak év végi zárásként a Hungarian Motorsport Academy (HMA) tagjai:....
2023.12.11
A pénz láthatóan nem érdekli és a higiéniáról sem mondott le.   ..
2023.12.11
A Honda, a General Motors és a Cruise önvezető fuvarmegosztó szolgáltatást indít Japánban 2026....
2023.12.11
Tíz kilométeres a torlódás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a komáromi szakaszon....
2023.12.11
Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a....
2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....
2023.12.11
A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd....