Tóbiás és Balambér kalandjai - Öltözz alá! | Autoszektor

biciklizés

Tóbiás és Balambér kalandjai - Öltözz alá!

2014.11.02.

Egyre hidegebb van, hogy érdemes bringázáshoz öltözni?

Tóbiás és Balambér a két kutyakölyök, a gyerekek meséken keresztül való szórakoztatása, és tanítása mellett, minden héten hoz egy jótanácsot, amit a tudatos közlekedésre is odafigyelő szülők hasznosíthatnak a mindennapokban.

Lassan beköszönt a tél, egyre hidegebb van, de sokan nem szeretnének megválni kedvenc hobbijuktól, közlekedési eszközüktől, a kerékpártól. A kerékpározás remek formában tart minket, ám vannak veszélyei is!

A hideg idő beköszöntével, ahogy vastagodik ruházatunk, egyre jobban gátol minket a szabad mozgásban. Ám van megoldás, hogy visszanyerjük szabadságunkat! Akik sportolásra, kikapcsolódásra, hobbiként használják kerékpárjukat túrázásra, azoknak remek megoldást tud jelenteni egy ruha alá felvehető úgynevezett aláöltöző. Ezekből az aláöltözőkből sok féle létezik. Az ismert sportszergyártók  hatalmas kínálattal rendelkeznek ezekből, amiket különféle sportágaknak fejlesztettek ki. Igen, van kerékpározáshoz való is! Tisztításuk a megszokott módon, mosógépben történik. előnyük, hogy nagyon hamar megszáradnak!

Emellett még meg kell említenünk alternatívaként a motorosoknak szánt aláöltözőket is, amik szintén nagyon kellemes csalódást tudnak okozni használójának. Másképp viselkedik, mint a többi aláöltöző. Ez a típusú alsóruha hideg hatására a test melegét magába zárja és mint egy pulóverként működik, de az anyag vékonyságára való tekintettel ez meglepő teljesítmény. Ha pedig melegebb nyári időben húzunk ilyen aláruhát, akkor pedig különös dolgot tapasztalunk, hideg! Hogy is lehet ez?
A motorosoknak szánt ruházat lényege, hogy a nyáron használt bőrruhák alá az emberek tehetetlenül is megizzadnak és az izzadság nedvességét felhasználva a menetszéllel együtt egyfajta hűtőhatást érnek el, ami természetesen nem csak a motorosoknak, hanem a más sportokat űzőknek is kiváló.

Nem elfelejtendő dolog fejünk, nyakunk és ízületeink védelme a hideg széltől, így a sapka és a sál és kesztyű alapkellék ha ilyenkor vágunk neki a tekerésnek! Amire sokan nem gondolnak, az a veséik és hátuk alsó részének melegen tartása. Felfázástól kímélhetjük meg magunkat az úgynevezett vesemelegítő használatával. Szintén létezik belőle többféle variáns, mind kerékpárosoknak és motorosoknak is. Ez a kis kiegészítő a derekunkra tépőzárazva melegen tartja a hátunk azon részét is, ami esetlegesen a divatos kabát alól kilógna.


Ahogy Tóbiás összefoglalná kisöccsének, Balambérnak a mesében:

Lényeges, hogy mindig jól öltözz fel hidegben. Így nem leszel beteg! De figyelj arra is, hogy kényelmes legyen, és mozogni is tudjál a ruhában. És persze amit annyiszor mondtam már, hogy Te is kívülről fújod: látni és látszani! Világítás elöl és hátul is, és minél több fényvisszaverős ruha, főleg ha sötét színű amit felvettél. És persze minden időben és sötétben is: csak óvatosan!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.04
Gyorsítósávon az önvezetés felé – Győrből 5G hálózaton irányították a ZalaZONE tesztpályán....
2022.10.04
Az állattartók többsége rendszeresen utazna kedvencével, de ennek megoldása nem egyszerű - derül ki....
2022.10.04
Baleset miatt nem jár az 1-es villamos a Szentlélek tér és a Göncz Árpád városközpont között. ..
2022.10.04
A Forvia, a Valeo, a Plastic Omnium a világítástechnikai piac ászai. A három vállalat már több mint....
2022.10.04
Új elektromos motorkerékpár terveit mutatták be hétfőn a kecskeméti Neumann János Egyetemen (NJE).....
2022.10.04
Halálos baleset történt Soltvadkert közelében – írta a police.hu, amely szerint a kerékpáros a....
2022.10.04
175 gyorshajtót fogtak szeptember utolsó napján a Bács-Kiskun megyei rendőrök egy komplex....
2022.10.04
Új, autonóm kézbesítő robot lép be a rövid távú, "utolsó mérföldes" szállítási piacra – írja a....
2022.10.04
Július elsejétől kapnak négy betűből és három számból álló hatósági jelzést az újonnan forgalomba....
2022.10.03
A TikTok a legfiatalosabb videómegosztó applikáció az elmúlt időszakból és hatalmas népszerűségnek....