Tóbiás és Balambér – Kirándulás az ezerszínű erdőben | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér – Kirándulás az ezerszínű erdőben

2017.11.26.

Tóbiásnak és Balambérnak valahogy nem az ősz a kedvenc évszakja. A két kópé kutyakölyök ugyanis hiányolja a napfényt, ami helyett sokszor nyirkos, szürke ködös időre ébrednek reggelente. Édesanya azonban most megmutatja fiacskáinak az ősz szépségét: kirándulni mennek az ezerszínű erdőbe. Mit pakolnak a hátizsákba? Mire figyelnek túra közben? Figyelj csak!

Tóbiás és Balambér az ezer színben pompázó erdőbe megy kirándulni

Tóbiás és Balambér olykor nehezen viseli, ha ősszel reggelente nem süt az orrocskájukra a nap, és főként azt nem szeretik, ha a reggeli hűvös időhöz még köd is társul. Ilyenkor mindig nyűgösen ébrednek.

Szerencsére Édesanyának van némi trükk a tarsolyában, amivel hamar újra jókedvre deríti csemetéit!

- Kicsinyeim, gyertek csak ide hozzám! Ne kuksoljatok a szobában, van egy szuper ötletem! – kiáltotta izgatottan Édesanya Tóbiásnak és Balambérnak.

- Mi az, mi az? Szeretem a meglepetéseket! – lelkendezett Balambér.

- Én is szeretem! És Édesanyának mindig olyan jó ötletei vannak! Most is biztosan valami izgalmasat talált ki! – csillogott Tóbiás szeme.

- Mit szólnátok hozzá, ha ma megnéznénk közelebbről azt az ezerszínű erdőt, amiről már meséltem nektek? Ma szép süt a nap, és, ha éles szemmel sétálunk, talán még a fák mögül előbújó állatokkal is találkozunk. Dobálhatunk falevelet és hazafelé bemegyünk Nagymamához friss gyümölcsöt szedni. Ez is az egyik legjobb dolog az őszben, rengeteg vitaminhoz jutunk a frissen érő gyümölcsökkel!

- Ez szuper ötlet! Máris hozom a pulcsim, a gumicsizmám és már indulhatunk is! – ujjongott Balambér és örömében ugrott egy nagyot és tapsolt a kezével.

Te is szereted a faleveleket dobálni? Ugye milyen jó móka!

Az erdőben bizony sáros lehet a talaj, ha a kirándulás előtti napokban esett az eső, és a levegő sem melegszik fel annyira, mint például a városban a házak között. Ezért Tóbiás és Balambér gyorsan belebújt a gumicsizmába, nehogy beázzon a cipőjük, és magukra vették a meleg pulcsit, nehogy megfázzanak kirándulás közben.

A hátizsákba bepakolták a távcsövet és a fényképezőt. Ha látnak erdei állatokat – ami az őszi erdei sétákon gyakran előfordul –, bizony szeretnék megörökíteni.

- Készen vagyunk, indulhatunk! – mondta Tóbiás és már nyitotta is az ajtót.

- Állj, állj! Az esőkabátot is eltettétek? – kérdezte Édesanya.

- De hát süt a nap! – mondta Tóbiás.

- Most igen, de ősz van, ilyenkor csalóka az idő, és hamar eleredhet egy-egy zápor! Ugye Te sem szeretnél bőrig ázni? – kérdezte Édesanya.

- Brrrrrr, dehogy szeretnék bőrig ázni! Aztán majd jól meg is fázok utána. Még csak az hiányzik! Köszönöm, Édesanya!

Azzal elpakolták az esőkabátot, és útnak indultak.

Ahogy Tóbiás és Balambér meglátta az erdőt, tátva maradt a szájuk.

- Ennyi színt egy helyen én még nem láttam! – mondta csillogó szemmel Balambér.

- Bizony mesés látvány! – tette hozzá Tóbiás.

A kutyusok a turistaösvény felé vették az irányt. Sok-sok falevelet gyűjtöttek, és, amikor Édesanya nem hallotta, megbeszélték, hogy meglepetésként egy csodaszép prést fognak neki készíteni otthon.

Ahogy sétáltak az erdőben, egyszer csak egy nagy diófához értek. És lássatok csodát: a diófa alatt kis mókusok gyűjtötték a diókat. Aranyosan szaladgáltak a fa alatt, egyikük egészen közel merészkedett a kíváncsi kutyakölykökhöz is, akiknek sikerült lefényképezni a kis állatot.

Mókusles

Miután Tóbiás és Balambér jól szemügyre vette a szorgos mókusokat, tovább indultak. Útjuk során még szarvasokat, nyuszikat és fácánokat is láttak. Sőt, Balambér megesküdött rá, hogy az egyik távolabbi bokorba egy vaddisznót látott beszaladni. Délutánra jól el is fáradtak a sok sétától és meg is éheztek, így örültek neki, amikor Nagymamához betérve friss meleg teával és süteménnyel várták őket. Megmutatták Nagymamának a faleveleket és elmesélték, milyen sok erdei állattal találkoztak. Sötétedésig beszélgettek, majd beültek az autóba és Édesanya hazavitte fiacskáit, akik a kimerítő nap után bizony hamar elaludtak. A sok-sok összegyűjtött színes falevél pedig ott pihent az asztalukon.

Ha az erdőbe indultok kirándulni, esőkabát, vagy esőálló dzseki mindig legyen nálatok, mert szeszélyes az őszi idő! Ha esik, akkor pedig nagyon vigyázzatok, mert a vizes falevelek bizony csúszósak, és hamar balesetet tud okozni, ha nem néztek a lábatok elé! Neked is tetszett Tóbiás és Balambér kalandja? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
Modellfrissítést kapott a cseh gyártó legnépszerűbb modellje, a külső mellett a belső sem maradt....
2024.02.23
Az MG Motor Hungary alig ünnepelte meg első születésnapját Magyarországon, máris újabb mérföldkőhöz....
2024.02.23
A heves havazás fennakadásokat és forgalmi dugókat okoz Tirol útjain – írja az osztrák....
2024.02.23
Már hivatalos képeken látható a BYD prémium almárkájának karcsú szedánja, ami döbbenetesen erős....
2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....