Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai a kamionnal | Autoszektor
Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai a kamionnal

2015.10.10.

Tóbiás és Balambér minden hétre tartogat nektek valami új és izgalmas kalandot! Előző héten ellátogattunk egy izgalmas versenyre a zsámbéki Driving Camp-be, ahol hazánk legjobb kamion sofőrjei mérték össze tudásukat. A rendezvényhez kapcsolódó családi napon mi is részt vettünk, és a kilátogató gyermekekkel és szüleikkel együtt nagyon jól éreztük magunkat a kellemes októberi napsütésben.

 

Tóbiás és Balambér megy KRESZ Parkot építeni

Az NIT Hungary fuvarozói érdekképviselet idén harmadik alkalommal rendezte meg az „5 tengelyen – biztos kézzel!” elnevezésű kamionos közlekedésbiztonsági versenyt. A rendezvénysorozat célja idén is a kamionos szakma és a közlekedésbiztonság népszerűsítése volt. Az izgalmas elődöntők után következett az október 3-i került döntő, ahol az ország 10 legjobb kamion sofőrje versenyzett az 1.000.000 Ft-os fődíjért! Az indulók a DrivingCamp közlekedésbiztonsági centrum speciálisan kialakított moduljain, biztonságos körülmények között kialakított veszélyes közlekedési helyzetekben mérték össze tudásukat, és több olyan feladatot is elvégeztek (kicsit másképp), mellyel egy kamionsofőr a mindennapi munkája során is találkozhat. Idén megvédte címét a tavalyi győztes, a lánycsóki Szalai Gábor, aki már tavaly is diadalt aratott a NiT Hungary és az ORFK-OBB közös szervezésében megtartott versenyen.

 

A boldog nyertes! Gratulálunk!

Miközben a kamionsofőr apukák kint küzdöttek a pályán a pontokért, a gyermekek többek között Tóbiás és Balambér közlekedésbiztonsági foglalkoztató programjában vehettek részt. Balambér személyesen is ott volt, és sokat segített a gyerkőcöknek a memóriajáték megfejtésében, vagy éppen a rajzok kiszínezésében, az idősebbeket pedig KRESZ teszt várta.

„Na most melyiket tegyem!?” – gondolta magában Balambér

Amikor több rendezvényen kell részt venniük, Tóbiás és Balambér KRESZ Parkját is van, hogy kiskamionnal szállítjuk, így az ország bármelyik városkájának iskolájában feltudjuk állítani a gokart pályát, a KRESZ Parkot és az ügyességi pályát.

Az elengedhetetlen közös kép Tóbiással és Balambérral

A kamion sofőrök munkája komoly hivatás és felelősségteljes munka. A kamion Tudtátok, hogy Magyarországon az élelmiszerek szállítását főként kamionok segítségével oldják meg? Sok szabályt be kell tartani a sofőrnek vezetés közben, ilyen például: nem vezethet egy napon 9 óránál többet, nem lehet túlterhelt a kamion és egy ilyen nagy gépezet vezetésekor sokkal több mindenre kell odafigyelni. A kamion vontatmányának hossza közel 15 méter is lehet, és tömege elérheti a 40 tonnát (ez 22 megtermett vízilónak felel meg).

 

Bringára fel! Tóbiásnak is sikerült végigmennie az ügyességi pályán!

Ha mindennap friss információt szeretnétek kapni Tóbiásról és Balambérról, lájkoljátok Facebook oldalukat! Minden héten friss és izgalmas írással várunk ITT az autószektor Tóbiás és Balambér kalandjai rovatában. Vásárold meg MOST a Tóbiás és Balambér Közlekedési Kalandjai 2. CD-jét! 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....