Tóbiás és Balambér a strandon | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér a strandon

2016.07.30.

Sok kisgyerekhez hasonlóan Tóbiás és Balambér is rajong a vízért, ezért egyik kedvenc évszakuk a nyár, amikor rengeteget lehet strandolni. Amikor csak tehetik, vízparton töltik az időt. Melyik strand a kedvencük? Mit visznek magukkal? Olvasd el mesénket, és strandolj felelősséggel!

Tóbiás és Balambér a strandra készül

Tóbiás és Balambér annyira szeret pancsolni, hogy igazából nincs is kifejezetten kedvenc strandjuk, de persze több olyan fürdőzőhely is van, ahová szívesen visszajárnak Édesanyával. Természetesen ezek közül is első helyen szerepel a Balaton. Mivel még kiskutyák, jobban szeretik a déli partot, ahol sekélyebb a víz, és sokkal lassabban mélyül, mint az északi parton, így nagyobb biztonságban érzik magukat a vízben.

Pancsolás a Balatonban

Tóbiásék másik kedvenc strandja Budapest közelében van, Káposztásmegyeren. Itt nem csak pancsolni lehet sokat, hanem csúszdázni is. Szeretik a különféle vízi játékokat is. Bár itt hétvégéken sokszor nagy a tömeg, a két kiskutyát ez nem akadályozza meg abban, hogy beálljanak a sorba a csúszdához.

Csúszdázni jó!

Mivel Tóbiás és Balambér egyik Nagymamája Debrecenben él, amikor meglátogatják őt, Nagymama sokszor elviszi unokáit a kerekestelepi fürdőbe. Ez a strand kisebb, mint a nagyerdei strand, ezért gyerekekkel ideálisabb fürdőzőhely. Több kismedence is van, de a nagyobb medencék vize sem túl mély. Itt azonban több a melegvizes medence, így annak érdemes ide jönni, aki szeret ücsörögni a gyógyvízben.

Szeretjük a gyógyvizeket is

Balambérék, ha strandolni menne, a csomagba mindig elteszik a fürdőruhát, strandpapucsot, törölközőt. Édesanya gondosan ügyel rá, hogy a megfelelő faktorszámú naptej is bekerüljön a strandtáskába. Fiacskáinak még érzékenyebb a bőre, főleg az első strandolásnál, ezért először mindig az erősebb védelmet nyújtó, 50 faktoros naptejjel keni be gyermekei bőrét. Később, amikor már néhány alkalmat eltöltöttek a napon, 30 faktoros védelem is elég a kicsiknek. A kutyusok szemét pedig napszemüveggel óvja a káros UV-sugaraktól.

Hogyan megyünk a vízbe? Hát felhevült testtel semmiképpen sem. Akár kiépített strandról, akár szabadstrandról beszélünk, mielőtt a nyári napsütésben sütkérezve teljes testtel belecsobbannánk a vízbe, mindenképpen zuhanyozzunk le, spricceljük le maggunkat, vagy fokozatosan merüljünk bele a vízbe. Édesanya a gyermekmedencébe engedi egyedül kicsinyeit, de ilyenkor is ott ül a medence partján, és figyeli, hogyan játszanak. A Balatonba és a városi strandok nagymedencéibe mindig együtt mennek a kölykök a szülőkkel. Ilyenkor felkerül a karúszó vagy úszógumi, és persze az úszószemüveg is. Édesanya mindig arra kéri a kicsinyeit, a vízben is figyeljenek magukra és egymásra, úszás közben tartsák a megfelelő távolságot a többiektől, nehogy megrúgják, megüssék egymást. Labdázni a legtöbb gyerekmedencében szabad, de persze csak olyan labdával, és olyan módon, hogy ne zavarjunk másokat. Akár kicsi a labda, akár nagy és színes, fontos, hogy úgy dobálózzunk, nehogy véletlenül fejbe dobjunk bárkit is. Élővízben arra is nagyon kell figyelni, nehogy elsodródjanak a játékaink, no meg arra is, nehogy a játék hevében mi magunk is távolabb kerüljünk a parttól. A Balatonon figyelni kell a viharjelzésre is, és a gyermekeknek már akkor érdemes elhagyniuk a vizet, ha már villognak a parti viharjelző berendezések (ezekről IDE kattintva tudhatsz meg többet).

Naptej és napszemüveg: a strandolás kötelező felszerelései

Ugye neked is fontos családod épsége és egészsége? Strandoljatok felelősséggel, figyeljetek magatokra és társaitokra a strandolás közben is. Neked is tetszett Tóbiás és Balambér nyári kalandja? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.06.30
Az Európai Unió 5,4 milliárd eurót fordít a fenntartható, biztonságos és hatékony közlekedési....
2022.06.30
A horvát kormány szeptembertől kibővítheti energiasegély-csomagját, és a szociálisan....
2022.06.30
Kitiltják a Teslákat bizonyos berlini rendőrségi területekről. A hatóság a kamerák miatt biztonsági....
2022.06.29
A magyar és a nemzetközi sajtóban egyaránt arról szóltak a hírek, hogy a belső égésű motoroknak....
2022.06.29
A sofőrt nem érdekelte, hogy több hatóság is eltiltotta a járművezetéstől, egészen 2025-ig, a....
2022.06.29
Miután az ukrán-orosz háború miatt Ukrajnában leállt a Skoda több típusához gyártott kábelkorbácsok....
2022.06.29
A kórházba szállítást követően meghalt a 811-es úton, Bicskénél történt szerdai baleset harmadik....
2022.06.29
Az Autós Nagykoalíció üdvözli, hogy a német kormány előterjesztésére, a magyar kormány teljes....
2022.06.29
Nagyon gyerekcipőben jár még a Cupra márka, így nem meglepő, hogy egyelőre kérdések övezik a....
2022.06.29
-  Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest....