Tóbiás és Balambér tavaszi kirándulós kalandjai | Autoszektor

Tóbiás és Balambér kalandjai

Tóbiás és Balambér tavaszi kirándulós kalandjai

2018.04.08.

Április közepén, mikor az idő egyre szebb, zöldellnek a fák, csodaszép virágok kelnek ki a mezőkön, és a napocska is hétágra süt, nem lehet jobb időtöltés, mint egy kirándulás vagy piknikezés a családdal. Tóbiás és Balambér is egy hétvégi kiránduláson törték a fejüket, hogy hova érdemes menni, hol van sok látnivaló. Te is kíváncsi vagy a tavaszi kirándulásukra? Tarts velünk!

 

Végre itt a jó idő! (kép femina.hu)

Tihany

Tihanynál keresve sem találni alkalmasabb kirándulóhelyet. Bár a faluban van szabadtéri néprajzi múzeum, egész Tihany mintha skanzen vagy még inkább múzeum volna. Attól még igazi múzeum is akad benne, amennyi csak kell. Akit a természet értékei vonzanak, az sem csalódik itt: a Belső-tó, a Levendulás, a Csúcs-hegy vagy a Gejzír-mező mind-mind páratlan természeti ritkaság.

A tihanyi vízhangot is próbáljátok ki! (kép: femina.hu)

Mezőkövesd

Mezőkövesd Matyóföld központi települése. A matyók a 19. század derekától különülnek el környezetüktől, elsősorban színpompás viseletük és gazdag színvilágú hímzőkultúrájuk révén. A gondosan őrzött hagyományokról Mezőkövesd Matyó Múzeumában, valamint a Hadas városrészben kaphatsz átfogó képet. Húsvétkor különösen érdemes felkeresni.

Tata

Vadban gazdag erdő, hullámzó tavak, patakok és források - ez Tata. Nevezetessége, az öreg tatai vár sosem szolgált védelmi célokat: birtokközpont volt, illetve mulató, királyi exkluzivitással. Később nagy fellendülést hoztak az Esterházyak, akik a tóra hidat építettek, a faluba pedig a gyönyörű, magyar Weimarként is emlegetett kastélyt.

A tatai tó madártávlatból (kép: szallasvadasz.hu)

Szentendre

A Duna partján fekvő Szentendre kitűnő kirándulóhely húsvétkor. Romantikus utcácskáival, házaival, valamint lenyűgöző panorámájával a Dunára már önmagában csábító, a szentendrei Skanzen azonban húsvétkor különleges programokkal is vár.

Visegrád

A Duna és a folyót szegélyező dombok visegrádi hullámainál kevés harmonikusabb hegyvidéki táj található az országban. Ha érdekel a történelem, ugyanakkor a természet szerelmese vagy, egy napra mindenképp látogass el az ország egyik legkisebb, ugyanakkor legrégebbi településére, Visegrádra.

 

A kilátás sem utolsó (kép: szallas.hu)

Bélapátfalva

A Bükk szívében rejtőző varázslatos Bélapátfalva Egertől mintegy húsz kilométerre terül el. A település leghíresebb nevezetessége a ciszterci apátsági kolostor. A román stílusban épült templom végleges formáját 1246-ra nyerte el. A vadregényes, hatalmas fák között rejtőző kolostorban feltétlenül tegyél egy sétát, a templom mellett található romkertben pedig megnézheted a századelőn itt működő cserépedényüzem maradványait.

Hollókő

Hollókő 1987-ben vált a Világörökség részévé. A település történelmi része, a várhegy alatt meghúzódó ófalu területén semmi sem bolygatta meg az eredeti faluszerkezetet. Szinte automatikusan alakult múzeumfaluvá a terület, miközben a hétköznapi élet sem hagyta el. A házak különféle néprajzi, helytörténeti, foglalkozásköri gyűjteményeknek adnak otthont, egy részük pedig emlékház, vendéglő lett.

Az igazi falusi élet megtestesítője (kép: levanter.hu)

Szentbékála

A hangulatos Veszprém megyei falu kitűnő célpont, ha kirándulóhelyet keresel. A falu is gyönyörű, de a közvetlen szomszédságában található velétei gótikus palotarom és a töttöskáli templomrom is érdekes látványosság.

Reméljük, minél több helyre eljutunk (kép: termeszetiertekeklencsevegen.blogspot.hu)

Nektek is tetszett Tóbiás és Balambér meséje? Minden héten frissülő történtünket kövessétek itt az Autószektoron, naponta új játékokért, tanácsokért pedig lájkoljatok minket a Facebookon!

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.28
Május utolsó vasárnapján rajzaikkal is fizethetnek a gyerekek. Minden alkotás egy gombóc fagylaltot....
2020.05.28
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságának tájékoztatása alapján a kijárási korlátozások....
2020.05.28
A tavasszal hirtelen nyakunkba szakadt Covid 19 vírus járvány az autóiparban és az autókereskedel..
2020.05.28
Jiang Xi Sheng Kínából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.28
Tavaly közel ugyanannyi időt töltöttek többnapos belföldi utakon a magyarok, mint külföldin. Idén a....
2020.05.28
Közismert, hogy a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota még az....
2020.05.28
A Magyar Suzuki Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa az esztergomi régióban működő....
2020.05.28
Már 5 kilométeres a torlódás az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, a 32-es kilométernél - közölte....
2020.05.28
A kínai kézben lévő brit márka egy izgalmas tanulmányautót mutatott be, de egyelőre csak....
2020.05.28
Öten meghaltak, amikor egy tehergépkocsi és egy kisbusz egymásba rohant csütörtök reggel....