BYD

Törökország előrehaladott tárgyalásokat folytat BYD-val és a Chery-vel gyárépítésről

2024.05.27.

Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek gyártásáról Törökországban.

A nyugati szaksajtó idézte Bloomberg hírügynökséget, amely szerint a BYD és a Chery jelentős járműipari beruházásokat hajthat végre Törökországban, miközben a kínai autógyártók továbbra is terjeszkednek szerte a világon, és növelik eladásaikat Európában. A törökországi gyárak alapítása rendkívül előnyös lehet a kínai autógyártók számára, mivel Törökországnak vámuniós megállapodása van az Európai Unióval. Az elektromos járművek a helyi piacon is jól fogynak: 2023-ban az összes újautó-eladás 7,5 százalékát tették ki Törökországban, és ez a szám 2032-ben a várakozások szerint  30,4 százalékra fog nőni.

A BYD Europe ügyvezető igazgatója, Michael Su a közelmúltban azt mondta, hogy a cég a egy második európai gyár létesítése iránt érdeklődik, amely támogatná a jelenleg épülő magyarországi telephelyet. A Bloomberg megjegyzi, hogy további európai befektetések segíthetik a kínai cégeket abban, hogy elkerüljék azokat az esetleges uniós vámokat, amelyek a kínai vállalatok állami támogatása miatt sújthatják őket.

Mehmet Fatih Kacir, Törökország ipari és technológiai minisztere is megerősítette, hogy a kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat a BYD-val és Cheryvel. Kacir szerint szeretnék a lehető leghamarabb befejezni a tárgyalásokat, és mindkét céggel ezen a téren már „hosszú utat tettek meg”. A tárcavezető hozzátette, hogy másik két kínai vállalattal, így az MG-t birtokló SAIC-kal és a Great Wall-lal is folynak tárgyalások.

"A globális márkák jelentős érdeklődést mutatnak az elektromos autók törökországi gyártása iránt. Törökország európai uniós vámuniós tagsága továbbra is nagy előnyt jelent számos globális márka számára" – mondta Kacir.

Törökország tavaly 40 százalékos vámot vetett ki a Kínában gyártott elektromos járművekre, hogy megvédje egyetlen EV-gyártóját, az állami kézben lévő TOGG vállalatot. Kacir szerint azonban ha egy kínai autógyár úgy döntene, hogy autógyárat épít Törökországban, az „kiváltságos lehetőségeket kínálna az akkumulátoros befektetésekhez is”.

A nyugati szaksajtó szerint BYD magyarországi összeszerelő üzeme körülbelül 200 ezer jármű gyártására lesz képes évente, s noha ez sok, nem elég ahhoz, hogy a vállalat elérje távlati célját, s 2030-ra Európa vezető elektromos járműgyártójává váljon. Ésszerű választás lenne számára gyáregység telepítése Törökországba, amely összeköti Ázsiát Európával.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.16
Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern,....
2024.06.16
A Monacói Nagydíjon leleplezett Purespeed Speedster a limitált szériás, exkluzív Mythos sorozat....
2024.06.16
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Gyógymód. ..
2024.06.16
A Legfelsőbb Bíróság új ítélete: a részegség „ránézésre” is megállapítható. ..
2024.06.16
Egy évvel a centenáriumi győzelem után a Ferrari megismételte a bravúrt a Le Mans-i 24 órás....
2024.06.16
Ambivalens érzéseket támaszt bennem használttesztünk mai főszereplője, hiszen még annyira fiatal,....
2024.06.16
Egy európai központú, globális piaci elemző szervezet összeállította a legjobb fiatal használt....
2024.06.16
Már csak egy hét és újra eljön a Múzeumok Éjszakája, június 22-én az ország számos pontján várják....
2024.06.16
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap kora délután az Országos Katasztrófavédelmi....
2024.06.16
A dél-karolinai Charleston melletti gyárban megkezdődött a Volvo új elektromos zászlóshajó SUV-ja....