Dakar-rali

Továbbfejlesztették a világverő orosz teherautót, készen áll a Dakarra

2020.12.12.

A szinte verhetetlennek tartott Kamaz csapat kamionjai már úton vannak Szaúd-Arábiába.

A KAMAZ-Master csapat hivatalos abroncsszállítójaként a jövőben is a Goodyear lesz, a vállalat meghosszabbította együttműködését a versenycsapattal. Mindkét partner további sikereket vár a közös munkától, és dobogós helyezés elérésére törekszenek a világ egyik legnagyobb kihívást jelentő motorsportversenyén, a Dakar ralin.

A KAMAZ-master kamionok november 22-én indultak útnak Szaúd-Arábiába, hogy részt vegyenek a ralimaraton 2021. január 3-án kezdődő következő fordulójában.  A kamionok olyan sztenderd abroncsokkal felszerelve indulhatnak a ralin, melyek a fogyasztók és a flották számára is elérhetők.  A 2020-as verseny után a KAMAZ-Master csapat pozitív tapasztalatokról számolt be a Goodyear ORD Off Road abroncsok teljesítményével és tartósságával kapcsolatban. A csapat idén az első és a második helyen ért célba januárban. 

„Nehéz év áll mögöttünk.  A világjárvány hatással volt a csapat tréningprogramjára, és megnehezítette a kamionok felkészítését is. Az elmúlt szezonra visszatekintve elmondhatjuk, hogy példátlan feszült, hektikus időszakon vagyunk túl. Hálásak vagyunk a partnereinknek, hogy a nehézségek ellenére is kitartottak mellettünk!” – tette hozzá Vlagyimir Csagin, a KAMAZ-Master csapat vezetője. „Készen állunk a versenyre. A kamionok rendkívül megbízhatóak, és a legmodernebb technológiával szereltük fel azokat. A Dakaron ismét a legjobb formánkat hozzuk majd, és biztosan nem okozunk csalódást partnereinknek és rajongóinknak!”

A csapat sokat vár az új, fejlett műszaki megoldásoktól, valamint a továbbfejlesztett alkatrészektől és a szerelvényektől, melyekkel a 2021-es Dakar ralira készülő KAMAZ-Master kamionokat felszerelték. A kamionok elindultak Marseille-be, a dél-francia kikötővárosba, ahonnan a ralin részt vevő járműveket az Arab-félszigetre szállítják.

A 43. Dakar rali január 3-án kezdődik a szaúd-arábiai Dzsiddában. Az Arab-félsziget sivatagjaiban megtett kör után a verseny a Vörös-tenger partján ér véget január 15-én. Az útvonal a résztvevők számára teljesen új, a versenyzőknek a legelső naptól a legutolsóig hatalmas dűnékkel, valamint sziklás kanyonokkal és gyors szakaszokkal kell megküzdeniük, melyek mind-mind eltérő kihívások elé állítják a kamionokat, az abroncsokat és a versenyzőket egyaránt.

Idén a KAMAZ-Master négy KAMAZ-43509 versenykamiont indít a Dakaron. A csapat tagjai Andrej Karginov, Dakar bajnok és a 2019-es Selyemút rali győztese, valamint Anton Shibalov, Ajrat Margyejev és Dimitrij Szotnyikov. A kiváló versenyzők bizonyosan öregbítik a csapat hírnevét a kamionosok közt ezen az ismert és nehéz versenyen.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.30
Hatvan új elektromos busz érkezik jövőre a Zöld Busz Programban, amely Győrben, Egerben,....
2021.11.30
A prémium B-SUV kategória elektormos úttörőjének hatótávja az új modellévtől 7 százalékkal magasabb....
2021.11.30
Új lendületet kapott a Ford népszerű egyterűje ..
2021.11.30
Hat nap alatt 126 ittas és hat bódult járművezetőt szűrtek ki a forgalomból a rendőrök Budapesten....
2021.11.30
A 2021-es miami Art Basel művészeti kiállításon a BMW M GmbH a részleg eddigi legerősebb....
2021.11.30
Szerdán zárul az év végi kötelezőkampány. Tavalyhoz képest átlagosan egyhavi díjjal járnak jobban a....
2021.11.30
Lassan tényleg ott tartunk, hogy a leglogikusabb, legmegfizethetőbb autókat az indiai piac kapja,....
2021.11.30
A repülőtér B és D portája közötti szakaszon kapott lángra a kocsi, egy sávon halad a forgalom –....
2021.11.29
A Das WeltAuto Centrum Budaörs értékesítési igazgatójával, Tóth Péterrel készült interjúnk második....
2021.11.29
A magyar akkumulátoripari képzés fejlesztéséről írt alá megállapodást Palkovics László innovációs....