Japán

A TOYOTA GAZOO Racing és a Lexus izgalmas modellekel várja majd a Tokiói Autószalon közönségét január 12. és 14. között

2024.01.04.

Tokióban évente két alkalommal kerül megrendezésre nagy érdeklődésre számot tartó autós esemény, az egyik a jellemzően év elején megtartott Tokio Auto Salon, amely inkább a helyi piacnak szól némi nemzetközi kitekintéssel, míg a másik a jellemzően ősszel megrendezett Tokio Motor Show, amely egy igazi nemzetközi esemény, és a japán autógyártók - köztük Japán és a világ legagyobbja, a Toyota – általában itt tartják legfontosabb globális premierjeiket. Magyarul mindkettőt Tokiói Autószaloként emlegetik, a jövőben azonban egyértelművé teheti a helyzetet, hogy utóbbit immár Japan Mobility Show-ra (Japán Mobilitási Kiállítás) keresztelték. A 2024-ben január 12. és 14. között megrendezésre kerülő Tokiói Autószalonon (Tokio Auto Salon) a Toyota és prémium márkája, a Lexus sportos oldalát domborítja ki.

A elmúlt években sikert sikerre halmozó (3 egymást követő egyéni és konstruktőri rally világbajnoki cím, 5 egymást követő egyéni és konstruktőri hosszútávú világbajnoki cím, 2 egymást követő Dakar diadal) TOYOTA GAZOO Racing és a Lexus is kiállít majd a 2024-es Tokiói Autószalonon, amelyet a Makuhari Messe (Chiba City, Japán) területén rendeznek meg három napon át, 2024. január 12. és 14. között. A bemutatók témája a következő lesz: „Az autók iránti szenvedély fokozása az autózás szerelmeseivel”.

Fotó: TOYOTA GAZOO Racing 

A két márka standját a Toyota igazgatótanácsának elnöke, a versenypályákon csak Morizo-ként ismert Akio Toyoda nyitja majd meg a január 12.-én 9:30-kor kezdődő sajtótájékoztatón.

A TOYOTA GAZOO Racing (TGR) és a Lexus bemutatói olyan témák keretében lepleznek majd le új járműveket és alkatrészeket, mint a „Szeretett autók”, a „Testreszabás” és a „Motorsport”. A rendezvény során a TGR és a Lexus tervezi továbbá, hogy beszélgetéseket tartanak versenyzők és fejlesztőmérnökök részvételével, valamint bemutatófutamokat is szerveznek.

Szeretett autók” és „Testreszabás”

A „Szeretett autók” és a „Testreszabás” témák alatt Morizo és a TGR egyedülálló módon kívánja kifejezni az autó - az egyetlen olyan ipari termék a sok közül, amely (japánul) a „szeretett” előtaggal rendelkezik - birtoklásának örömét. Kiállításra kerülnek továbbá a GR és a Lexus új szériamodelljei és a profi pilóták felügyelete mellett személyre szabott járművek, valamint GR-alkatrészek, köztük a 2024-től bevezetésre kerülő GR Heritage Parts, és egyéb termékek.

„Motorsport”

Az FIA Rally Világbajnokságban (WRC) – amelyben a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team 2023-ban egymás után harmadszor nyerte meg a konstruktőri és egyéni világbajnoki címet – és az FIA Hosszútávú Világbajnokságban (WEC), amelyben a TGR 2023-ban ötödik egymást követő kettős bajnoki címét szerezte meg, versenyző járművek is kiállításra kerülnek. Ezek mellett látható lesz a „TGR TEAM au TOM'S” 36-os rajtszámú autója, amely 2023-ban megnyerte a Super GT bajnokságot, és a „Kuo VANTELIN TEAM TOM'S” 37-es számú autója, amely 2023-ban megnyerte a japán Super Formula bajnokságot. Hozzájuk csatlakozik a CP ROOKIE PRIUS CNF-HEV GR koncepció, amely 2023 decemberében az Idemitsu Super Endurance Southeast Asia Trophy 2023 (Thaiföld 10 órás hosszútávú verseny) megmérettetésen indult.

Találkozók és szabadtéri rendezvények

A beszélgetéseken egy új szériamodell fejlesztésével kapcsolatos belsős történetek hangzanak el, és olyan versenyzőkkel találkozhatunk, mint Norihiko Katsuta, aki a Japán Rally Bajnokságban versenyez, és Hiroaki Ishiura, aki a Super Taikyu Series-ben és a SUPER GT sorozatban versenyez. A szabadban január 13-án délutántól egy gymkhana párbajt rendeznek az AE86 BEV Concept – amelyet először a 2023-as Tokiói Autószalonon mutattak be, mint a személyautók karbonsemlegessé tételét tematizáló koncepcióautót – és Keiichi Tsuchiya AE86 Super Mame-go autója között, Tsuchiya és Masahiro Sasaki profi versenyzővel a volánok mögött. Szintén január 14-én déltől Norihiko Katsuta és Takamoto Katsuta WRC-pilóta a tervek szerint bemutatófutamokat tartanak rallyautókkal, köztük a GR YARIS Rally1 HYBRID modellel. A részleteket a különleges oldalon teszik közzé, amint azok rendelkezésre állnak.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.29
Befejeződött a Hungaroringen zajló munkálatok első üteme, amely során látványos változáson esett át....
2024.05.29
Megint jön egy újabb szezon, kétkerékre pattan a magyar! De jó is lenne, viszont nem eszik ilyen....
2024.05.29
A retró járművek rajongói 2024. június 1-jén és 2-án az ötvenéves V63-as Gigant villanymozdony....
2024.05.29
Visszatérnek az étkezőkocsik a Balaton InterCitykbe. Idén május 25-től – egészen a szezon végéig –....
2024.05.29
Nem megnyugtatóak a keddi közlekedési baleseti statisztikák, amelyeket az Országos Rendőr-....
2024.05.29
A magyarázat már-már banális, mégis kevesen tudják a választ.   ..
2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....