Turán Frici

Turán Friciék voltak a leggyorsabbak az orfűi tesztversenyen

2021.04.12.

Jó ómen lehet a jövő hétvégi I. Boldogkő Rallye előtt, hogy Turán Frici és Bagaméri Laci nyerték a vasárnapi Orfű Rallye teszt kategóriáját, ahol a Volkswagen Polo GTI R5-tel Grzegorz Grzyb-et és Hadik Andrást is megelőzték.

– Az Orfű Rallye egy nagyon jó lehetőség volt arra, hogy az éles bevetés előtt még inkább kitapasztaljuk az autót és megtaláljuk a legjobb beállításokat. Nagyon pozitív hétvégét zártunk, a 9 gyorsasági szakaszból 7-et megnyertünk és végig kiegyensúlyozottan autóztunk. Már a verseny elején érezhető volt, hogy nagyon jól működik minden, alapvetően a tavaly már bevált beállításainkat használtuk, remek volt a technika és a csapat is. Jó időket jöttünk és kényelmesen éreztük magunkat az autóban. Körről körre javítottunk és a hosszú kihagyás után kezdtünk újra formába lendülni – kezdte Frici.
 
– Nagyon jó érzés, hogy győzelemmel készülhetünk a Boldogkő Rallye-ra, ez ad egy újabb pozitív löketet nekünk. Az pedig, hogy sikerült a lengyel élmenőnél is gyorsabban jönnünk, még motiválóbb számunkra. Természetesen folyamatosan figyeltük az időeredményeket, elemeztük a teljesítményeket, hiszen ezek még a későbbiekben sokat számíthatnak. Egész nap használt gumikkal mentünk, figyeltük a guminyomást, a futóműbeállításokat, úgy gondolom, a tempónk végig rendkívül biztató volt – folytatja Laci.
 
– Nagyon szeretjük ezeket a klasszikus mecseki pályákat, azért is esett az Orfű Rally-ra a választásunk, mert az összetett felületű pályáinak köszönhetően jól tesztelhető. A változtatásaink működtek, fantasztikus munkát végzett a csapatunk, jól vizsgázott az autó az új motorral, és új fejlesztésű abroncsokkal, ezt a formát szeretnénk tovább vinni az éles versenyekre. Sajnáljuk, hogy a nézők személyesen nem lehettek most jelen, de reméljük, hogy hamarosan eljön az idő, hogy együtt örülhetünk a hasonló sikereknek. Köszönjük mindenkinek ezt a remek hétvégét – zárja Frici.
 
Az Országos Rallye Bajnokság első versenyét, a Boldogkő Rallye-t április 17-18. között rendezik.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.06.06
A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő és kétszeres világbajnok Max Verstappen nagyon magabiztos....
2023.06.06
Májusban 9234 import használt személyautó kapott magyar rendszámot, 13 százalékkal több, mint....
2023.06.06
A Datahouse adatai szerint 2023 első négy hónapjában 44 ezer 842 új személygépkocsit és....
2023.06.06
Városszerte szűrték ki az illegálisan átalakított járműveket, valamint az egyéb....
2023.06.06
Komoly balesetet rögzített a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerája az autóúton.   ..
2023.06.06
Egy Ford Fiesta és egy taxi ütközött éjjel. ..
2023.06.06
A legendákhoz csak óvatosan, érzéssel szabad hozzányúlni, és ez nincs másképp egy ikonikus....
2023.06.05
A Citroen Mehari 55 éves jubileuma ráirányítja figyelmünket autós igényeink alapvető megváltozására....
2023.06.05
Június első hétvégéjén összesen 12 versenyző képviselte a HUMDA által létrehozott Hungarian....
2023.06.05
Nézze meg a videót! ..