Volkswagen Amarok

Új Amarok – Dél-Afrikából az egész világnak

2021.12.16.

Legyen szó gyógyszerek és élelmiszerek eljuttatásáról távoli helyekre, az afrikai szavannák élővilágának védelméről vagy tengerparti életmentésről, végtelenül változatosak a pickupok alkalmazási területei. Közlekedjen egyszerűen nyílt terepen, például építkezéseken vagy földutakon – a Volkswagen Haszonjárművek új Amarok modelljének fő erényei kétségtelenül a sokoldalúsága és a terepes képességei. Az ausztrál és európai tervezőcsapatok által kifejlesztett prémium pickup a jövőben Dél-Afrikában készül, s 2022-ben mutatkozik be, illetve jelenik meg az első piacok kínálatában - írja a márka közleménye.

Dél-Afrika vagy Ausztrália? Nem számít! A pickupok egyfajta életszemléletet képviselnek és nélkülük aligha lennének elvégezhetők bizonyos feladatok. Ha kihívásokkal teli országutakon vagy akár kemény terepen kell nehéz terheket továbbítani, mindenki szívesen támaszkodik egy megbízható pickupra.

Az Amarok például már 2011 óta vesz részt Dél-Afrikában a vadvilág megóvásában, a Volkswagen Haszonjárművek ugyanis az Afrikai Vadon Alapítvány (Wilderness Foundation Africa; WFA) partnereként működik közre nagyjelentőségű orrszarvúvédelmi munkájukban.

Teljes egészében új modell „eredeti Volkswagen génekkel”

Jól néz ki és rendkívül sokoldalú: az új Amarok nem csupán kívül-belül megújult megjelenéssel, hanem még gazdagabb felszereltséggel is érkezik a jövőben, ami nem csak akkor lehet hasznos, amikor épp munkaeszközként szolgál. „Az Amarok azt is lehetővé teszi, ami sok helyütt lehetetlennek tűnik első pillantásra. Nagyban megkönnyíti használói dolgát és hatékonyan segíti őket munkájuk és mindennapi életük során” – hangsúlyozta Dr. Lars Krause, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának az értékesítés és marketing területeiért felelős tagja. „Az Amarok ugyanis olyan megoldásokat kínál, amelyek lehetővé teszik ügyfeleinknek, hogy megvalósítsák céljaikat – különösen, amikor nehézzé válnak a dolgok.”

Immár harmadik generációjában az új modell jóval több vezetői segédrendszert kínál és a „connectivity” területén is tudja, hogyan győzze meg az ügyfeleket. Az Amarok olyan fejlesztésekkel érkezik 2022-ben, amelyek korábban nem szerepeltek ebben a piaci szegmensben – miközben természetesen továbbra sem riad vissza a nehéz tereptől.

A Volkswagen Haszonjárművek sokoldalú modelljeként az új Amarok magával ragadó vonalvezetésével és megjelenésével bizonyul meggyőzőnek. „Feltűnő orrkialakítása és mindenekelőtt meghatározó X-dizájnja révén az új Amarok határozottan kitűnik környezetéből, és egyértelműen jelzi élenjáró karakterét” – erősítette meg Albert-Johann Kirzinger, a Volkswagen Haszonjárművek formatervezési vezetője. „Egyértelműen kifejeztük az új Amarok erejét és masszivitását, kívül-belül eredeti Volkswagen-génekkel.” Mindez az új modell magabiztosságát is jól érzékelteti, amely erőteljesen domborodó elejével megjelenésében is mély benyomást kelt, s amely hatékonyan segíti mindazon férfiakat és nőket, akik a jövőt alakítják.

A Volkswagen Haszonjárművek Amarok típusának sorozatgyártása 2010-ben indult. A prémium-pickup korábban Hannoverben gördült le a szerelőszalagról, míg az argentin Pachecóban továbbra is gyártják, a legújabb változat pedig a dél-afrikai Silvertonban is készül majd. Az elmúlt évtizedben több mint 800 ezer példányt adtak el belőle világszerte, több kontinensen oldva meg hatékonyan a tulajdonosaik és vezetőik elé tornyosuló kihívásokat.

A déli félteken – a mai napig egyedüliként szerezve hírnevet V6-os dízelmotorral a pickupok úgynevezett B-szegmensében – továbbra is intenzív keresletnek örvend e modell. Európában 2022 végétől, már új generációjában rendelhető újra az Amarok.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.16
Ez nem több, mint egy kis kerek történet, melynek mozgatói nem meglepően kerekek. Induljon a sztori....
2022.08.16
Szlovéniában éjféltől csökken az üzemanyagok ára a sztrádákon kívüli töltőállomásokon - közölte a....
2022.08.16
A megengedett óránkénti 25 kilométer helyett 112 kilométeres sebeséggel közlekedett Brüsszel....
2022.08.16
A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el....
2022.08.16
A Seeing Machines és a Magna egy új vezetőfelügyeleti rendszer piacr..
2022.08.16
Az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 26-os kilométerszelvényében 2022. augusztus 16-án....
2022.08.16
Újra lendületben van a kínai autópiac: júliusban 30 százalékkal nőttek az eladások – írja az....
2022.08.16
2017-ben a Tesla főnöke, Elon Musk bemutatta a "Semi" nevű elektromos teherautót, a gyártást pedig....
2022.08.16
A karcagi rendőrök a közlekedésbiztonság javítása érdekében drón segítségével ellenőrizték a 4-es....
2022.08.16
Szezonbeli legjobb eredményének elérése után Rácz Geri Snettertonban folytatta idei szezonját. A....