Nissan X-Trail

Új családi SUV érkezik Európába 2022 nyarán

2021.04.21.

A Nissan crossover kínálatát kiegészítve 2022 nyarán várható a vadonatúj X-Trail SUV bevezetése, melyet a hét elején mutattak be a 2021-es Shanghai-i autókiállításon.

Hasonlóan az új Qashqaihoz, az X-Trailis a Renault-Nissan-Mitsubishi Szövetség CMF-C platformjára épül, mely a Nissan e-POWER hajtáslánc alkalmazása érdekében jött létre. A CMF-C platform egyéb előnye, hogy könnyebb anyagokból épül fel, ugyanakkor nagy szilárdságú acélokat használ, fejlett préselési és hegesztési technikák alkalmazásával.

A vadonatúj X-Trail a sikeres családi SUV negyedik generációja lesz, és megtartja az előző modelleknél alkalmazott stratégiát, a sokoldalú belső teret, a legújabb Nissan technológiákkal kombinálja. Az előző modellhez hasonlóan itt is lesz hétszemélyes változat, mely extra kényelmet nyújt a család és barátok számára, de elég kompakt lesz ahhoz, hogy egyszerű legyen vele a parkolás - írja a márka közleménye.

e-POWER

A vadonatúj X-Trail a Nissan e-POWER rendszerével lesz elérhető, mely egyedi Nissan innováció, és kulcs szerepet játszik a vállalat Intelligens Mobilitás stratégiájának megvalósításában.

Az e-POWER különlegessége, hogy a benzinmotor kizárólag áramot termel, a kereket pedig csak az elektromotor hajtja. Ez azt jelenti, hogy a benzinmotor mindig az optimális tartományon belül dolgozik, ami alacsonyabb szén-dioxid kibocsátást és kiemelkedő üzemanyagfelhasználási hatékonyságot jelent egy hagyományos belső égésű motorral szemben.Továbbá elektromos autós gyorsulási lehetőséget biztosít, sőt akár egy pedállal is lehet vezetni az autót.

Olyan vásárlók számára kedvező ez az innováció, akik még tartanak a teljesen elektromos autózástól, de szeretnének élni annak előnyeivel.

Összkerekes változattal a vadonatúj X-Trail továbbra is a kalandvágyó családok választása lesz, akik élvezni fogják a kocsi fejlett hóra, sárra és kavicsra konfigurálható 4x4-esrendszerét, ami nehéz terepkörülmények között is biztonságos vezetési élményt nyújt.

Teljes crossover kínálat

Az új X-Trail elektromosított, jövőbe mutató, bátor és innovatív hozzáállásról tanúskodik a Nissan NEXT üzletiátformálási stratégiájának keretei között. A Nissan NEXT keretein belülérkezett a piacra a feltűnő második generációs Juke 2019 novemberében, az ikonikus Qashqai 2021 nyarán, és a teljesen elektromos Ariya 2021év végén.

„A Nissan termékkínállatának megújítása továbbra is feszített tempóban történik. Az új X-Trail hű marad SUV formulájához, mely a modell 2001-es megjelenésétől kezdve sikeresnek bizonyult. Az új autó nagyobb hatékonyságot, változatosságot és felhasználóbarát technológiát kínál, valamint teljessé teszi a termékkínálatot elektromosított crossover társai mellett, olyanelektromos hajtáslánccal ellátott SUV-t kínálva, ami a vásárlók mindennapi igényeire letthangolva”– mondta Guillaume Cartier, a Nissan Afrika, Közel-Kelet, India, Európa és Óceánia (AMIEO) régió elnöke.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.06
Halálos kimenetelű baleset történt kedden délelőtt Torna (Kassa-vidéki járás) közelében - írja a....
2021.05.06
A TOYOTA GAZOO Racing izgalmas küzdelemben kivívott győzelemmel nyitotta meg a Hypercar korszakot a....
2021.05.06
Magyarországon is megrendelhető a Toyota egyik legfontosabb idei újdonsága, a 2021-es ’Év Autója’....
2021.05.06
Az Oktoberfest-et, a hagyományos nagy sörünnepet törölték Münchenben, az IAA-t azonban minden....
2021.05.05
Közlekedési baleset áldozata lett egy magyar autós szerda hajnalban Ausztriában – írja az orf.at ..
2021.05.05
Különleges kivitellel ünnepli a kerek évfordulót a CX-30. ..
2021.05.05
Csehországban az első négy hónapban éves összehasonlításban 12,6 százalékkal 68 510-re emelkedett....
2021.05.05
Omer Gam Törökországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.05.05
Egy traktor a tilos jelzés ellenére behajtott az egyik fénysorompóval biztosított vasúti átjáróba....
2021.05.05
Megkezdődött az Aurus páncélozott limuzinok „civil” változatainak értékesítése. A márka és a modell....