Magyar Borok Útja Rallye

Vajon idén ki viszi majd haza a Rallye vándorserlegét?

2015.08.09.

A Magyar Borok Útja Rallye 1996-os megalapítása óta minden évben új gazdára talál a verseny nagydíja, vagyis az a vándorserleg, amit a szervezők a verseny abszolút győztesének ítélnek oda. Idén tehát 20. alkalommal vándorol az új győzteshez a Hollóházi porcelángyárban készült igen értékes serleg.

A piros és arany színekben pompázó porcelán serleget Faragó Miklós világhírű tervező és festőművész álmodta meg felkérésünkre. A Nagydíj nevéhez méltó méretekkel bír: 55 centiméter magas és 3 kg tömegű. A serleget egyedi megrendelésre, kézzel készítették el a Hollóházi porcelángyárban éppen két évtizeddel ezelőtt.

A 2014-es Rallye nyertes párosa, középen a vándorserleg

 

A vándorserlegen forgórészén díszeleg a felirat, melyen „Magyar Borok Útja Rallye vándordíj” szerepel. Az ovális fejrészben Bacchus, a boristen látható, alul és felül szőlő, szőlőlevél és inda ornamentika díszítésbe ágyazva. Az oválon belüli megjelenést áttört, azaz átlátható részek teszik elegánssá, ezzel is hangsúlyozva a porcelán könnyedségét. A serleg 20 évvel ezelőtt mintegy egymillió forintba került, eszmei értéke azonban természetesen felbecsülhetetlen, hiszen „amit az a serleg már látott és átélt”…

2010-ben a csodaszép Freire Szilvia tartotta (háziasszonyként a fotó erejéig) kezében a vándorserleget

 

Méltán lehet büszke az a csapat, aki idén megnyeri a jubileumi, XX. Magyar Borok Útja Rallyet, és kerek egy esztendőn keresztül magáénak tudhatja a verseny nagydíját, a híres vándorserleget. Érdekesség, hogy a Rallye első néhány évében a második és a harmadik helyezett is kapott a fődíjhoz hasonló vándorserleget, melynek grafikáját szintén Faragó Miklós tervezte, és ezek a porcelánból készült díjak is Hollóházán készültek. A szervezők azonban úgy gondolták, hogy az abszolút győztes csapat nimbuszát növelik azáltal, hogy csak egyetlen, a legjobbnak járó vándorserleget adnak át, ezért a továbbiakban nem adtak ki a második és harmadik legeredményesebb csapatnak kupát. A kupákat a korábbi tulajdonos megvásárolta, és azóta is méltó helyen őrzi a Rallye hírvivőit.

A Rallye vándorserlege egy 2009-es gyöngyösi sajtótájékoztatón. Idén is ott talál majd gazdára!

 

Szurkoljunk együtt a versenyzőknek, és várjuk együtt izgatottan az augusztus 30-án vasárnap Gyöngyösön tartandó befutót és eredményhirdetést, ahol megtudhatjuk, melyik párosé lesz idén a legjobbnak járó vándorserleg. A Magyar Borok Útja Rallye-val kapcsolatos hírekkel és érdekességekkel kapcsolatban naprakész lehet, aki figyelemmel kíséri a rendezvényt az Autószektor külön a versenynek szentelt kiemelt rovatában, illetve a rendezvény Facebook oldalán.

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.22
Végre részleteiben is megmutatta magát a Peugeot új versenyautója a 9x8, melyet különleges....
2022.01.22
A 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel....
2022.01.22
Sokan keresik a prémium kategóriában a közös nevezőt a sportos, a kényelmes és az elegáns között.....
2022.01.22
Abszolút elsőséget szerzett a Kia EV6 a brit What Car? 2022-es ‘Év Autója’ szavazásán, ahol....
2022.01.22
A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre....
2022.01.22
A 47 éves veterán Elena helyett ezúttal női navigátorral oktatja a mezőnyt a hibrid korszak első....
2022.01.22
A Chrysler azt tervezi, hogy már 2025-ben piacra dobja az első teljesen elektromos autókat. A....
2022.01.22
A Dunántúl északi felén és Pest megyében is intenzív havazás kezdődött. Az eddig leesett hó....
2022.01.21
A Fiesta mindig egy népszerű modell volt a kisautó szegmensben, és tudjuk, hogy minden ott dől el,....
2022.01.21
A Magyar Közút szakemberei folyamatosan, ütemezetten végzik az országos hálózaton a hóeltakarítási....