Suzuki Swift

Van-e kilencvenes évekebb a Daft Punk Suzuki Swift GTI-nél?

2023.12.17.

Amikor azt hitted, hogy mindent láttál már Suzuki Swift témában, akkor bukkan fel egy tető és szélvédő nélküli speedster GTI, két, sisakos Daft Punk figurával a volán mögött.

1991-et írunk, a bundestuning még masszívan virágzik a megkérdőjelezhetően igényes felnijeivel és színeivel Németországban. Ebbe a korszakba, tehát a tuningmagazinok aranykorába csöppen bele a Zender Swiftster koncepció, ami mai fejjel furcsa jelenség, de simán elhiszem, hogy ’91-ben még belefért. Hogy mit is látunk pontosan? Egy Suzuki Swift GTI-t, annak felismerhető ismertető jegyeivel, köztük a sportosabb lökhárítókkal, kötényekkel, a háromajtós kasznival, és ötágú sportfelnikkel – viszont tető nélkül. Ha már a Suzuki Cappuccino nem ért el Európáig – legalábbis a fő kontinensig, megalkottuk a magunkét.

Mindezt akkor, amikor a Suzuki még csak kacérkodott egy rendes kabrió Swift vagy Cultus megalkotásának gondolatával. Később ugyanis létezett nyitható tetős változat minden idők egyik legszerethetőbb népautójával, de nem a GTI változatból. Ezt előzte meg a Zender német tunercég. Megválaszolták a kérdést, amit senki sem tett fel. Így született meg a Swiftster, ami az autóversenyzésből ismert klasszikus speedster vonásokkal ruházta fel a Suzuki Swift sport változatát. Szélvédő vagy egyéb ablakok nincsenek, van viszont elől-hátul műanyaggal fedett kabin és erősítésként egy-egy bukókeret az utasok számára.

Eleinte még fehérben reklámozták az egyedi átépítési szettet, később viszont már egy jóval feltűnőbb rózsaszín mellett döntöttek a németek, rajta hatalmas Swiftster felirattal és két hasonló színű sisakot viselő Daft Punk karakterrel a kabinban. Ordít a fotókról a kilencvenes évek diszkó korszaka, a kék sportkormánnyal és a rózsaszín overállokkal együtt. Bizonyos értesülések szerint összesen 15 darabot sikerült értékesíteni minden idők talán legfurcsább Swiftjéből. Szerencsére az 1,3 literes, 101 lovas remek sportmotorhoz nem nyúltak, így legalább abban biztosak lehetünk, hogy ugyanolyan elnyűhetetlen maradt az átalakítások ellenére is.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.19
A korábbi keretet csaknem a duplájára emelve több mint 10 milliárd forintot biztosít a kormány a....
2024.05.19
Két Bentley is áldozata lett egy közlekedési balesetnek, amelyet egy kisteherautó figyelmetlen....
2024.05.19
Az Egyesült Államokban 2029-től kötelezővé teszik az automatikus vészfékező rendszer beépítését....
2024.05.18
Amikor a hirdetés tételesen cáfolható. ..
2024.05.18
Szombaton délelőtt 28 km-es dugó volt a dél felé vezető autópályán – írja a Heute című osztrák....
2024.05.18
A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a....
2024.05.18
Csaknem egy méter hosszú, villamosított V16-os szívómotor fogja működtetni az új Bugattikat a régi....
2024.05.18
Az egykori F1-es pilóta, Marc Gené lesz a vendéglátója, és egy Ferrari 296 GTB-vel még egy gyors ..
2024.05.18
2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-....
2024.05.18
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) immár hetedik alkalommal adta át a Megbízható....