rendszám

Vermontban hangulatjelek is felkerülhetnek a rendszámtáblákra

2020.02.11.

Az amerikai Vermont államban mostantól emoticonokat, azaz hangulatjeleket is fel lehet tetetni a személyre szabott rendszámtáblákra. Meglehetősen vad ötletnek tűnik, de annyi bizonyos: új üzleti lehetőségek előtt tárja ki a kapukat – írja az automoto.it olasz autós szakportál.

A személyre szabott rendszámtáblák iránti érdeklődés jelentősen megnőtt az utóbbi néhány évben. Az Európai Unió országainak gyakorlata ebben a témában meglehetősen eltérő. Olaszországban például nincs ilyen lehetőség, más államokban – például Magyarországon - viszont igen. Az Egyesült Államokban az európainál sokkal megengedőbbek a törvények, így a személyre szabott rendszámtáblák divatja az USA valamennyi államában széles körben elterjedt. Most ez a mánia minőségileg új szintre lép azzal, hogy Vermont államban lehetőség nyílt az emoticonokat tartalmazó személyre szabott rendszámok igénylése is.

Az apró hangulatjelek vagy szimbólumok, amelyeket nap mint nap használunk az üzenetküldő alkalmazásokban, mostantól hozzátartoznak majd a motorizáció által generált új igényekhez. Nyilvánvaló, hogy a kezdetekben korlátozni fogják a rendszámtáblákon felhasználható hangulatjelek számát és tartalmát. De aligha kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy megjósoljuk: ezen a téren elképesztő robbanás várható majd a következő években. Az új emoticonok számát csak a fantázia és az autótulajdonosok pénztárcája korlátozhatja. Lehetőség lesz arra is, hogy a már lekért hangulatjel mellé az autó tulajdonosa újabbakat is odabiggyesszen – külön fizetségért persze.

Újabb kicsiny, de mégis fontos lépés történik tehát annak érdekében, hogy az autók tulajdonosai saját személyes igényeikre szabhassák gépjárművüket. De ne tagadjuk: a formálisan a személyes szabadság irányába tett újabb engedmény hátterében pénzügyi megfontolások is meghúzódnak.  A „normál” rendszámtábláktól való minden eltérés költségekkel jár. Vagyis minden újabb emoticon az államkasszának hoz plusz bevételt.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.05.29
- A BMW Group átvette és kifizette a leendő debreceni autógyárának a területét, az ingatlan....
2020.05.29
Hiánypótló tanulmányt közölt a Müncheni Műszaki Egyetem, amiben a villanyautók szívritmus-....
2020.05.29
Újabb gyorshajtókat szűrtek ki a forgalomból a Vas megyei rendőrök. Volt, aki 90 helyett 156 km/h....
2020.05.29
Marc-Jan Janssen Hollandiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.05.29
Az éves eredmények bemutatásakor jelzetteknek megfelelően, a Groupe Renault átalakítási tervet....
2020.05.29
A korábbi tervekkel ellentétben mégis egyszerre rendezik a túraautó-világkupa (WTCR) és a....
2020.05.29
Ittasan, a sebességet túllépve, vezetői engedély nélkül közlekedett személyautójával egy férfi....
2020.05.29
Mi segítünk, hogy ők segíthessenek: az Audi Hungaria hat egészségügyi és szociális intézménynek....
2020.05.29
A Kamaz orosz gépjárműgyártó vállalat azt tervezi, hogy idén elindítja az Euro 6 ökológiai....
2020.05.29
A Hableány tragédiájára, a 28 áldozatot követelő dunai hajóbaleset áldozataira emlékeztek hajós....