járműértékesítés

A világ egyik unikumnak számító Cupra Garage nyílt meg Győrben

2024.02.13.

A Walter Autó CUPRA Garage egyedisége abban áll, hogy mindössze 900 méterre található az Audi Hungariától, amely az év második felében elkezdi gyártani a CUPRA Terramart. Így aki ilyen autót rendel, elmondhatja majd, hogy egy kilométeren belül gyártották az autóját az átvétel helyétől.

Az új kocsik sok esetben hajón, vonaton jutnak el a szalonokig, főleg ha földrészek között bonyolódik a logisztika. Győrben ez gyermekjáték lesz, főleg ősztől, amikor nem csak Audi, hanem Cupra is készül a kisalföldi megyeszékhelyen.

A Walter Autó nem csak Sopronban számít fogalomnak, hanem hat év óta Győrben is. Ekkor nyitotta meg a cég SEAT szalonját az Íves úton, az Audi-gyár közelében. Ez a szalon bővült most ki, s immár CUPRA Garage-ként is működik.

Az alapító és tulajdonos Walter Dezső személyesen is ott van a nyitáson, tolószékben ülve, az emeletről kísérte figyelemmel a családi vállalkozás legújabb eseményét.

Fontos vendégekből nem volt hiány. A Porsche Hungariát Brigitte Auernigg ügyvezető igazgató és Wachtler Tamás értékesítési- és marketing területekért felelős ügyvezető igazgató képviselte. Az Audi Hungaria részéről Les Zoltán járműgyártásért felelős  igazgatósági tag vett részt. Ugyancsak ott voltak a CUPRA márkanagykövetei, a StadiumX, akiknek Azariah-val közös Heaven című száma továbbra is a slágerlisták élén található.

Brigitte Auernigg ügyvezető igazgató, Les Zoltán járműgyártásért felelős  igazgatósági tag (balra) és Wachtler Tamás értékesítési- és marketing területekért felelős ügyvezető igazgató.

„A CUPRA erőssége, hogy a sportossága, modern dinamizmusa teljesen egyedivé teszi, nem összehasonlítható semmivel. Presztízsmárkát építünk, és úgy gondolom, hogy ebben jó úton haladunk” – fogalmazott a megnyitón Rozgonyi Ádám, a SEAT|CUPRA magyarországi márkaigazgatója.

A márka dinamikus fejlődését jól mutatja, hogy a következő években jelentős modelloffenzíva vár a márkára. 2024 év végéig a jelenlegi választékból 4 modell megújul, 2025 év végéig pedig 3 új modell is érkezik.

CUPRA Terramar

Az új modellek közül kettő tisztán elektromos autó lesz, míg egy SUV modell valamennyi hajtással elérhető, így az új generációs plug-in hybrid változatban is, amely akár 100 kilométer megtételére is képes lesz zöld üzemmódban – ez lesz a CUPRA Terramar, amelyet ráadásul 2024-től Győrben gyártanak majd. Így újabb autóval gazdagodik a hazai gyártású portfólió.

Les Zoltán kifejtette: „A Cupra Terramar gyártását a meglévő Audi Q3 sorozatgyártásába integráljuk be, aminek előkészítő munkálatait tavaly befejeztük. A legnagyobb átalakítás a karosszériagyárban történt, de átalakítottuk a lakkozóüzemet és a végösszeszerelési részt is. A folyamatos átépítések ellenére is rekord évet zártunk és 10 éves csúcsot döntöttünk az autógyártásban, a több mint 177 ezer darabszámmal. A Cuprával egy új szín is bekerült a lakkozóüzem színpalettájára, ugyanis a márka sajátossága a matt és a réz. Napi 770-es kapacitásunkból ezentúl 30 matt színű autót is tudunk készíteni.”

Dekoratív táncosok leplezték le a fekete, sportos SUV-ot.

A Walter Autó Kft. megújult, győri szalonjának ünnepségén bemutatták a Cupra Formentor legújabb modelljét, VZ5 Bat-et, a márka ékkövét. 

A Walter Autó harminc éve hű társa a Seat-nak, ezért Rozgonyi Ádám, a Seat|Cupra magyarországi márkaigazgatója Hűség-díjjal ismerte el a családi vállalkozás vezetőit. A márka iránt elkötelezett szalont az elmúlt három évtizedben számos díjjal, elismeréssel tüntették ki.

Walter Autó

Sok vendég volt a megnyitón.

 A cég a Porsche Hungária Kft. Győr-Moson-Sopron Vármegyei SEAT márkakereskedőjeként, 1993. óta képviseli a SEAT márkát Sopronban, 2017-től pedig Győr városában. Palettájukon a CUPRA mellett a VW konszern teljes kínálata szerepel, mind szerviz, mind garanciális javítás tekintetében, beleértve az Audi, VW, VW LNF, Skoda és természetesen a SEAT márkát is.

A CUPRA-sztori

Intenzív 5 évet tudhat maga mögött a Volkswagen Csoport legfiatalabb márkája, a SEAT-ból 2018-ban kivált, és azóta is önálló, sikeres brandként létező CUPRA.

A CUPRA 2023 január –szeptember közötti időszakban 170 100 autót szállított ki (ami 55,1% több az előző év azonos időszakához képest), és története legjobb első kilenc hónapját teljesítette, a CUPRA Formentor pedig megszilárdította pozícióját Európa legkelendőbb crossovereként.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.19
Szerdán röviddel 18 óra után fa zuhant egy motoros vonatra Szlovákiában - írja a parameter.sk. ..
2024.07.19
A járatok törlése megterheli az ausztriai utazókat. Csak az elmúlt 6 napban 1129 késés és közel 100....
2024.07.18
Csehországban az idei első fél évben 774 310 személyautót gyártottak, ami éves szinten 4,9....
2024.07.18
A HangZóna mai vendége Piri András, a Q-Service partnerhálózati vezetője, a Young Car Mechanic....
2024.07.18
Várhatóan izgalmasan alakul majd a hétvégi 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj vasárnapi futama, melynek....
2024.07.18
A gyorshajtási bírságok is elkerülhetőek lesznek az új eszközzel. ..
2024.07.18
Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma júniusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.07.18
Látványosan frissült a Cupra Formentor és a Cupra Leon/Leon Sportstourer duó. A plug-in hibrid....
2024.07.18
Az őzek kezdődő párzása miatt óvatosságra, figyelmesebb közlekedésre hívja fel a figyelmet a....
2024.07.18
Ahogy február óta töretlenül, úgy júniusban is a kontinens élmezőnyébe tartozott a magyarországi....