ülés

Visszatérhetnek az első ülőpadok

2021.05.17.

Miért koptak ki az első ülőpadok, és miért térhetnek vissza hamarosan a villanyautózással?

Oh, a bohém 50-es évek Amerikája. Óriás szedánok, napestig ringatózó kasznik és széles ülőpadok, amiket mintha arra terveztek volna, hogy könnyebb legyen összebújni egy autós moziban. Egykoron ez volt egy átlagos amerikai autó receptje, ugyanakkor az első ülőpadok idővel kikoptak az egyre szigorodó bizonsági előírások, a technika fejlődése, és persze az igények változása miatt. Egykor azonban tényleg minden autóban széles ülőpadok voltak elől, aminek megvan a maga történelmi magyarázata, mint mindennek az autózás történetében.

Ezeket még a lovaskocsikból örökölték az autók, amiken hasonló üléseket helyeztek el elől, és a modern autókban is jól jött, hogy minél több ember elférhessen az autókban. Ugyanakkor a II. Világháború alatt Európában járt amerikai katonáknak nagyon megtetszettek az itteni sportos kisautók, amikben rendszerint különálló sportülések voltak. Így a tengerentúli kultúrába is lassacskán beszivárgott az igény a jobb oldaltartású, menő ülésekre. A Chevrolet Corvette és a Ford Mustang elsők között reagált ezekre az igényekre, a 70-es évek szigorodó biztonsági előírásai pedig csak begyorsították a hagyományos üléspadoktól való eltávolódást.

Hirtelen alapvető lett az automata biztonsági öv és a légzsák, amiket nehéz lett volna egy többszemélyes ülőpadon érdemben érvényesíteni. Ráadásul egyre több dolog került az autók középkonzoljára, ami a mai napig megfigyelhető. Először csak a rádiót kezelték innen, majd ode került a klímavezérlő és a váltókar is. A digitális átállás csak még szükségesebbé tette, hogy a két ülés között legyen egy felület, amire lehet pakolni a gombokat, és Amerikának köszönhetően a pohártartókat. Mostanra pedig szépen lassan egészen a váltókarig lefolynak az érintőképernyők.

Mostanra szinte csak a haszonjárművekben maradtak meg a többszemélyes ülőpadok, ugyanakkor a villanyautózás és az önvezetés visszahozhatja őket. Egyrészt a villanyautókban nincs szükség kardán alagútra, így már most is megfigyelhető, például a Honda e-ben, hogy a két első ülés között szabad az átjárás. Ráadásul az autók utastere egyre inkább kezd hasonlítani egy nappalira, amivel már az önvezetés időszakát készítik elő. Nem véletlen, hogy a legtöbb új koncepcióban már széles ülőpadok, vagy éppen forgatható ülések kapnak helyet, néha egy asztallal a kabin közepén – akármennyire is furcsának tűnik ez mai fejjel.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.06.24
Őrizetbe vettek Párizsban két fiatal nőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy elektromos rollerrel....
2021.06.24
Megérkezett a vizet „kipufogó”, üzemanyagcellás Toyota Mirai. Kipróbáltuk.   ..
2021.06.24
Mozgáskorlátozott emberek számára készült a Renault Kangoo új, beépített rámpával rendelkező....
2021.06.24
A hőség miatt 40-80 kilométer/órás sebeségkorlátozásokat vezetett be a MÁV több vasútvonalon, az....
2021.06.24
A magyar gazdaság gerincoszlopa az autóipar. Az ország termelésének egyharmada származik az....
2021.06.24
Az oktatást, a kutatást és az Arrabona Racing Team hallgatói csapat munkáját is segíti az a....
2021.06.24
Egy ember meghalt, és tizenegyen megsérültek, amikor a 81-es főúton, Mór térségében négy gépjármű....
2021.06.24
Jean Todt az ENSZ-ben folytatott munkája során olyan kampányt indított, melynek az a célja, hogy a....
2021.06.24
A Magyar Közűt hőkamerája kamerája közel 49 fokos hőmérsékletet mért az M7-es autópálya burkolatán....
2021.06.24
A magyar rendőrök egy szolgálat alatt, két körözött személygépkocsit foglaltak le a Csanádpalota....