Volkswagen

Volkswagen MUT. E

2020.08.17.

A Volkswagen MUT. E első helyen végzett a 20. Michelin Design Challenge 2020-on. Ez nem meglepő, hiszen a jövő okos városai számára kínál futurisztikus közlekedési megoldást.

2035-ben vagyunk, ahol az új generáció 20 és 30 év közötti korosztálya mindennél előrébb helyezi a környezetszennyezés emberi egészségre gyakorolt hatását. A futurisztikus közlekedési eszközök erre a problémára kínálnak alternatív megoldást és olyan fenntartható közlekedést, mely nem annyira káros a környezetre. A kihívás az volt, hogy olyan közlekedési hálózatot alkossanak az okos városok számára, ahol a közlekedés az emberek szállítása mellett a városi foglalkoztatást is szolgálja. A polip intelligens viselkedésének biomimikrikus megközelítésével mozgás- és túlélési mechanizmuson keresztül, a Volkswagen MUT. E gyakorlati probléma megoldást kínál a forgalmi torlódások csökkentése érdekében a jövőben. 

A Dayvid Almeida által megálmodott futurisztikus Volkswagen MUT. E hatékony közlekedési mechanizmust kínál, mely a forgalmi dugók csökkentését célozza meg. Analizálta és megismerte a polip karjait és tulajdonságait, flexibilitását és szívóerejét, mellyel képes tárgyakat megfogni és gyönyörű hullámzással mozog a vízben. Ez szolgált fő inspirációként a VW MUT. E megalkotásánál. A felhasználó egyszerűen tudja megrendelni a Volkswagen MUT. E-t telefonja vagy okos eszköze segítségével és amikor kéri, ez a közlekedési eszköz kitekeredik saját zónájából, hogy találkozzon felhasználójával. Az eszköz flexibilis membránja segítségével kitekeredik és kerék formájúvá válik. Amint eléri felhasználóját, moduláris ülése is megjelenik, készen áll a használatra. Valószínűleg lehetőség lesz különböző modulok kombinálására a felhasználó igényei szerint.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.30
Több mint 70 éves is lehet az a Bosch dinamó, ami még ma is hibátlanul szolgál egy szegedi biciklin....
2020.10.30
Ti Kristof néven indított baleset-megelőzési kampányt Guadeloupe-ban Jérôme Jean-Charles művész és....
2020.10.30
Atiq Shahid Afganisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.30
 A tavalyihoz képest másfélszer több, összesen ötvenhat nevezés érkezett az ERC-kategóriában a....
2020.10.30
Saját szuperhősnővel, rózsaszín abronccsal és maszkosztással kampányolt a Bridgestone Tatabánya a....
2020.10.30
Az Európai Unió hatályos CO2-kibocsátási normájához igazodva a PSA-csoport, élén a Peugeot-val,....
2020.10.30
Az új Sorento a Kia első modelljeként, másodlagosütközés-elkerülő rendszerrel érkezik. Az MCB (....
2020.10.30
    ..
2020.10.30
Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző szerint az elmúlt évek egyik....
2020.10.30
A Nissan egy középiskola művésznövendékeivel társult, hogy megünnepeljék azt a fajta kreativitást,....