ID.4

A VW megkezdte az elektromos autók gyártását Emdenben

2022.05.24.

Megkezdődött a teljesen elektromos VW ID.4 gyártása Emdenben. A cég tájékoztatása szerint egymilliárd eurót fektetett be az üzem átalakításába – írja az automobilwoche.de

 

A VW ID.4 gyártása Emdenben. Fotók: Volkswagen

Körülbelül kétéves átalakítás után a Volkswagen megkezdte a teljesen elektromos kompakt SUV ID.4 sorozatgyártását emdeni üzemében. Pénteken legördültek az első kész autók a futószalagról az új 20-as szerelőcsarnokban.

Uwe Schwarz üzemvezető szerint az üzembe helyezés és a nyári gyári szünetek után az év végéig heti 4000 ID.4-et kell legyártani a kikötővárosban. "Erős jelzés a Volkswagennek, a mi gyárunknak, de az egész régiónak is" - mondta a VW menedzsere a gyártás kezdetén, több tucat üzleti és politikai vendég, valamint sajtó képviselői előtt.

Aero váltja a Passatot

Az e-autók gyártására a gyárat 2020 óta alakították át a folyamatos működés során. Az új gyártócsarnokok mellett akkumulátortároló is épült. A Volkswagen 2024-ig kizárólag elektromos autókat gyártó üzemmé akarja átalakítani Emdent, és saját bevallása szerint összesen egymilliárd eurót fektet be. A Passat jelenleg is párhuzamosan készül Kelet-Frízföldön. 2023-tól az Aero második elektromos modellként készül, és a Passatot váltja fel.

Az ID.4 sorozatgyártásával Emden a második német VW-gyár a szászországi Zwickau mellett, ahol a modellt gyártják. Kelet-Frízföldről 400 alkalmazott tartózkodott ideiglenesen Szászországban, hogy előkészítsék a belső égésű motorról az elektromos autók gyártására való átállást Emdenben. Most fokozatosan ki kell képezniük a többi alkalmazottat az emdeni üzemben. Kezdetben egy műszakban, június közepétől majd két műszakban gyártják az ID.4-et. Az üzemi tanács szerint Emdenben a VW körülbelül 8000 alkalmazottja közül 1000 már elektromos járművek gyártásán dolgozik.

"Emden központi jelentőségű"

Zwickau és Emden mellett két kínai üzemben, ősztől pedig Chattanoogában (USA) is gyártják az ID.4-et, a Volkswagen jelenleg legkelendőbb e-modelljét. 2022 első negyedévében a wolfsburgi autógyártó több mint 30 000 ID.4-et szállított le. "Az ID.4 gyártási kapacitásának bővítése itt, Emdenben központi jelentőségű" - mondta Ralf Brandstätter, a VW márkafőnöke a gyártás megkezdésekor. "A globális termelési hálózat ezután öt helyszínre bővül, hogy Amerika, Kína és Európa nagy piacait regionálisan ki tudjuk szolgálni helyi termeléssel."

A VW tovább szeretné bővíteni a teljesen elektromos autók kínálatát és más helyszínek, például Hannover átalakítását. Ez a "tervnek megfelelően" történik - mondta a közelmúltban Herbert Diess vezérigazgató a csoport éves közgyűlésén. Az autók hamarosan olyan nyereségesek lehetnek, mint a belsőégésű motorral szereltek. A környezetvédők és több részvényes azonban azt szorgalmazta, hogy a kompakt modellek, SUV-k és szedánok után gyorsabban kezdjék a kisebb modellek gyártását, mint például az ID.1 vagy ID.2. – írja a német portál.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.05
Az átalakulásra való jobb felkészülés érdekében a járműipari beszállító Eberspächer átszervezi....
2022.07.05
A Schaeffler család növelte részesedését a Vitesco autóipari beszállítóban – írja az automobilwoche....
2022.07.05
Várhatóan 14 óráig szünetel a vonatközlekedés a Budapest-Cegléd vonalon, mert Üllő és Vecsés között....
2022.07.05
Függetlenül attól, hogy hónapok óta 400 forint körül mozog a forint-euró árfolyam, folyamatosan....
2022.07.05
Az Audi Hungaria Általános Művelődési Központban érettségiző diákok és a szakképzési tagozat....
2022.07.05
Közel három évtizede működtet Szegeden Suzuki márkakereskedést Veszprémi Károly, ugyanott, ahol....
2022.07.05
A 450 millió dolláros közös tőkebefektetéssel Észak-Amerika legnagyobb nyilvános e-töltő....
2022.07.05
A Bosch és a Volkswagen a tervek szerint együttműködhet az autonóm vezetés témakörében. A....
2022.07.05
Ahogy 2007 óta minden évben, úgy idén is összegyűlnek az Alfa Romeo tulajdonosok és az olasz autók....
2022.07.05
Több mint 13 órán át tartó repülés után egy szuperjumbo nagy lyukkal landolt a betonon. A sérült....