WTCR

WTCR: Az első japán futamon nem jött össze a pontszerzés Michelisznek

2018.10.27.

Rajtbüntetés miatt a 11. helyről indult a Hyundai-jal versenyző magyar az első futamon Szuzukában, és ebben a pozícióban is intették le, a pontszerzésre tehát várni kell vasárnapig.

Michelisz Norbert ugyan a nyolcadik helyet szerezte meg a pénteki első időmérőn, de csak a 11. helyre állt fel az első futam rajtrácsán. Ennek oka az volt, hogy a magyar versenyzőt öt másik pilótával egyetemben (Gabriele Tarquini, Thed Björk, Yann Ehrlacher, Timo Scheider, Esteban Guerrieri) három rajthelyes büntetéssel sújtották, amiért balesetveszélyesen lassan, 25-32 km/h-s sebességgel vonatoztak egymás mögött az időmérő egy részén, vélhetően azért, mert nem akartak egymásnak szélárnyékot biztosítani.

A rajt után Michelisz Norbert maradt a 11. helyen, aztán az első kanyarokban Frédérich Vervisch-t támadta a pontszerző helyért, de az audis előre menekülve megelőzte Yann Ehrlacher-t. A második körben Pepe Oriola megelőzte Norbit és a hondást is, így a magyar versenyző visszacsúszott a 12. pozícióba.

Michelisz tovább támadta Ehralcher-t, miközben megérkezett mögéjük Rob Huff a Volkswagennel. A Honda franciája lecsúszott a pályáról, Norbi így megelőzve őt fellépett a 11. helyre, aztán Ehrlacher a pályára való visszatéréskor összeakadt Huff-fal, amiért visszacsúszott a mezőny hátsó felébe, a britnek pedig ki kellett állnia a boxba.

Közben Thed Björk elvitt egy gumibálát, ami miatt bejött a biztonsági autó. Miután kiment, nem tartott sokáig az újbóli verseny, ugyanis a nyolcadik körben Ehralcher rossz helyen csúszott ki a kavicságyba, így újra bejött a safety car. Emiatt 11 körösre növelték a távot, így a biztonsági autó újbóli kimenetele után még két köre maradt a mezőnynek. Michelisz hiába próbálkozott a leintésig Oriola visszaelőzésével, ez nem jött össze, maradt a 11. helyen, amiért nem járt pont.

A program magyar idő szerint - az óraátállítást is figyelembe véve - vasárnap 3 óra 5 perckor, majd 4 óra 30 perckor folytatódik a fordított rajtrácsos második, illetve a legtöbb pontot érő harmadik futammal.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.18
„Élvezd a kabriót, feel the sunshine!” ..
2024.06.18
- Már rendelhető az új Crafter modell, amelynek az első járművei már nyáron elérhetők lesznek a....
2024.06.18
Miért és hol jár büntetés a bevált szokásért?   ..
2024.06.18
Összeütközött négy személyautó az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, az M0-s autóúti....
2024.06.18
A Porsche bejelentette, hogy Szingapúr lesz a tizenegyedik Porsche Experience Center (PEC)....
2024.06.18
Figyelmeztető előrejelzést adott ki a hőség miatt Magyarország területére szerda éjfélig a....
2024.06.18
- A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a....
2024.06.18
- Csődöt jelentett a Fisker amerikai elektromos autógyártó alig egy évvel első modellje piacra....
2024.06.18
- Kedden este indul Budapestről Splitbe az idei első Adria InterCity. Augusztus második feléig....
2024.06.18
Sem az ittas vezetés, sem pedig a gyorshajtás nem kifizetődő: büntetőpontok, a jogosítvány bevonása....