Mazda

Új Mazda3 hibrid és CNG változatok az idei Tokiói Autószalonon

2013.10.24.

A Mazda idén Tokióban is az újonnan bemutatott Mazda3-at helyezi standjának középpontjába, de az európai változatokon kívül további hajtásláncokkal is megjelenik, az új modellt egyfajta „multi-megoldásként” pozícionálva. A már ismert SKYACTIV benzines és dízel modellek mellett Japánban az új Mazda3 hibrid-hajtással is elérhető lesz, valamint a gyár első alkalommal lép egy sűrített földgázzal hajtott Mazda3 SKYACTIV CNG koncepcióval a nagyközönség elé.

Az újgenerációs modellek mellett bemutatkoznak a Mazda legújabb technológiái és a jövőbeni modellekkel kapcsolatos fejlesztések egyes részletei is. A 43. Tokiói Autószalon november 23-án nyitja meg kapuit a Tokio Big Sight területén.

A Mazda3 a vállalat legfontosabb modellje, a globális összeladás több mint 30%-át képviseli, ill. már a harmadik modell, amelyet újraterveztek, teljesen az alapoktól. A Mazda az új kompaktot többféle igény kielégítésére szánja; amellett, hogy számos üzemanyaggal használható lesz, nem veszik el belőle a vezetés öröme. Az hajtáslánc-változattól függetlenül a Mazda3 mindegyik verziójában SKYACTIV motor dolgozik majd – ezzel is alátámasztva a technológia rugalmasságát.

A CNG-hajtású autók keresletének növekedésére válaszként a SKYACTIV-CNG tanulmány egy olyan dual-fuel rendszert használ, amely mind benzinnel, mind sűrített földgázzal működőképes. Mivel a CNG motorok nagy nyomáson égetik el az üzemanyagot, és a SKYACTIV-G benzinmotorok 14:1-es sűrítési arányuk miatt már eleve teljesítik ezt a feltételt, a CNG-hajtás pár apró módosítással előállítható volt. A CNG-vel hajtott motorok 20%-kal kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint az ugyanakkora benzinmotorok.

A kizárólag japán piacra szánt SKYACTIV-HYBRID modellekben egy elektromos motort építettek egy speciális felépítésű, kétliteres SKYACTIV-G benzinmotor mellé, így a modell kiemelkedő menetteljesítményt nyújt, extra-alacsony fogyasztás mellett.

A tokiói stand további szereplője lesz a Mazda Atenza (Európában Mazda6) ASV-5 is, amely egy futurisztikus biztonsági rendszerekkel ellátott autó. A világon elsőként a rendszerek egyike lehetővé teszi, hogy az autó érzékelőn keresztül kommunikáljon a forgalomban részt vevő többi autóval, így megelőzve egy esetleges ütközést, ill. támogatva a forgalom egyenletes és biztonságos haladását.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....
2023.05.30
Ahogy változik a világunk, nem csak bennünk záródnak kapuk, de az autóiparban is. Ezért is üdítő,....
2023.05.30
A Citroën újabb lépést tesz az elektromos mobilitás elérhetőbbé tétele felé: a C5 Aircross....
2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....