Skoda Octavia

A 2014-es „Év Autója” szavazás döntőjében az új ŠKODA Octavia

2013.12.17.

Az „Év Autója” („Car of the Year”) zsűrije a 2014-es „Év Autója” szavazás döntőjébe nevezte az új ŠKODA Octavia sorozatot. Az úgynevezett „Shortlist” már mindössze hét típust tartalmaz az eredetileg harminctagú mezőnyből. Az „Év Autója” végső szavazását megelőző tesztvezetésekre 2014. februárban, a díjátadóra pedig március elején, a Genfi Autószalonon kerül majd sor.

A ŠKODA nagysikerű típusának az európai piacokra 2013-ban bevezetett harmadik generációja minden idők legjobb Octaviája, amely minden eddiginél sikeresebben erősítette meg egyedülálló pozícióját kategóriájában. Limousine és Combi változata egyaránt párját ritkító térkínálattal, megújult formavilággal, a legmagasabb fokú funkcionalitással, innovatív biztonsági és kényelmi berendezésekkel, kedvező üzemanyag-fogyasztással, „Simply Clever” megoldások sokaságával és a ŠKODA típusaira oly jellemző kiváló ár/érték aránnyal bizonyul különösen vonzónak.

Kiváló adottságaival az új Octavia a különösen kemény küzdelem jellemezte európai piacokon is sikert aratott az idei év legjobb újdonságainak mezőnyében. „Nagy örömmel tölt el minket, hogy a tekintélyes ‚Év Autója’ díj zsűrije mindezt a döntőbe való benevezéssel erősítette meg” – jelentette ki Prof. Dr. h.c. Winfried Vahland, a ŠKODA igazgatótanácsának elnöke. „Az Octavia ’márkánk szíve’, amelynek legújabb generációján a ŠKODA egész csapata keményen dolgozott. E jelölés nagy siker és megtiszteltetés számunkra” – folytatta Vahland.

Az „Év Autója” („Car of the Year”) Shortlist-jelölése azon kedvező fogadtatást igazolja, amelyben az új Octavia 2013 eleji piaci bevezetése óta még a nemzetközi szakmai média felől is részesült. Az új ŠKODA Octavia mindemellett kereskedelmi szempontból is telitalálatnak bizonyult, 2013 novemberében például nem kevesebb, mint 60,9 százalékkal nőttek nyugat-európai eladásai. Az új „bestseller” négy változatában érkezett az európai piacokra: Limousine, Combi és Combi 4x4, valamint a kimondottan sportos Octavia RS. Utóbbi 248 kilométer/óra végsebességével minden idők leggyorsabb sorozatgyártású Octavia modellje.

A ŠKODA Octavia családja különleges jelentőségű a cseh autógyártó számára. 1996-os első generációja a márka első teljes egészében új fejlesztésű típusaként mutatkozhatott be a vasfüggöny lehullását, illetve a ŠKODA és a Volkswagen együttműködésének kezdetét követően. 1996-tól napjainkig közel négymillió Octavia talált gazdára világszerte, a vállalat termelésének mintegy 38 százalékát adva ezen időszak során. Az Octavia ezzel a márka 118 esztendős történetének vitathatatlan „bestsellere”.

Ennek megfelelően harmadik nemzedéke a legfontosabb típus a ŠKODA történelmének legnagyobb szabású termékoffenzívájában. A középkategóriájú típus Csehországon kívül Oroszországban, Indiában, Ukrajnában és Kazahsztánban is készül, 2014-ben pedig a ŠKODA legnagyobb piacán, Kínában is megkezdődik gyártása. A cseh gyártó intenzív típusoffenzívával támogatja globális növekedését.

Az immár 1964 óta rendszeresen kiosztott „Év Autója” nemzetközi díj világszerte az autós szakma egyik legtekintélyesebb elismerésének számít. Zsűrijét 22 európai ország összesen 58 autós újságírója alkotja. A szakértők 2014. februárban széles körű tesztvezetés keretében vizsgálják mindegyik típust az innovatív megoldások, a minőség, az ár/érték arány és a formavilág kritériumai alapján. Az eredményhirdetésre és a díjátadóra 2014. március 3-án, a Genfi Autószalonon kerül majd sor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.24
A legsikeresebb európai autó fél évszázados történelme eddig nyolc nemzedéket ölel fel. ..
2024.04.24
Egy külföldi turistabuszba hajtott hátulról egy energiaitalt szállító kamion az M1-es autópályán, a....
2024.04.24
- A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós....
2024.04.24
A Ford 1965 példányt fog gyártani a Mustangból a debütálás évének emlékére ..
2024.04.24
A bajor prémiumgyártó a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 és a BMW 4-es Gran Coupé....
2024.04.24
A második napon, péntek délután már csúcsra járt a HUMDA Zöld Életre Valók komplex e-mobilitási....
2024.04.24
Két, egymástól független flottapiaci szavazáson a Toyota Professional három típusa ért el....
2024.04.24
Keddről szerdára virradó éjjel egy személyautó megcsúszott a tiszai Huszár Mátyás rakparton és....
2024.04.24
Bár az elektromos autók iránti kereslet továbbra is növekszik, a növekedés üteme közel sem olyan....
2024.04.24
Az M0-s autóút déli szektorán, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon, a 6-os főúti csomópontnál....