járműtörténelem

A 70-es és 80-as éveket idézi az új Porsche 911 LEGO készlet

2021.02.08.

A hosszú haj, a new wave és punk rock korszakát eleveníti fel legújabb, kettő az egyben készletével a LEGO Csoport. A két ikonikus sportautó, a LEGO® Porsche 911 Turbo és a 911 Targa autómodell egyesítésével két évtizedet hidaltak át a szett tervezői.

A LEGO Csoport és a Porsche - tisztelgésként a népszerű farmotoros német sportautó LEGO verziója előtt - közösen újraalkottak párat az autómodell élénk hirdetései közül, amelyeken a kisebb, de ugyanannyira fantasztikus LEGO változat szerepel.

A LEGO kockákból készült LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa kicsinyített mását hűen eleveníti meg a kettő az egyben modell. A készletnek köszönhetően az építő eldöntheti, hogy egy kétajtós Turbo vagy egy kabrió megépítésébe kezd. A részletgazdag, farmotoros modellek klasszikus vonalai, valamint a sportülések narancssárga és nugát színösszeállítása igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak.

A LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa modelleken minden megtalálható, ami az eredeti autón: a hátsó spoiler, a jellegzetes fényszórók, a különlegesen kialakított motorháztető a Porsche emblémával és a hathengeres boxermotor.

Az elegáns külső alatt a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa gazdag belsővel rendelkezik. A modell mindkét változatában a 2+2 sportülés és a műszerfal sötét narancssárga és nugát színnel készült, amely a Porsche 911 korhű, eklektikus színvilágát tükrözi. További belső részletek: a kézifék, a sebességváltó és működő kormányzás, illetve az első ülések is előre dönthetők, hogy hozzáférjünk a hátsó ülésekhez.

A 911 Turbo és a 911 Targa jellegzetes jegyeinek köszönhetően a készlet mindkét autója egyaránt karakteres, mégis különböznek, amikor megépítjük őket. A LEGO Porsche 911 Turbo modell rendkívüli teljesítményét a turbo felirat, a széles hátsó tengely, a turbofeltöltő és a töltőlevegő-hűtő mutatja. Sportos megjelenését a beépített hátsó spoiler teszi teljessé.

Eközben a LEGO Porsche 911 Targa tetője teljesen levehető és a motorháztető alá illeszthető. Az ikonikus Targa a felirattal és kockákból épített hátsó ablakkal együtt válik teljessé.

Az egyedülálló Porsche 911-es modell négy korábbi reklámjából LEGO plakátok is készültek, amelyeket a limitált kiadású LEGO Porsche ajándékcsomagban lehet megtalálni. A gyűjthető plakátok mellett a tulajdonosi lap, illetve egy irattárca is helyet kap az egyedi összeállításban. A LEGO Porsche ajándékcsomag korlátozott számban érhető el azok számára, akik a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa készletet a LEGO ingyenes VIP programján keresztül rendelik meg.

A LEGO továbbá február 16-án egy online autós találkozó keretében exkluzív történeteket oszt meg a Porsche- és kockarajongókkal a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa tervezésének részleteiről. A közvetítést az ingyenes LEGO VIP program tagjai a lego.com weboldalon követhetik. A beszélgetésen a LEGO vezető designere, Mike Psiaki, valamint a Porsche Heritage & Museum formatervezői, Fabian Schmölz és Jörg Thilow fognak részt venni.

A beszélgetés fő témája a Porsche 911 gazdag múltja és az elképesztően elegáns, mégis sportos designja. A változatlan megjelenés eredményeként a Porsche 911 modell azóta is azonnal felismerhető mindenki számára.

A nagyszabású eseményhez készült egy LEGO kisfilm is, amelyet az 1980-as évek hangulata és az arra az időszakra jellemző extravagáns autóbemutatók ihlettek. Egy képzeletbeli LEGO autógyárba látogathatunk el, ahol a LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa modellt éppen a gyártósoron szerelik össze.

„Azt szerettük volna megmutatni a LEGO rajongóknak, milyen érzés egy vadonatúj sportautó tulajdonosának lenni. Kevés olyan autómodell létezik, amely akkora hatást gyakorol az emberekre, mint a Porsche 911. Rendkívül izgalmas volt visszaidézni az autótervezésnek az egyik legjelentősebb korszakát és vele együtt annak résztvevőit” – mondta Mike Psiaki, a LEGO Csoport vezető designere.

„A közös munka lehetővé tette, hogy a kockából a modellt - ügyelve a részletekre - a lehető legpontosabban készítsük el. A végeredmény azon modellek közé tartozik, amelyen mindig fedezünk fel egy-egy újabb – az eredetit visszaadó - részletet vagy finomítást, ilyenek például a kifejezetten a 911 készlethez tervezett építőelemek” – tette hozzá Jörg Thilow, a Porsche Heritage & Museum termékfejlesztője.

„Az ikonikus sportautók új LEGO változatai, és az időszak inspirálta LEGO plakátok nemcsak az autók összetéveszthetetlen formáját ragadják meg, hanem visszaidézik az elmúlt évtizedek változó korszakát is.”

A LEGO Porsche 911 Turbo és 911 Targa szett az ingyenesen igénybe vehető LEGO VIP program tagjai számára 2021. február 16-ától érhető el a lego.com weboldalon. Március 1-jétől pedig a LEGO boltokban és a lego.com/hu weboldalán is kapható lesz.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!      

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.02.28
Egy 18 éves lány életét vesztette egy szánkóbalesetben vasárnap Ausztriában, a liezeni kerületben,....
2021.02.28
25 éve léteznek, még ma sem széria. Érdekes működési elvük most egyszerűen! ..
2021.02.28
Mileta Miloradovic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.02.28
Az észt versenyző az első szakasztól az utolsóig dominált a havas versenyen, de a világbajnoki....
2021.02.28
Nem csak a Trabant, hanem időnként a Simson  motor is bekerül a rendőrségi hírekbe Németországban.....
2021.02.28
E heti rajzunk készítője Kelemen István, rajzának címe: Slamasztika. ..
2021.02.28
Korábban mi irányítottunk, így nem kellett ezzel számolnunk, de mi lesz a mozgásváltozás okozta....
2021.02.28
Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM)....
2021.02.28
A flottakezelésben piacvezető LeasePlan új kereskedelmi igazgató kinevezésével indította a 2021-es....
2021.02.28
A tavaly ősztől már Magyarországon is rendelhető, és most tavasszal a hazai márkakereskedésekbe is....