fejlesztések

Az Allison szoftvere 8,85%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást hulladékgyűjtő járművekbe szerelve

2020.06.30.

Fife város önkormányzatának a Mercedes-Benz hulladékszállító járműveken végzett független kísérlete bizonyítja: a szoftverfrissítések több ezer angol fonttal is csökkenthetik az éves üzemanyagköltséget 

Az Allison Transmission legújabb FuelSense® 2.0 szoftverével építettek át kettő Mercedes-Benz Econic hulladékgyűjtő járművet, amellyel 8,85%-os üzemanyag megtakarítást értek el. Ez bizonyítja, hogy az élettartamuk közepén járó sebességváltóknál végrehajtott szoftver-frissítésekkel jelentősen csökkenthető a járműflotta működési költsége. A skót helyi önkormányzat, a Fife Council flottaüzemeltetési osztálya ezeket a megtakarításokat egy hat hónapos teszt során valósította meg, melyben a járművek 2019 januárjától júniusig 21.000 km kísérleti utat tettek meg.

A kísérlet során megvalósított üzemanyag-hatékonyság okán a Fife Council úgy döntött, hogy újabb 11 hulladékgyűjtőt kíván átépíttetni a FuelSense 2.0 szoftverrel, ezenfelül további 11 hulladékgyűjtő járművet rendel jövő év januári kiszállítással. Ez a 24 jármű várhatóan évi 42.000 angol font körüli megtakarítást hoz majd az önkormányzat dízel-üzemanyaggal kapcsolatos kiadásait érintően, a COkibocsátásukat pedig csaknem 124 tonnával csökkenti. 

Az önkormányzat Bankhead Central nevű „szuper depójában”, Glenrothes városkában végrehajtott kísérletben 2 db 26 tonnás, 6x2 Mercedes-Benz Econics jármű vett részt, amelyeket az Allison 3000 SeriesTM hat-sebességes, automata váltójával szereltek. Mindkét jármű 2017-es modell és mindegyik mintegy 20.000 km-t tesz meg évente. A járművek korábbi üzemanyag fogyasztása és a műszakbeosztás részletes adatai alapján pontos összehasonlítást lehetett végezni az előző és a FuelSense 2.0 váltóval történt átépítés utáni adatok között. Az egyik Econics 10.000 km-t tett meg a próbaidő alatt, a másik valamivel több mint 11.250 km-t.

„Ez a kísérlet egy nagyszerű összefogás volt a Fife Council, az Allison Transmission és a Mercedes-Benz között. Ennek köszönhetően jól megalapozott adatokat sikerült összegyűjtenünk, amelyek azt mutatják, hogy a legújabb technikai megoldások felhasználása, melyeket saját gépjárműveinken és útjainkon tettünk próbára, nagyobb értéket hoz létre a Fife adófizetői számára,” nyilatkozta Sandy Anderson, a Fife Council hulladékgazdálkodási szolgáltatásokért felelős igazgatója. „Egy sor üzemanyag csökkentést célzó igény fogalmazódik meg az ipar különböző területein. Boldogok vagyunk, hogy mi állhatunk e mögött a jelentős, a FuelSense 2.0 szoftverre való átállás következtében elért 8,85%-os üzemanyagfogyasztás-csökkenés mögött. Számításaink azt mutatják, hogy a fejlesztéssel járó költségek a kisebb üzemanyag-fogyasztás miatt 14 és fél hét alatt megtérülnek.”

A kísérletben részt vevő mindkét gépkocsi két műszakban is dolgozott, hétfőtől péntekig reggel 6 órai kezdéssel, este 9 óráig. Mindkét jármű négy különböző típusú hulladékot gyűjtött egy nyolchetes cikluson keresztül úgy, hogy két egymást követő héten keresztül egy fajta hulladékot szállított: papír, szelektíven nem gyűjthető hulladék, élelmiszer, kerti zöldhulladék és műanyag. Tulajdonképpen mindkét jármű több hulladékot gyűjtött és szállított el a 6 hónapos próbaidő alatt, mint amennyit az azt megelőző összehasonlító időszakban. Az egy naptári hónapban elért legkisebb üzemanyagfogyasztás-csökkenés 2,38%, a legnagyobb 19.50% volt, a 6 hónapos periódusban mért kombinált átlag így lett 8.85%. 

Az Allison’s FuelSense 2.0 szoftver DynActive™ Váltást is tartalmaz. A technológia központi eleme egy intelligens algoritmus, amely folyamatosan elemzi a vezetési körülményeket – olyan tényezőket véve figyelembe, mint a jármű súlya, a dőlésszög, az indulás-megállás gyakorisága és a fojtószelep használata –, hogy finoman, mégis hatékonyan módosíthassa a sebességváltási pontokat.

Mint Skócia harmadik legnagyobb helyi intézménye, a Fife Council 48 hulladékgyűjtő járművet üzemeltet, ezekből 42 Allison sebességváltóival van felszerelve. Négy évvel ezelőtt a Fife volt az első vállalat, ahol a két műszakos üzemeltetést alkalmazták hétfőtől péntekig, hétvégente pedig szervizeltek. Ez a gyakorlat tette lehetővé, hogy a flottából 25 hulladékgyűjtő kocsit vegyenek ki úgy, hogy ez semmilyen mértékben ne befolyásolja negatívan a szolgáltatást. A helyi hatóság teljes flottája 1.430 nyilvántartásba vett közúti járművet számlál, közöttük tartálykocsikat, kisteherautókat és utcaseprő kocsikat. Az ezek működtetéséhez szükséges üzemanyagköltség éves szinten valamivel 4 millió angol font alatt alakul.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.02
Az elmúlt évtized során a UPS több mint egy milliárd dollárt fektetett be az alternatív....
2020.07.02
Tudtad, hogy egy tengeri élőlényről lett elnevezve minden idők legmenőbb Opel sportkupéja, ami már....
2020.07.01
Negyedével kevesebb új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon az idén az első fél....
2020.07.01
Sok-sok Balaton található abban a Mercedes GLE 500-ban, amely Kovacsics Imre üzletember....
2020.07.01
Az orosz Yandex informatikai cég 100 önvezető taxit állít forgalomba Oroszország és az Egyesült....
2020.07.01
Jurij Kozarev Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.01
Új kormánykerekek, még gazdaságosabb motorok és további vezetői segédrendszerek: immár a 2021-es....
2020.07.01
Új rekordra nőtt tavaly a cseh autóipari bevétel, éves összehasonlításban 1,9 százalékkal....
2020.07.01
Már 2022-ben forgalomba kerülhet az a két, akkumulátoros elektromos szabadidőjármű, amelyet a....
2020.07.01
A rendőrség közzétette a pofátlan(TAN)ító videósorozatának 13. epizódját. Ismét elképesztő....