autó

Az Avalon ügyvezető-társtulajdonosa kapta az Év Autókölcsönzője díjat

2014.02.03.

Idén Sződi Jánosnak, az Avalon Car(e) Services Kft. ügyvezető-társtulajdonosának ítélte oda a Magyar Autókölcsönzők Szövetsége (MAKSZ) az Év Autókölcsönzője 2013 díjat, amelyet így egy magyar magánszemélyek tulajdonában álló autókölcsönző vezetője kapott meg.

Az Avalon nem tagja a nagy nemzetközi hálózatok egyikének sem, és Magyarországon az egyetlen olyan autókölcsönző, amely saját tulajdonú márkaszervizzel rendelkezik. Sződi János a február 1-jén átvett díjat szakmai eredményeivel és a hazánkban egyedülálló, innovatív CarSharing* (közösségi autó) szolgáltatás elindításával érdemelt ki. A megtisztelő szakmai elismerést a MAKSZ éves közgyűlésén, egyhangú döntéssel szavazta meg a szövetség. A hazánkban működő, független magyar autókölcsönzők között a TOP 3-ba sorolható cég – a piac csökkenése ellenére – növekedést ért el: 2012-ben 290,2 millió forint, 2013-ban pedig 310 millió forint árbevételt realizált. Ennek legjelentősebb részét a közel 30%-os emelkedést felmutató autókölcsönző üzletág adta. 2014-re az Avalon 12%-os árbevétel növekedést tervez elérni.

A szakmai elismerést a XXII. Turisztikai Díjátadó Gála és Évadnyitó Fogadás keretén belül, február 1-jén vette át Sződi János. A díjhoz Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter és országgyűlési képviselő úr gratulált.

A Magyar Autókölcsönzők Szövetsége az Év Autókölcsönzője 2013 díjat idén egy magyar magánszemélyek tulajdonában álló autókölcsönző vezetőjének ítélte oda. A szakmai elismerést Sződi János, az Avalon Car(e) Services ügyvezető-társtulajdonosa érdemelte ki, amelyet február 1-jén vehetett át a Budapesti Kongresszusi Központban. A díjhoz Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter és országgyűlési képviselő úr gratulált. A MAKSZ éves közgyűlésén a szövetség mintegy 20 tagja egyhangú döntéssel szavazta meg Sződi János pályafutásának, emberi és szakmai kvalitásának rangos elismerését. Az Avalon nem tagja egyetlen nagy nemzetközi hálózatnak sem, a MAKSZ-hoz 2002-ben csatlakozott, és ugyanazon évben nyitotta meg saját márkaszervizét is, amellyel azóta is egyedülálló a piacon. A hazánkban működő, független magyar autókölcsönzők között a TOP 3-ba sorolható Avalon tavaly szeptemberben, Magyarországon elsőként vezette be az innovatív CarSharing (közösségi autó) szolgáltatását, amellyel merész újítóként hívta fel magára a figyelmet a szakmában is.

„A jelölő személye legalább olyan fontos, mint az elnökségé, ami teljes egyetértésben állt ki Sződi János mellett. Az elmúlt években kevés, hasonlóan kiemelkedő teljesítményt nyújtó személy érdemelte ki a díjat, úgyhogy Jánosra igazán büszkék lehetünk.” – mondta Haraszti Géza, a Magyar Autókölcsönzők Szövetségének elnöke.

A szövetség tagjai önkéntesen nyilatkoznak a cég előző évi statisztikáiról, például az átlag gépkocsi darabszámról, a bérleti szerződések és a bérleti napok számáról, valamint az átlag bérleti hosszról. 2012-ről a tagok által szolgáltatott adatok alapján az Avalon a „big six” (nemzetközi cégek) után az első helyen áll.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.16
Lezárták az M1-est a komáromi lehajtónál egy baleset miatt. A helyszínre mentőhelikopter is érkezik....
2024.07.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..
2024.07.16
Új automatikus váltójának köszönhetően továbbra is a könnyű haszonjárművek szegmensének....
2024.07.16
Az első vasárnapi futamot nagy csatában megnyerte, majd a másodikon – szokatlan módon, az idényben....
2024.07.16
Nézze meg a videót! ..
2024.07.16
Bemutatkoztak Magyarországon a teljesen megújult MINI Cooper család modelljei. A háromajtós MINI....
2024.07.16
A Formula-1 Magyar Nagydíj idején - július 19-21. között - a H8-as HÉV megnövelt kapacitással....
2024.07.16
Mától mintegy 50 ezer e-rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni a hazai utakon.....
2024.07.16
Törökországon keresztül kerülhetik meg a frissen kiszabott európai vámot a kínai gyártók. ..
2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..