Fenntartható fejlődés

Az első, 99%-ban újrahasznosított anyagokból készült kisautó

2021.04.19.

A játékgyártó Mattel vállalja, hogy 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra tér át az összes Matchbox kisautó, játékszett és csomagolásuk esetében. Ezzel nemcsak a hulladék mennyiségét, hanem az energiafogyasztást, a szénlábnyomot, a vízhasználatot is csökkentik. A Matchboxot érintő vállalás annak a stratégiának a része, amely szerint 2030-ra a Mattel minden terméke és csomagolása esetében 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagra vált. 

A Matchbox környezettudatos törekvéseivel összhangban egy limitált szériás, 99%-ban újrahasznosított anyagokból készült Tesla Roadster kisautót is piacra dob. A játék 62,1% újrahasznosított cinkből, 1% rozsdamentes acélból és 36,9% újrahasznosított műanyagból készül. A 2022-től kereskedelemi forgalomban is kapható kisautó karbonsemleges tanúsítványt is kapott a márka a kolorádói és montanai védett füves területeket támogató karbonkredit vásárlása révén.

A zöld technológiák és a környezettudatosság népszerűsítése mellett a Matchbox nemrég elindította Egy jobb jövő felé vezetünk elnevezésű programját, hogy a gyerekeket egy fenntarthatóbb jövő felé terelje a játékon keresztül. A program célja a felelősségteljes csomagolási újítások bevezetése és az öntési folyamat fejlesztése a kisautók részletgazdagságának és magas minőségének megőrzése mellett. A márka környezetbarát megközelítésének megfelelően folyamatosan bővíti az elektromos járművek számát a portfólión belül, illetve a játékszetteket elektromos jármű töltőkkel egészíti ki.

„Májustól megújult termékportfolióval jelentkezik a Matchbox, a valódi autókról mintázott új modellek pedig folyamatosan érkeznek majd az év további részében. A növekvő környezeti problémák kezelése érdekében elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a márka 100%-ban újrahasznosított, megújuló vagy bioalapú műanyagokat használjon fel. Célunk, hogy a környezetbarát technológiák és gondolkodásmód megismertetése, valamint játékaink környezetbarát módszerekkel történő tervezése és gyártása révén a gyerekeket egy fenntarthatóbb jövő felé tereljük" mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brand managere.

A Matchbox számos lépést tesz elkötelezettségének teljesítése érdekében, egyebek mellett elindítja a műanyagmentes csomagolásra való fokozatos átállást is. A Magyarországon 2022-től kapható, népszerű, számos liszenszelt és eredeti, 1:64 méretarányú kisautót tartalmazó Matchbox Power Grabs® választék lesz az első műanyagmentes csomagolású sorozat, amely FSC tanúsítványú papírból és farostból készül. Ezt követően a további termékcsaládok is műanyagmentes csomagolással érkeznek.

A műanyagmentes csomagolásokkal és az újrahasznosított, megújuló, bioalapú műanyagokkal kapcsolatos vállalásain túl a Mattel a következő újrahasznosítást támogató és hulladékcsökkentő intézkedéseket vezeti be:

  • Újrahasznosítható alkatrészeket terveznek, valamint a játékszettekben egyetlen, könnyen eltávolítható modulba foglalják az elektronikát, hogy megkönnyítsék a helyi e-hulladék újrafeldolgozási folyamatát.
  • Megjelennek a How 2 Recycle címkék, amelyek eligazítják a fogyasztókat a csomagolóanyagok megfelelő kezeléséről.
  • Csökkentik az energiafelhasználást, a széndioxid-kibocsátást és a hulladékot a műveleteik során.  

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.06
Németországban nőtt a forgalomba helyezett autók száma áprilisban az egy évvel korábbihoz képest,....
2021.05.06
Az eladási darabszámokat nézve úgy tűnik, a vásárlóknak bejön a Tucson új, világító ábrázata, a....
2021.05.06
Halálos kimenetelű baleset történt kedden délelőtt Torna (Kassa-vidéki járás) közelében - írja a....
2021.05.06
A TOYOTA GAZOO Racing izgalmas küzdelemben kivívott győzelemmel nyitotta meg a Hypercar korszakot a....
2021.05.06
Magyarországon is megrendelhető a Toyota egyik legfontosabb idei újdonsága, a 2021-es ’Év Autója’....
2021.05.06
Az Oktoberfest-et, a hagyományos nagy sörünnepet törölték Münchenben, az IAA-t azonban minden....
2021.05.05
Közlekedési baleset áldozata lett egy magyar autós szerda hajnalban Ausztriában – írja az orf.at ..
2021.05.05
Különleges kivitellel ünnepli a kerek évfordulót a CX-30. ..
2021.05.05
Csehországban az első négy hónapban éves összehasonlításban 12,6 százalékkal 68 510-re emelkedett....
2021.05.05
Omer Gam Törökországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....