Cartour

Az üdülés márpedig a családdal az igazi

2014.02.17.

A Cartour Utazási Iroda ajánlata: Egy aktuális hazai felmérés eredménye

Szöveg: Horváth Miklós, Fotó: Cartour

Az elmúlt hetek a téli sportok jegyében teltek, hiszen cikkeinkben ellátogattunk a környező országok síparadicsomaiba, és javában tart még a téli olimpia, de az elmúlt hétvége felcsillantotta a reményt: idén is lesz tavasz, sőt talán nyár is.És ha lesz nyár, akkor nem maradhat el a nyaralás, amivel kapcsolatban a csaladiudules.hu oldal készített egy felmérést, fontos kérdésekkel és érdekes válaszokkal. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagyjából egyharmada csak évi egy üdüléssel számol, és nagyjából ugyanennyien vannak azok is, akik a hosszabb nyaralás mellé terveznek egy rövidebb kiruccanást is, jobbára tavasszal.Kiemelkedően magas (majdnem 70 százalék) azoknak a válaszadóknak a száma, akik belföldön szeretnék tölteni a vakációt. A szálláshelyek közül a legnépszerűbbek a szállodák és az apartmanok, de kb. tíz százalék azoknak az aránya is, akik panzióban pihennének.

Aquilo Hotel Panorama Tihany

A belföldi szálláshely kiválasztásában elsődleges szempont a régió illetve település adottságai: gyerekprogramok, kirándulási és szórakozási lehetőségek. Az ár-érték arány egyre fontosabbá válik, hiszen a gyerekes szülők kicsit több mint fele nem feltétlenül a legolcsóbb, akciós ajánlatok felé fordul, hanem elfogadja a középkategóriás árakat, a hozzá tartozó szolgáltatások függvényében.A családok nagy része egy vagy két gyerekkel indul útnak, az ő érdeklődésük középpontjában a gyerekbarát, és egyre inkább a kamaszbarát szálláshelyek állnak, de mindig van igény a bababarát szállásokra is. Ha valaki idáig azt gondolta volna, hogy a családbarát szálláshelyeket azért szereti a szülők nagy része, mert a gyereket lefoglalják az animátorok, miközben ők pihenhetnek, akkor most kiderül, tévedett: a szülők fele kifejezetten igényli a közös programokat, hiszen ezért mennek családi pihenésre, és csak harmaduk szeretné, ha a gyerekeknek néhány órára külön animációs programokat szerveznének.

Hotel Club18 Siófok

A Cartour Utazási Iroda kínálatában szerepelnek családbarát szálláshelyek az ország minden vidékéről. A sok lehetőség közül kimazsoláztunk néhányat, amik a biztosan nem okoznak csalódást az odautazó családoknak szolgáltatásaikkal és a környéken található szórakozási, kulturális és sportlehetőségekkel: a Balatonnál a Club 218 Siófokon és az Aquilo Hotel Panorama 3* Tihanyban, a Budapest környékiek közül a zsámbéki Szépia Bio Art Hotel 4*, vagy a keleti országrészben az Álom Apartman 3* Hajdúszoboszlón és a Jázmin Panzió 2* Gyulán.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Merész jósolni, pláne az autók világában, de több cég is megteszi, lássuk, mi lett a kamionos....
2024.05.25
A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő....
2024.05.25
A BMW főnöke a Kínából érkező autókra kivetett büntetővámokra figyelmeztet.   ..
2024.05.25
A BMW Motorrad a Comói-tónál található Villa d'Este festői háttere előtt bemutatja legújabb....
2024.05.25
Lássuk, miben törtek most az élre szomszédaink.   ..
2024.05.25
A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU....
2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....