Cartour

Az üdülés márpedig a családdal az igazi

2014.02.17.

A Cartour Utazási Iroda ajánlata: Egy aktuális hazai felmérés eredménye

Szöveg: Horváth Miklós, Fotó: Cartour

Az elmúlt hetek a téli sportok jegyében teltek, hiszen cikkeinkben ellátogattunk a környező országok síparadicsomaiba, és javában tart még a téli olimpia, de az elmúlt hétvége felcsillantotta a reményt: idén is lesz tavasz, sőt talán nyár is.És ha lesz nyár, akkor nem maradhat el a nyaralás, amivel kapcsolatban a csaladiudules.hu oldal készített egy felmérést, fontos kérdésekkel és érdekes válaszokkal. A felmérésből kiderült, hogy a válaszadók nagyjából egyharmada csak évi egy üdüléssel számol, és nagyjából ugyanennyien vannak azok is, akik a hosszabb nyaralás mellé terveznek egy rövidebb kiruccanást is, jobbára tavasszal.Kiemelkedően magas (majdnem 70 százalék) azoknak a válaszadóknak a száma, akik belföldön szeretnék tölteni a vakációt. A szálláshelyek közül a legnépszerűbbek a szállodák és az apartmanok, de kb. tíz százalék azoknak az aránya is, akik panzióban pihennének.

Aquilo Hotel Panorama Tihany

A belföldi szálláshely kiválasztásában elsődleges szempont a régió illetve település adottságai: gyerekprogramok, kirándulási és szórakozási lehetőségek. Az ár-érték arány egyre fontosabbá válik, hiszen a gyerekes szülők kicsit több mint fele nem feltétlenül a legolcsóbb, akciós ajánlatok felé fordul, hanem elfogadja a középkategóriás árakat, a hozzá tartozó szolgáltatások függvényében.A családok nagy része egy vagy két gyerekkel indul útnak, az ő érdeklődésük középpontjában a gyerekbarát, és egyre inkább a kamaszbarát szálláshelyek állnak, de mindig van igény a bababarát szállásokra is. Ha valaki idáig azt gondolta volna, hogy a családbarát szálláshelyeket azért szereti a szülők nagy része, mert a gyereket lefoglalják az animátorok, miközben ők pihenhetnek, akkor most kiderül, tévedett: a szülők fele kifejezetten igényli a közös programokat, hiszen ezért mennek családi pihenésre, és csak harmaduk szeretné, ha a gyerekeknek néhány órára külön animációs programokat szerveznének.

Hotel Club18 Siófok

A Cartour Utazási Iroda kínálatában szerepelnek családbarát szálláshelyek az ország minden vidékéről. A sok lehetőség közül kimazsoláztunk néhányat, amik a biztosan nem okoznak csalódást az odautazó családoknak szolgáltatásaikkal és a környéken található szórakozási, kulturális és sportlehetőségekkel: a Balatonnál a Club 218 Siófokon és az Aquilo Hotel Panorama 3* Tihanyban, a Budapest környékiek közül a zsámbéki Szépia Bio Art Hotel 4*, vagy a keleti országrészben az Álom Apartman 3* Hajdúszoboszlón és a Jázmin Panzió 2* Gyulán.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.14
Az Aston Martinhoz kerülő Adrian Hallmarkot Frank-Steffen Walliser váltja, aki 1995 óta dolgozik a....
2024.06.14
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között - írja a....
2024.06.14
Az Audi Hungaria idén is kitüntette a duális szakképzésében végzett legjobb tanulóit, akiknek....
2024.06.14
Tanulságos eredménnyel zárult a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. idei közlekedésbiztonsági....
2024.06.14
Már rendelhető a vadonatúj hajtáslánccal érkező Lexus UX 300h, mely a modell korábbi kiadását az UX....
2024.06.14
A kobotok az iparban egyre több előnyt nyújtanak a termelésben. Az együttműködő robotok és az....
2024.06.14
2024-ben az 5 tengelyen biztos kézzel! – Keressük Magyarország legjobb kamionsofőrjét....
2024.06.14
  Az LG Electronics (LG), a mobilitási piac egyik vezető technológiai szereplője új....
2024.06.14
A rendőrök egy ittas buszsofőrt állítottak meg az ausztriai Podersdorfban (Neusiedler See járás)....
2024.06.14
Megjelent egy közlekedési tábla, amit jelenleg főként Franciaországban használnak. Sokan még nem....