Hyundai Tucson

Az új Hyundai Tucson úttörő, 48 voltos, dízel, lágy-hibrid hajtásláncot kínál

2018.06.06.

Az új Hyundai Tucson, amelynek gyártása ebben a hónapban kezdődik, egy üzemanyag-hatékony 48 V-os, lágy-hibrid hajtáslánc-rendszerrel is elérhető lesz. Ez a vállalat modellkínálatának első tagja - és az első az egész iparágban -, amely az új technológiát kínálja, hozzájárulva a márka tisztább jövő iránti elkötelezettségéhez. 

Az új kompakt SUV gyártása 2018. júniusában kezdődik, az európai piacra történő bevezetése nyáron indul.  Az új Tucson tervezése és gyártása Európában történt, hogy megfeleljen a legmagasabb minőségi előírásoknak.  A korszerűsített hajtáslánc-portfólión felül minden Tucson-motor megfelel az új, Euro 6d Temp kibocsátási szabvány határértékeinek.  Az új Tucson egyúttal jelentős tervezési frissítést, szélesebb körű fejlett technológiát és kényelmi szolgáltatásokat kínál, ezzel folytatva a modell sikertörténetét a régióban, miután 2016-ban és 2017-ben is ez volt a Hyundai legjobban fogyó modellje Európában.

„A legjobban fogyó modellünkhöz kifejlesztett, új, lágy-hibrid hajtáslánc rendszerünkkel tovább bővítjük a vállalat villamosítási stratégiáját, hogy a tiszta technológiákat még több ügyfél számára elérhetővé tegyük" - mondja Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe Marketingért és Termékekért felelős alelnöke.  "Annak érdekében, hogy következetesen folytathassuk ezt az utat, a rendkívül hatékony rendszert, fejlesztőink az Európai Műszaki Központunkban fejlesztették ki. A rendszer a jövőben több típusú motorral lesz elérhető, a villamosított megoldások igen változatos keverékének részeként. "

Üzemanyag-megtakarítás maximális vezetési élmény mellett

A Hyundai történetében először az új Tucson egy 48 V-os lágy-hibrid hajtáslánc rendszert kapott, amely a 2.0 literes dízelmotorral kombinálva kapható.  A villamosításra tervezett technológia egy 0,44 kW / h 48 voltos lítium-ion akkumulátort, egy Lágy-Hibrid Indító Generátort (MHSG), egy LDC átalakítót (alacsony feszültségű DC / DC) és egy invertert tartalmaz.  Gyorsítás közben az MHSG 12 kW-ig támogatja a motort, ezáltal csökkentve az üzemanyag-fogyasztást.  A rendszer automatikusan kapcsol a motor mechanikus használata és az energia-visszanyerés között. Az MHSG segíti a belsőégésű motort azáltal, hogy lemeríti az akkumulátort a motorterhelés csökkentése érdekében könnyű gyorsítással vagy további nyomatékot biztosít a motornak fokozott gyorsulás mellett.  Sebességfokozatban történő lassítás és fékezés során a visszanyert energia újratölti az akkumulátort.  Ily módon a rendszer jelentősen javítja a motor üzemanyag-fogyasztását és CO2-kibocsátását a maximális vezetési élmény feláldozása nélkül.

Az új villamosítási rendszernek köszönhetően az ügyfelek számára előnyös lesz a beszerzési ár valamint alacsonyabbak lesznek az üzemanyag-fogyasztáshoz és a CO2-kibocsátáshaz kapcsolódó költségek.

Ezzel a technológiával a Hyundai célja, hogy akár 7 százalékkal csökkentse az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást, kézi sebességváltóval kombinálva, a NEDC-re átszámítva*.

A 2.0 literes dízelmotor a legerősebb az új Tucson hajtáslánc kínálatában, amely 137 kW / 186 LE teljesítményt nyújt.  Négykerék-meghajtással, hatfokozatú kézi sebességváltóval vagy opcionálisan az új fejlesztésű nyolcfokozatú automata sebességváltóval érhető el.

2019. tavaszára a Tucson-ban a 48 V-os lágy-hibrid technológia az új, Smart Stream 1.6 literes dízelmotorral lesz elérhető.

** A CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás a belső célok alapján, a WLTP előírások szerint és a NEDC-re átszámítva.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.30
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője bizonyult a legjobbnak a Forma-1-es Magyar Nagydíj....
2021.07.30
"Houston, van egy lakóautónk!" Tom Hanks eladja földi "űrkabinját", amely 30 éven át hűségesen....
2021.07.30
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG azt közölte, hogy rekordnagyságú, 11,4 milliárd....
2021.07.30
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar....
2021.07.30
A magyar Alpine Center megnyitását a közelgő Formula-1es Magyar Nagydíj gálaestjén jelentette be a....
2021.07.30
Az európai autóbeszállítók szövetségének (Clepa) főtitkára, Sigrid de Vries kemény hangú....
2021.07.30
Megnövekedett a várakozási idő a személyforgalomban péntek délelőttre a Csongrád-Csanád megyei....
2021.07.30
Itt az új BMW R 18 Transcontinental és az R 18 B. A „Big Boxer" jó választás az igazi Grand....
2021.07.30
Bicske térségében, a főváros felé vezető oldalon a balesetnél forgalmi akadály alakult ki. ..
2021.07.30
Péntektől megváltozott forgalmi rendre kell készülni az M3-as autópályán, Mogyoródon és környékén a....