audi AG

Beveti az Audi és az Ericsson az 5G-t az autógyártásban

2018.08.08.

Együttműködésbe kezd az Audi és az Ericsson, hogy kiaknázhassák az 5G technológia előnyeit a járműiparban. Az elkövetkező hónapokban mindkét vállalattól érkeznek szakértők a gaimersheimi Audi Production Lab műszaki központba, hogy helyszíni teszteket végezzenek.

Frank Loydl, az Audi AG informatikáért felelős vezetője így nyilatkozott: „A teljesen hálózatba kapcsolt okos gyárak jelentős hatással lesznek a jövő gyártására. Partnerünkkel, az Ericssonnal teszteljük az 5G technológia által kínált lehetőségeket az okos gyárban használt ipari alkalmazások területén.” Erik Ekudden, az Ericsson Csoport technológiai vezetője hozzátette:

„Az Ericsson már most is alkalmaz olyan 5G technológiájú ipari programokat, amelyek világszerte segítik a gyártókat a termelékenység fokozásában. Ez a projekt nagyszerű lehetőség arra, hogy lássuk, milyen lehetőségek nyílnak meg egy autógyártási környezetben az 5G technológiával, amely elérhetővé teszi a valódi okos gyártás lehetőségét.”

A projekt első fázisában az Audi és az Ericsson a késés szempontjából érzékeny alkalmazásokat teszteli, amikor – a járművek karosszériájának gyártásakor sok helyen igénybe vett megoldás – egy ragasztási alkalmazás és egy gyártórobot között létesítenek vezeték nélküli kapcsolatot.

Az 5G technológia a mobil kommunikáció következő szintjét képviseli, ahol a jelenlegi mobilhálózatok teljesítményét javítva lehet a felhasználók és az ipar jövőbeni igényeit kiszolgálni. Az 5G hálózatok jobb és gyorsabb ,szélessávú szolgáltatásokat biztosítanak a felhasználók számára, míg az üzleti partnerek számára az 5G új távlatokat nyit új alkalmazások létrehozására, mint amilyen a hálózatba kapcsolt járművek vagy a jövő okos gyárai.

A technológia számos olyan hálózati jellemzővel rendelkezik, ami alapvető fontosságú a növekvő rugalmassággal és összetett gyártási folyamatokkal bíró Ipar 4.0 számára. Lehetővé teszi a gyorsabb adatátviteli sebességet és nagyobb hálózati kapacitást, mindezt magas biztonság mellett. Ezen kívül a minimális késés révén biztosítottak az igen gyors válaszidők is a gyártási rendszer egyes elemei között.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.07.06
A magyar mérnöki tudás mindig rendelkezésre állt speciális járművek tervezéséhez és fejlesztéséhez....
2022.07.06
- Halálra gázolt egy kétéves gyereket egy kisteherautó Hajdúhadházon szerda délután - közölte a....
2022.07.06
Újabb hátborzongató videót tett ki közösségi oldalára a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Mondhatnánk,....
2022.07.06
A Stellantis gyártási igazgatójától hangzott el a baljós gondolat: a villamosítás az autóipar....
2022.07.06
Életbe lépett szerdán az az európai uniós rendelet, amely a közúti közlekedésbiztonság javítása....
2022.07.06
- Személygépkocsival ütközött és meghalt egy motoros az 56-os úton Várdomb közelében - közölte....
2022.07.06
A Hyundai története 1947-ben kezdődött, amikor Chung JuYung megalapította a Hyundai Engineering and....
2022.07.06
Duplázott az az autós, aki a 37-es számú főúton jelentősen túllépte a sebességhatárt, ott ahol a....
2022.07.06
- Kibővíti lakossági zajvédelmi programját a Budapest Airport szeptembertől, a következő három....
2022.07.06
Beszélgess utasoddal vagy a csapat többi tagjával, miközben motorozol, hallgassátok együtt a....