Autós Nagykoalíció

A BMW két kategóriában is nyert az Év Magyar Autója 2024 versenyen

2024.03.12.

A díj alapítása óta eltelt öt évben minden alkalommal, így idén is a BMW Group egyik modellje végzett a sportautó kategória élén: az Autós Nagykoalíció (ANK), a Zöldjárműipar.hu és a Járműipar.hu által szervezett verseny zsűrije ezúttal a BMW M2 Coupé modellt választotta a mezőny legjobbjának. Díjat nyert a BMW i5 modell is, mely a zöld üzleti autók között bizonyult a legjobbnak.

Minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri (tagjai: Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, László Ferenc, Miklós-Illés Kálmán) dönti el, hogy az Év Magyar Autója verseny kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó. Idén a közönségdíjjal együtt tizenöt díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók. Az egyedi porcelán alkotások Frick-Törzsök Rebeka pécsi formatervező munkáját dicsérik.

Az ünnepélyes díjátadót április 11-én a Budapest Automotive Summit rendezvényen tartják a szervezők. A Budapest Automotive Summit új, egyedi hangvételű és hiteles szakmai fórum az autók értékesítésével foglalkozó közösség számára, amely nélkülözhetetlen információkkal és vezetői inspirációval látja el a szakma legjobbjait.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén is erős mezőnyben sikerült két kiváló BMW újdonságnak az adott kategória élére állnia. A szakmai zsűri döntését a modellek hazai népszerűsége is alátámasztja, míg a BMW M2 tradicionális M génekkel egy vérbeli sportautó, az új BMW i5 a prémium üzleti limuzin kategória új elektromos sikermodellje lehet. Ezúton is szívből gratulálunk minden nyertesnek!” – mondta el Salgó András, a BMW Group vállalati kommunikációs vezetője az eredményhirdetés alkalmával.

A BMW M2 Coupé második generációja a színtiszta vezetési élmény legőszintébb formájaként ölt testet. A kétajtós élsportoló magával ragadó formanyelvvel, soros hathengeres benzinmotorral, az opcionális extrafelszereltség részeként hatfokozatú manuális váltóval és hátsókerék-meghajtással hódítja meg az utakat, miközben 338 kW / 460 lóerő maximális teljesítményű motorjával 4,1 másodperc alatt teljesíti a 0-100-as sprintet. A modellt extrém agilis vezethetőség és kimagasló menetteljesítmény jellemzi a BMW M3 és a BMW M4 örökségeként átemelt hajtáslánc-, illetve futómű-technológiának köszönhetően.

A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának nyolcadik nemzedéke tisztán elektromos meghajtással is elérhetővé vált. A BMW 5-ös sorozat új nemzedéke, így a BMW i5 modell is jellegzetes formanyelvvel, a sportosság és az utazási kényelem egyedülálló harmóniájával, innovatív felszereltségi tételekkel és továbbfejlesztett digitális szolgáltatásokkal vált elérhetővé a bajor prémiummárka ügyfelei számára. A fenntartható prémium mobilitás felé vezető úton a BMW i5 és a világ legsikeresebb üzleti limuzinjának új kiadása ismét a felső-középkategória élére áll.

A BMW Group átfogó technológiai átállásának egyik központi tényezője, a jövőbe mutató fejlődés a következetes elektrifikációban, a QuickSelect koncepció szerint felépített, továbbfejlesztett BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológiában, a számos új digitális szolgáltatásban és a sorozatgyártásban kínált modell teljes életciklusára vetített, minden korábbinál nagyobb arányú fenntarthatóságban is tetten érhető.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.16
Lezárták az M1-est a komáromi lehajtónál egy baleset miatt. A helyszínre mentőhelikopter is érkezik....
2024.07.16
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..
2024.07.16
Új automatikus váltójának köszönhetően továbbra is a könnyű haszonjárművek szegmensének....
2024.07.16
Az első vasárnapi futamot nagy csatában megnyerte, majd a másodikon – szokatlan módon, az idényben....
2024.07.16
Nézze meg a videót! ..
2024.07.16
Bemutatkoztak Magyarországon a teljesen megújult MINI Cooper család modelljei. A háromajtós MINI....
2024.07.16
A Formula-1 Magyar Nagydíj idején - július 19-21. között - a H8-as HÉV megnövelt kapacitással....
2024.07.16
Mától mintegy 50 ezer e-rollerrel már csak kötelező biztosítással lehet közlekedni a hazai utakon.....
2024.07.16
Törökországon keresztül kerülhetik meg a frissen kiszabott európai vámot a kínai gyártók. ..
2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..