BMW

BMW M1 Procar átadás a BMW Welt-ben

2014.11.08.

Masakuni Hosobuchi japán vállalkozó csütörtökön a BMW Welt „Premiere” pódiumán vehette át az egykori legendás versenyautót, a mindössze 54 darabban legyártott BMW M1 Procar széria egyik példányát, amelyet a BMW Classic és a BMW M GmbH közösen újított fel az elmúlt évek során.

Ritka eseménynek adott otthont a BMW Welt „Premiere”: a pódiumon, amelyen a BMW ügyfelei általában vadonatúj járművüket veszik át ünnepélyes körülmények között, csütörtökön egy felújított, 1979-es BMW M1 Procar versenyautót adtak át tulajdonosának. Az egyedülálló modellt a BMW Group Classic és a BMW M GmbH közösen újította fel az elmúlt évek során, az autó így ismét újkori fényében tündököl.

A legendás versenyautó büszke tulajdonosa a japán Masakuni Hosobuchi. A vállalkozó a BMW Club Japan elnöke, nem mellesleg a BMW M modellek lelkes gyűjtője. „A BMW-k az én nagy szenvedélyem, a Procar pedig egészen biztosan megbecsült helyre kerül a kollekciómban. Rendkívül fontos volt számomra, hogy megannyi versenyzéssel töltött év után eredeti állapotába újítsuk fel ezt az autót. És ki végezhetne jobb munkát, mint maguk a gyártók? Hatalmas öröm ez nekem, hogy itt, a BMW Welt-ben vehetem át ezt a klasszikus autót, a vadonatúj járművek gyűrűjében” – mondta Masakuni Hosobuchi, akinek az ünnepélyes átadást követően azonnal lehetősége nyílt letesztelni a felújított versenyautó képességeit. Miután beindította a középmotoros gép utánozhatatlan hangú erőforrását, a japán vállalkozó számos kört megtehetett a legendás darabbal a „Premiere” pódiumon, a BMW Welt-látogatók tapsvihara közepette.

A BMW Classic által felújított klasszikus BMW-k ünnepélyes átadására a jövőben is lesz lehetőség a BMW Welt egyedülálló csarnokában. Az efféle járműátadások életre szóló, megismételhetetlen élmények a tulajdonosok számára, egyúttal a BMW Group múltja és jelene közti sikeres szimbiózis újabb ékes bizonyítékai.

A BMW M1 Procar széria

1979-ben és 1980-ban kimondottan a BMW M1 versenyautóknak rendeztek Forma-1 előtti futamokat. A sorozatokban a Forma-1 leggyorsabb pilótái tűntek fel és folytattak izgalmas versenyeket a privát versenyzőkkel, így Niki Lauda és Nelson Piquet is. Mindössze 54 darab BMW M1 Procar modell készült, mindegyik egyedülálló, különleges stílusban. A Masakuni Hosobuchi gyűjteményét színesítő versenyautó a „Yes to the Nürburgring” nevet kapta és mind a mai napig a legendás versenypálya képeit viseli, amelyek a BMW és a híres Nürburgring közti szoros kapcsolatot szimbolizálják. Ezt az autót maga Nelson Piquet és Hans-Joachim Stuck vezette kategória-győzelemre, illetve 1980-ban ezzel aratták harmadik abszolút győzelmüket a Nordschleife 1000 kilométeres versenyén.

Autóátvétel a BMW Welt-ben

A BMW egyes ügyfelei több ezer mérföldet utaznak Németországba a világ minden pontjáról csak azért, hogy beteljesítsék álmukat és a BMW Welt-ben vegyék át vadonatúj BMW-jüket. Az átadó csarnokot kifejezetten úgy építették meg, hogy felejthetetlen, örök élményt nyújtson a tulajdonosoknak, amikor először megpillantják hőn áhított járművüket. Naponta 80 – 120 ügyfél veszi át autóját a BMW Welt-ben, ez a szám azonban csúcsidőszakokban akár a 160-at is elérheti. A létesítmény 2007-es megnyitása óta töretlenül növekszik a járműátadások népszerűsége: 2013-ban több mint 21 000 ügyfél vette át vadonatúj autóját a BMW Welt-ben. Mintegy kétezer BMW-ügyfél egészen az Amerikai Egyesült Államokból utazott a BMW Welt-be az életre szóló élményért.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.27
Az autóipar fejlődésével egyre több, egykoron extrának számító technológia válik a mindennapjaink....
2024.02.27
Magánház udvarába zuhant a Budaörsi repülőtér közelében egy vitorlázó repülőgép kedd délután -....
2024.02.27
2023-ban 107 ezer 720 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 3,42 százalékkal....
2024.02.27
A világ legnagyobb autógyártója 2025-től nem biztosít többé papírra nyomtatott, termékeket bemutató....
2024.02.27
Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győrnél -....
2024.02.27
Ismét a belváros forgalmas közterületeit, illetve a szórakozóhelyek környékét ellenőrizték a....
2024.02.27
A Volvo Cars racionalizálja és egységesíti a teljesen elektromos autók modellneveit, összhangban a....
2024.02.27
Az autógyártó dizájnosztálya az olasz Cassina tervezőházzal állt össze az új modell megjelenésének....
2024.02.27
Az e-autózási piacon vegyesek a várakozások: egyre nőhet az ilyen járművek aránya, gyártásuk....
2024.02.27
A Pécs felé vezető oldalon Bátaszék és Somberek-Pécsvárad csomópont között lesz lezárás. ..