Suzuki Cup

Bucsi Attila a Red Bull Ringen ott folytatná, ahol a Salzburgringen abbahagyta

2022.06.01.

Bő egy hónap múlva a Forma-1 mezőnye köröz majd a Red Bull Ringen, az előttünk álló hétvégén viszont a M1RA két fiatal magyar autóversenyzője, a 14 éves Bucsi Attila és a 15 éves Csermely Móric teljesíti ugyanazokat a kanyarokat, mint Max Verstappen, Lewis Hamilton vagy éppen Charles Leclerc.

A Swift Cup Europe idei első fordulóját a Salzburgringen rendezték május elején, és Bucsi Attila nyerte meg mindkét futamot az idénynyitón. A M1RA versenyzője akkor egy olyan pályán aratott sikert, amellyel korábban meggyűlt a baja, most viszont a soron következő helyszín, az ugyancsak ausztriai Red Bull Ring szép emlékeket ébreszt benne.

Bucsi Attila

– Tavaly minden összejött nekem a Red Bull Ringen, ahol az időmérőt és mindkét versenyt megnyertem – emlékezett vissza Attila. – Ha ebből indulok ki, akkor az elvárásokat tekintve most nagyon magasan van a léc, és azon leszek, hogy ne kelljen kevesebbel beérnem. Ugyanakkor azt is tudom, hogy a tavalyi eredmények megismétlése egyáltalán nem lesz egyszerű feladat. Főleg a fordított rajtrácsos versenyen senki sem mehet biztosra adott esetben a nyolcadik helyről rajtolva. A Salzburgringen az időmérőn második lettem, most jó lenne megszerezni a pole pozíciót, aztán a versenyekből az első fordulóhoz hasonlóan kihozni a maximumot.

A M1RA másik versenyzője, Csermely Móric, aki korábban ralikrosszban indult, és a pályaversenyzéssel még csak most ismerkedik, a tizedik és a tizenkettedik helyen végzett az első két futamon a Salzburgringen. A Red Bull Ringen szeretne előrébb lépni. – Továbbra sem vagyok teljesen elégedett az első fordulóban nyújtott teljesítményemmel, de tudom, hogy türelmesnek kell lennem, még csak most mutatkoztam be ebben a bajnokságban – jegyezte meg Móric. – Már a Salzburgringen is sok tapasztalatot szereztem, rengeteget tanultam. Az elmúlt hetekben Báldi Gergő segítségével szimulátoron készültem a Red Bull Ringre, és úgy gondolom, amennyire lehetett, felkészültem a pályából. Van egy olyan érzésem, hogy nagy tempójavulásra is képes lehetek, ami azt jelentené, hogy a top ötbe, hatba kerülésért lehetek harcban. Ha ez sikerülne, annak nagyon örülnék.

Csermely Móric

A Stájerországban, Spielberg közelében fekvő Red Bull Ringig a csapat kecskeméti központjától mintegy 500 kilométeres utat kell megtennie a M1RA-nak, amely a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) partnere a #közlekedjbiztonságosan kampányban. Bucsi Attila szerint a pálya varázslatos környezetben található, ugyanakkor még inkább oda kell figyelni a biztonságos közlekedésre az oda vezető út során.

– Magát a pályát is szeretem, de igazán a környezete az, ami magával ragadott – árulta el Attila. – A Red Bull Ringet hegyek és dombok veszik körbe, már az odaúton is észnél kell lenni, mert emelkedős, kanyargós szerpentineken közelítjük meg. Sok a beláthatatlan szakasz, amelyeken fontos a biztonságos sebesség megválasztása. Egyébként sem érdemes túlságosan sietni, mert olyan szép a táj, mintha egy másik bolygón lennék. Ezeket a pozitív energiákat is viszem magammal a versenyekre.A Swift Cup Europe programja a Red Bull Ringen:

Péntek

Szabadedzés - 11:30

Kvalifikáció - 16:30

Szombat

Első futam - 09:20

Második futam - 18:50

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....
2024.06.23
- A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt erős forgalom....
2024.06.23
A V8-as motorral felszerelt gép valószínűleg az 'LFR' nevet kapja majd, és nagyjából 600 lóerős....
2024.06.23
Egymásba rohant két személykocsi az M7-es sztráda főváros felé vezető oldalán, a 72-73-as kilométer....
2024.06.23
Figyelmeztető előrejelzést adott ki Magyarország területére vasárnap éjfélig a HungaroMet. Hevesebb....
2024.06.22
Az első két fordulón látottakhoz hasonlóan a belgiumi Zolderben is mindkét szombati futamot....
2024.06.22
Nem kevés baja van, ott kellett hagyni. ..
2024.06.22
Lando Norris, a McLaren versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj szombati időmérő edzését,....
2024.06.22
A szedánt továbbra is értékesíteni kívánják külföldön, de a Volvo nem tervez több S60-ast....
2024.06.22
Az M43-as autópálya 1-es kilométerénél fogott tüzet a jármű – jelentette az Országos....