közlekedésbiztonság

CERSC: Hatékonyabb kampányok a közlekedés biztonságáért

2013.10.06.

Szeptember 25-27. között második alkalommal rendezték meg a CERSC Conference on Effective Road Safety Campaigns nemzetközi közlekedésbiztonsági konferenciát. Az International Visegrad Fund támogatásával megtartott rendezvény célja az volt, hogy bemutassa a környező országok jó gyakorlatait: a piaci és állami szereplők sikeres marketing kampányait, nemcsak a közlekedésbiztonság területéről.

A közlekedésbiztonság fejlesztésével foglalkozó szervezetek a felelős vállalatok szakembereivel közösen megvitatták, hogyan lehet a jelenlegi gazdasági környezetben hatékony és költséghatékony felelős marketing tevékenységet folytatni, illetve hogyan kapcsolódhat ez a vállalat társadalmi felelősségvállalásához. Kitértek arra is, hogyan szolgálhatja a közlekedésbiztonság fejlesztése a vállalat érdekei mellett az közlekedők szemléletformálásán keresztül az emberi életek megmentését, valamint a közlekedési szakma számára a hazai és nemzetközi közlekedésbiztonsági célok elérését. Amellett, hogy a résztvevők a mindennapi munkájuk során felhasználható gyakorlati ismeretekkel gazdagodtak, lehetőségük nyílt tapasztalataik megosztására, illetve szakmai-üzleti kapcsolatok kiépítésére és megerősítésére. A konferenciát érdekes szakmai bemutatók és közösségi programok tették feledhetetlenné.

„A CERSC egy olyan nemzetközi szakmai fórumsorozat, melyet az International Visegrad Fund nemzetközi pályázati alap segítségével másfél évvel ezelőtt indítottunk útjára.” – mondta Varga Róbert, a konferencia főszervezője, a Premium Relations Közlekedési Kommunikációs Tanácsadó Kft. ügyvezetője. „Az első összejövetelünk célja 2012. márciusában az volt, hogy megszólítsuk a visegrádi országok azon szakembereit, akikkel együttműködve meg tudtuk határozni a V4 országok jellemző közlekedésbiztonsági problémáit, kihívásait. Idén januárban rendeztük meg a „Moving Towards V4 Road Safety Strategy” szakmai fórumot, ahol Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár mellett Óberling József r. ezredes is előadást tartott. Ennek a rendezvénynek a célja a hazai és nemzetközi közlekedésbiztonsági stratégiák összehangolása volt. Az CERSC 2013 egyik legnagyobb eredményeként könyvelhetjük el, hogy sikerült megszólítanunk a versenypiac néhány elismert szereplőjét, olyan felelős vállalatokat, akikkel együttműködve még több, és még hatékonyabb közlekedésbiztonsági kampányt tudunk megvalósítani hazánkban, és a régióban egyaránt.” – tette hozzá Varga Róbert.

A konferencián olyan felelős vállalatok vettek részt, mint a Mercedes-Benz Hungária Kft., az Allianz Hungária Zrt., a Shell, vagy éppen a Vodafone, a civil szervezetek közül a Heim Pál Alapítvány, a Közlekedéstudományi Egyesület, valamint a Tudatos Közlekedők Egyesületének szakemberei tartottak előadást. A konferencia innovativitása abban is megmutatkozott, hogy a rendezvényről videofelvétel készült, így heteken belül a Virtual Conference technológia segítségével a konferencia teljes anyaga elérhetővé válik az elfoglalt, ám a téma iránt érdeklődő szakemberek számára. A konferenciával kapcsolatos részletes információk elérhetők a www.cersc.eu honlapon.

A konferencia az International Visegrad Fund Standard Grants támogatási alapból, valamint az Allianz Hungária Zrt. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. támogatásával valósult meg.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.06
Megérkezett a Suzuki modellfrissítésen átesett sportos kialakítású kompakt kisautója, a Swift. A....
2020.07.06
Csak ránézésre az. A motorja bizonyítottan állati! Hazudnék, ha azt mondanám, hogy így meg úgy jó....
2020.07.06
Emil Sourek Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.06
Peking az önjáró autókra összpontosít, és immár az 52. fővárosi útszakaszt nyitotta meg az önvezető....
2020.07.06
Jánvári Zsolt, a Forma-1-es Williams istálló magyar rendszertechnikusa szerint kicsit mindannyian....
2020.07.06
Nagy-Britanniában négy hónapja legkisebb ütemben, de így is közel harmadával csökkent a személyautó....
2020.07.06
Máris továbbfejlesztette 2018-ban bevezetett, véletlen gyorsítást megakadályozó rendszerét a Toyota....
2020.07.06
A Pappas Auto Magyarország Kft. útját megalapítása 30. évében töretlen fejlődés kíséri. A vállalat....
2020.07.06
A Suzuki az utóbbi négy évben folyamatosan vezeti a magyar újautó eladásokat, 2019-ben a hazai....
2020.07.06
Már tavaly év végén tapasztalható volt az a tendencia, hogy az olcsóbb áron fuvarozó, sokszor....