elismerés

A Debrecenben gyártott Mercedes-Benz Reform 501 LE nyerte „Az év haszongépjárműve” díjat

2019.11.12.

A Camion Truck&Bus magazin 24. alkalommal hirdette meg "Az év haszongépjárműve" pályázatot, amelyben Magyarországon bemutatott és forgalmazott haszongépjárművek – összesen tizennégy kategóriában – méretnek meg. Az olvasók szavazataira épülő versenyen idén először indult és nyert a debreceni ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. által gyártott autóbusz: a Mercedes-Benz Reform 501 LE kapta ugyanis a legtöbb szavazatot a városi/elővárosi autóbuszkategóriában.

 

A hazai haszongépjármű piac egyik legjelentősebb elismerését nyerte el a debreceni ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft november elején. A buszfejlesztéssel és buszgyártással foglalkozó debreceni vállalat a városi/elővárosi autóbusz kategóriában nevezett a Mercedes-Benz Reform 501 LE modellel, s az olvasói szavazatok alapján meg is nyerte azt.

Tavaly december 11-én mutatta be a vállalat alacsonypadló-belépésű (low entry) elővárosi buszát. Az autóbusz EURO6-os dízelmotorral és 6+1 fokozatú automataváltóval szerelt. Az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszain megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket, valamint az ITK cégcsoport által fejlesztett távoli fedélzeti diagnosztikai és kontrolleszközöket, amelyek üzemelési, működési adatokat szolgáltatva teszik lehetővé a járművek távoli ellenőrzését. A városi és elővárosi igénybevétel miatt számos olyan kényelmi funkcióval látták el, amely az utasok legváltozatosabb igényeit is maximálisan kielégíti. Természetesen alapfelszereltsége a mozgássérültek le- és felszállását megkönnyítő rámpa, valamint az utazásuk biztonságát támogató rendszerek is.

„Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy rögtön az első indulás alkalmával elnyerhettük a Camion Truck&Bus „Az év haszongépjárműve” díját ebben a kategóriában. Munkatársaimmal gőzerővel dolgozunk azon, hogy Mercedes-Benz alapokon magas minőségű autóbuszokkal nyújthassunk alternatívát a piacon, amelynek fontos ékköve a szakmai közönség által is díjazott REFORM 501 LE. A REFORM autóbuszcsalád évről-évre bővül, a városi és az elővárosi modelljeink után idén már az általunk fejlesztett és gyártott iskolabuszt is bemutattuk. Bízunk benne, hogy hamarosan egyre több Debrecenben gyártott autóbusz futhat a hazai és az európai utakon.” – mondta el Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója a díjátadót követően.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.14
Az Oroszországi Gépjárműgyártók Szövetségének  közlése szerint idén júniusban 14,6 százalékkal....
2020.07.14
A baleset miatt lezárták az érintett útszakaszt - jelentette a Katasztrófavédelem 15 óra után 1....
2020.07.14
Az év első öt hónapjának mérlege alapján a Toyota-csoport és a Toyota márka egyaránt vezeti az....
2020.07.14
A Magyar Kerékpáros Szövetség vizsgálatot indít az I. Grand Gella Giro Kupán vasárnap történt....
2020.07.14
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem partnerei, a Knorr-Bremse, a Magyar Közút, az....
2020.07.14
Egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki végzésben a Kiskőrösi Járási Bíróság a hatéves....
2020.07.14
A magyar kamionsofőrök az idei évben sem maradnak megmérettetés nélkül. Az ,,5 tengelyen-biztos....
2020.07.14
Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt július 13-án 20 óra 45 perc körül Hodász....
2020.07.14
Fantasztikus versenyzéssel egy első és egy hatodik helyet szerzett Vogel Adri és Notheisz Ivett a....
2020.07.14
A Suzuki bemutatja a világ első*, saját vezeték nélküli fojtószelep- és fokozatváltó (drive-by-wire....