Ford Bronco

Egyedi színkombinációval is büszkélkedhet majd a Bronco Raptor változata

2023.08.21.

A Ford Bronco Raptor változata új színkombinációkkal jelenik meg a 2024-es modellévben, az alapmodell pedig szélesebb vezérlőegységet kap.

A Ford Bronco ikonikus jószág, nem is kérdés. 1966-os megjelenésével könnyen a mai modern SUV-k egyik ősének is nevezhető és majdnem 30 év és öt generáció alatt meg is hódította Amerikát. Olyannyira, hogy 2021-ben a Ford úgy döntött, visszahozza a nagy múltú nevet és modern külsővel, de a megszokott városi terepjáróktól eltérő köntösben tárta a nagyközönség elé a Bronco hatodik generációját. Az eredmény pedig hasonló volt az 55 évvel korábbihoz.

Emiatt nem is volt kérdés, hogy a Bronco megkapja a Raptor csomagot is, amely az itthon is népszerű Ranger pickup-vonal markánsabb, erősebb teljesítményű variánsa. Mivel Európába is lassan megérkezik a Bronco alapverziója, és az SUV piac pedig tombol, a Fordnak valami igazán ütős kártyája volt szüksége, hogy a Raptor változat eltérjen mind az alap verziótól, mind a Bronco Sporttól, amely szintén egy erősebb teljesítményű modellváltozat, a bivalyerős motor mellett a Raptor lehengerlő színeit is beveti.

Pár napja hullott le a lepel a Raptor eddig nem ismert színkombinációjáról, amely csak ehhez a modellhez lesz elérhető. A Code Orange név elég árulkodó, mivel a fő dizájn a fekete alapon megjelenő vad narancs és vörös színek, amelyek a Ranger Raptorhoz hasonló módon, a hátsó ajtókon és az autó oldalán jelenik majd meg. A felniken és az autó alvázvédő lemezén is feltűnik a szín, amivel nincs is baj, hiszen a kellő hatást sikeresen eléri, azonban itt meg is áll a történet.

(Forrás: Ford)

Mivelhogy a belső tekintetében nem lehet sok mindenre számítani. Bár a gyártó eddig még nem közölt belső képeket az új színkombinációval ellátott Raptorról, arról beszámoltak, hogy a biztonsági övek szíjai mindenképpen narancs színben fognak izzani, a beltér nagy része pedig fekete lesz, a kontraszt kedvéért. Az, hogy esetleg narancs színű üléshuzatok, vagy lábtörlők lesznek-e majd a Code Orange színkódhoz, nem tudni, pedig ennyi igazán jól jönne.

A 2024-es modellévtől kezdődöen a Bronco Raptornak más változatai is elérhetőek, és a gyártó ígérete szerint a hűtőmaszkot igény szerint a kocsi többi részének színéhez lehet majd igazítani. A Ford szerint az a vásárlói igény, hogy a Raptor külsejét rendelésre változtatni lehessen, már a modell bejelentésekor megjelent, ezt a kívánságot igyekszik beteljesíteni a hűtőrács színezése. Ám nem áll meg ennyinél a dolog:

A Code Orange mellett két másik színcsomaggal is elérhető lesz a Bronco Raptor, azaz a Braptor. A Velocity Blue színkód már az alap Bronco modellen és a Sporton is elérhető volt, most pedig a Raptor lineupjába is bekerült, ahogy ez a Ranger Raptor esetén is megtörtént. Az izgalmasabb színkombináció azonban a Shelter Green fantázianevű festés, amely a Ford második világháború alatt tervezett és gyártott off-road és terepjárművei előtt igyekszik tisztelegni.

(Forrás: Ford)

Mivel a Broncóra rengeteget kell várni - van olyan vásárló, aki máe a bemutatókor megrendelte modelljét és azóta is várja -, emiatt a Ford a gyártás komplexitásának csökkentésére fókuszál, ami annyit tesz, hogy bizonyos modellváltozatokhoz nem lesznek elérhetőek bizonyos felszereltségek. Így az összes 2024-es Broncóban már a 12 hüvelykes vezérlőegység lesz az alapfelszereltség a korábbi 8-as helyett. A Badlands felszereltség szintén szintet ugrik, az erősebb, strapabíróbb, beépített lökhárító lesz a standard.

A rendelések felvétele augusztus 16-ától indul az Államokban és Kanadában, de árakról egyelőre még nem tudni, ahogy arról sem, Európában mikor lesz végre elérhető a modell bármelyik változata.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

Forrás: 
Car and Driver

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....
2023.12.11
A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd....
2023.12.11
Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg....
2023.12.11
Sokkolta Németországot az a baleset, amelyben egy 49 éves anya és 23 éves lánya vesztette életét.....
2023.12.10
A tetejére borulva állt meg a kocsi – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2023.12.10
Valószínűleg a Te autód is tudja a kábelmentes AA-t! ..
2023.12.10
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mentő ötlet. ..
2023.12.10
Olaf Scholz kancellár ellátogatott a BMW müncheni gyárába, és kommentálta az iparág folyamatban....