Hungaroring

Egyelőre az R5-ösök uralják a jubileumi Szilveszter Rallye-t

2018.12.28.

Már az első nap nagy csata alakult ki a legjobbak között a 20. Szilveszter Rallye-n. A pénteki két szakaszon egyértelműen kiderült, a 2018-as viadalt is vélhetően egy R5-ös fogja megnyerni. Az abszolútban jelenleg az első szakaszt nagy fölénnyel megnyerő cseh Ondrej Bisaha és Petr Tesinsky vezet, ám szorosan ott liheg a nyomukban a második szakaszon leggyorsabb Velenczei Ádám, Szedő Csaba duó.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen búcsúztatja az Óévet. A hat országból érkező indulók száma idén is meghaladta a kétszázat – összesen 204 autó áll rajthoz, ebből hét az előfutók száma –, és összesen 11 kategóriában avatnak győztest.

Miután a mezőnyben ott volt a rajtnál 13 darab R5-ös autó is – 9 Skoda Fabia és 4 Ford Fiesta –, így lehetett sejteni, az abszolút győzelemért más autóval indulóknak nem lesz sok esélyük. És ez a pénteki két szakaszt követően csak megerősödhetett mindenkiben, ugyanis az első 11 közé mindössze két nem R5-ös került be. A régi Mitsubishi Lancer EVO-ba visszaülő Kazár Miklós – Tóth Zsolt diktálja neki az itinert –, aki a 6. helyen áll, illetve a nap meglepetését okozó lengyel Tomasz Zbroja és Jakub Wróbel, akik a Ford Fiesta Protóval negyedikként zártak pénteken.

- Jól vagyunk, egyre jobban érezzük magunkat, holnap még látványosabban szeretnénk versenyezni – jelentette ki Kazár Miklós. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára csak odaért az óvatosabb kezdést követően az idei verseny egyik nagy esélye, az ifjabb Kiss László, Nyírfás Yulianna kettős. Noha a lemaradásuk szinte behozhatatlannak tűnik – 20,1 másodpercre vannak az elsőtől –, megpróbálják a szombati négy szakaszon a lehetetlent. - Egyre jobban érezzük magunkat, ám néha háromhengerezik az autó. Ha holnapra sikerül kiküszöbölni a hibát, odatesszük magunkat, aztán majd meglátjuk, mindez mire lesz elég – mondta pilóta.

Az idei bajnokságban már meg-megvillanó Velenczei Ádám és Szedő Csaba igencsak meglepődött, amikor kiderült, hogy több mint öt másodpercet kaptak az első szakaszon. Mindenesetre hamar túltették magukat mindezen, és a második, 11,1 kilométeres szakaszon lefelezték a hátrányukat, így megtartották az esélyüket arra, hogy pályafutásuk során először megnyerjék a Szilveszter Rallye-t. - Érzésre is egyre jobban megyünk, és ahogy látom, az időnk is javult. Miután régen mentünk, hiányzik még a kilométer, de igyekszünk holnap tovább gyorsulni – árulta el Velenczei Ádám.

Az élen az egyik legnagyobb nemzetközi rutinnal rendelkező cseh páros, Ondrej Bisaha és Petr Tesinsky várja a szombati folytatást. A Skoda Fabia R5-össel versenyző duó főleg az első, rövidebb, 8,1 kilométeres szakaszon bemutatott fantasztikus teljesítményének köszönheti jelenlegi pozícióját.

Szót érdemel még egy régi Skoda Felíciával induló Zsebe Gábor, Studer Gábor teljesítménye, hiszen a kettős egészen parádés versenyzéssel az abszolút 11. helyén várja a folytatást, illetve a Tim Gábor, Tímár Gábor duó, akik egy Peugeot 208 R2-vel a 15. pozícióban zárt pénteken.

A jubileumi, 20. Szilveszter Rallye szombati időterve

3. gyorsasági szakasz 5,75 km 09:05 (első autó) – Hungaroring külső

4. gyorsasági szakasz 11,1 km 09:20 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)

5. gyorsasági szakasz 5,75 km 12:00 (első autó) – Hungaroring külső

6. gyorsasági szakasz 11,1 km 12:15 (első autó) – Hungaroring belső (körgyors)

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.31
Átadták a japán Seiren csoport első európai gyártóegységét a városban, amely mintegy 15 milliárd....
2023.05.31
Nem hallott még Fecóról? ..
2023.05.31
Két különálló baleset miatt lassú a haladás az M1-es autópályán, a Győrt elkerülő szakaszon....
2023.05.31
A Labdarúgó Európa-liga döntőjét a Puskás Arénában rendezik meg szerda este, ezért a környéken már....
2023.05.31
Több mint 20 év után ismét valós repülőtéri és hangár környezetben tett szakmai vizsgát....
2023.05.31
Harmadik alkalommal rendezték meg a kelet-magyarországi régió legnagyobb autó- és járműipari....
2023.05.31
A Bosch csoport teljes magyarországi nettó árbevétele 2255 milliárd forint volt tavaly, ami 32....
2023.05.31
Ez az eszköz nem tűnhet el!   ..
2023.05.31
Letért az úttestről, egy fának ütközött, majd visszacsapódott az útra egy gépkocsi a Szerencset és....
2023.05.30
A motorsport szerelmesei mostantól testközelből tanulmányozhatják a Toyota egyedülálló versenyautó-....