biztosítás

Egyszerűbb és gyorsabb online gépjármű-kárbejelentés az Allianznál

2020.12.22.

Az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei novembertől egy megújult, modernebb, letisztultabb és még inkább felhasználóbarát online felületen jelenthetik be gépjármű káraikat. A hazai biztosítói piacon a vállalat  az elsők között vezette be azokat a digitális technológiákat, amelyek egyszerűbbé, kényelmessebbé, gyorsabbá, és nem utolsó sorban papírmentessé teszik az ügyintézést. A mostani, legutóbbi újítással az ügyfelek részére még átláthatóbbá, és még egyszerűbbé vált a gépjármű-kárrendezés és a bejelentett kár  státuszkövetésének teljes folyamata.

Az Allianz új gépjármű-kárbejelentő felülete a közép- és kelet-európai régió szinte összes leányvállalatánál, így az Allianz Hungáriánál is novemberben került bevezetésre. A vállalat honlapjáról elérhető felület a korábbinál sokkal modernebb és letisztultabb, könnyebben kezelhető, és számos olyan funkciót kínál, amely az ügyfeleket segíti az egyszerűbb navigálásban. A felhasználóbarát megjelenés és letisztultabb vizualitás mellett a kárbejelentés mechanizmusa is megújult:  a kárbejelentés során preferált csatornán, a bejelentést követően az ügyfelek személyre szóló kárstátuszlinket kapnak SMS üzenetben vagy emailen a további teendőkről, így részletes és egyértelmű útmutatást kapnak, hogy pontosan milyen fotókat, dokumentumokat szükséges feltölteniük ahhoz, hogy kezdetét vegye a kárrendezési folyamat. A kárbejelentést követően az ügyfélnek 48 óra áll rendelkezésére, hogy feltöltse a szükséges dokumentumokat.

A következő lépés - amennyiben az ügyféltől kapott képek megfelelők és a kár jellege is lehetővé teszi-  egy személyes találkozó nélküli kárrendezési folyamat, amely során elkezdődik a bejelentett kár elbírálásnak a folyamata, és három dolog történhet:

  • Az Allianz kártérítést, vagy szolgáltatási összeget ajánlj fel ügyfelének,
  • Amennyiben az ügyfél nem fogadja el a felajánlott összeget, a biztosító szervizeket javasol,
  • Amennyiben az ügyfél az általa választott javítóhoz szeretné vinni a gépjárművét, erre is van lehetősége, majd beküldheti a javítási számlát a biztosítónak.

A kárrendezési folyamat összekapcsolódik az Allianz tavaly bevezetett Online Kárstátusz követő alkalmazásával is, ugyanis az ügyfél ezen keresztül követheti nyomon – négy lépésben - , hogy épp hol tart ügyének alakulása. A kár aktuális státuszának változásáról az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei e-mailben vagy sms-ben értesülhetnek. A folyamatban újdonság, hogy a kárbejelentést követően a kárszemléhez szükséges fotókat is az ügyfél biztosítja, majd a választott javítónál megjavíttatja a gépjárművét és a végén egy úgynevezett Five-star rating (5 csillagos értékelés) rendszerben értékelheti is a kárügyintézést.

Fotók: Allianz

A kárbejelentés mellett az ügyfeleknek az Allianz Ügyfélportálon keresztül lehetőségük van kivétel nélkül mindent elintézni: kezelhetik vagy módosíthatják szerződéseiket, rendezhetik a biztosítási díjaikat, itt nézhetik meg a biztosítással kapcsolatos üzeneteiket és egyéni dokumentumaikat is, illetve online igényelhetnek dokumentummásolatot kötvényeikről.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.24
A  Hockenheimring 90. évfordulója alkalmából bemutatja elektromos sportautójának első különleges....
2022.05.24
A szlovák szakszervezetek általános sztrájkkal fenyegetőznek – írja az automobilwoche.de   ..
2022.05.23
A BMW Motorrad bemutatta a BMW M 1000 RR 50 Years M jubileumi modelljét. ..
2022.05.23
Sokszor bizonyul elégtelennek az autósok természetes intelligenciája, gyakori a tahó megnyilvánulás....
2022.05.23
Súlyos karambol történt délután Hajdúböszörményben – számolt be róla az Országos Katasztrófavédelmi....
2022.05.23
Új támogatási alappal ösztönzi a vállalati napenergia-termelés kiépítését a főváros: akár 200 ezer....
2022.05.23
A Toyota házi tuningcégének számító japán Modellista a prémium szabadidő-autó megjelenését....
2022.05.23
Technológiai színház, monumentális nappali, térugró űrhajó a BMW iX, amit nehéz lenne bármihez is....
2022.05.23
„Hétfőn reggel az M1-es 68-as kilométerszelvényénél található forgalomfigyelő kameránk képén....
2022.05.23
A következő modellévre egy sor fejlett kényelmi technológiával egészíti ki a Highlander....