Toyota Hilux

Fernando Alonso tesztelte először az ősszel érkező új Toyota Hiluxot

2020.06.02.

Fernando Alonso a Dakar Rallyra való felkészülés közben az új 2020-as Toyota Hiluxot is tesztelte: az élete első Dakarján szépen helytálló kétszeres F1-világbajnok pilóta egészen a tűréshatárig hajszolta a legendás pickup legújabb generációját a kőkemény terepen. Azt már most tudni lehet, hogy a vadonatúj Toyota Hilux egy új és erős 2,8 literes motort és még tovább tökéletesített futómű-geometriát is kapott.

 

Miközben tavaly Spanyolországban a 2020-as Dakarra edzettek, Fernando Alonsónak és Marc Comának arra is lehetőségük nyílt, hogy kipróbálják az új 2020-as Toyota Hilux prototípusát, és összehasonlítsák a rallyhoz átépített TOYOTA GAZOO Racing Hilux versenygéppel, ami célba repítette őket legelső közös Dakar-futamukon, a világ egyik legkeményebb autóversenyén. A világ kedvenc pickupjának legújabb változatában egy új, erőteljes 2,8 literes motor és új futómű-geometria gondoskodik arról, hogy az autó továbbra is azt a minőséget, strapabírást és megbízhatóságot kínálja, ami világszerte legendává avatta a Hiluxot.

 “A Hilux igazi ikonnak számít, és én mindig is nagy rajongója voltam. Nekem már első pillantásra nagyon megtetszett az új modell, amit kifejezetten izgalmas dolog volt tesztelni ebben a kemény környezetben, egy rallyszakaszon, és elmenni vele a végső határokig. Az új 2,8 literes motor nagyon jónak tűnik, és az új felfüggesztést is remeknek éreztem. Ez az autó még akkor is komfortos, ha egészen a végletekig meghajszoljuk. Azt hiszem, az új Hilux tényleg legyőzhetetlen lesz.”- fogalmazott Alonso miután alaposan meghajszolták az autót a rallygépek számára kialakított murvás-földutas speciál szakaszon.

A különleges tesztvezetést a TOYOTA GAZOO Racing Dakar Rally Team szervezte, kifejezetten a TOYOTA GAZOO Racing alapfilozófiájának szellemében, ami így szól: ‘alkossunk egyre jobb autókat’. A próbára akkor került sor, amikor Fernando, a Le Mans 24 kétszeres győztese, a FIA Hosszútávú Világbajnokság címvédő bajnoka, a Formula 1 kétszeres világbajnoka és a Daytona 24 győztese, illetve Marc, a Dakar Rally ötszörös motorkerékpáros győztese és a FIM Cross-Country Rally hatszoros világbajnoka éppen intenzív felkészülési programjukat folytatták a 2020-as Dakar Rallyra, ahol a páros összesítettben a tiszteletre méltó 13. helyezést szerezte meg a Toyota Hilux versenyautóval – méghozzá mindjárt életük legelső közös Dakar-futamán.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.09
A Kia elindította az új Sorento hibrid változatának sorozatgyártását. A márka SUV zászlóshajója....
2020.07.09
Idén egy szépséges Porsche Boxstert nyerhet meg az, aki belépőt vált a koronavírus miatt....
2020.07.09
Nem csak a modern szuperkocsik találhatóak a futballcsillagok „istállóiban”. David Beckham....
2020.07.09
Ramiro Zapata Kolumbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.09
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint nagyjából szeptember környékén....
2020.07.09
Kísérleti Motorgyártó Központ nagy tapasztalattal: tíz éve támogatja a győri Kísérleti Motorgyártó....
2020.07.09
A Bentley Motors Roóz Balázst jelölte ki azonnali hatállyal a vállalat új európai regionális....
2020.07.09
Akár háromszázharminchét kilométeres tisztán elektromos hatótáv (WLTP1-ciklus szerint). Nulláról....
2020.07.09
 Kia bemutatta EcoDynamics+ Hybrid 48V-os dízelelektromos hajtásláncát Ceed-sorozatban  ..
2020.07.09
A Magyar Suzuki Zrt. az Esztergomban gyártott Vitarát benevezte az Év Magyar Autója 2021 díjra, de....